Oma keho

Rintsikat ja meikkaaminen
Aloittaja:
Joku
25.3.2017 19:31
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
29.6.2020 11:48
Osallistu keskusteluun
Avatar
Joku
25.3.2017 19:31
Arrow

Milloin kannattaa hankkia rintsikat? Mulla näkyy nännit jotenkin läpi ja hieman muotoakin ohuista paidoista, muotoa läpi paksummistakin paidoista. Kehitys alkoi viime kesänä, tunnistin eron heti, tunsin kipua nänneissä. En uskalla puhua äidille asiasta, koen sen nolona. Pitäisikö jollakin kaupunkireissulla ostaa jotkut “ensi-/lastenliivit” salaa äidiltä? Tai kokeilla ihan AA tai A kupin oikeita rintsikoita?

Haluaisin aloittaa meikkaamisen, jotain ripsiväriä vaan, tehdä kulmat, mutta en taaskaan uskalla sanoa äidille. Hän on pariin kertaan kysynyt, ostanko sulle ripsarin, mutta en ole ikinä uskaltanut sanoa joo. Mitä voisin tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
27.3.2017 12:45
Arrow

Hei. Ensimmäiset rintaliivit on hyvä hankkia, kun itsestä tuntuu, että ne ovat tarpeelliset. Liivit tukevat kasvavia rintoja ja estävät myös nännien näkymisen paidan läpi. Jotkut tykkäävät käyttää ainakin alkuun toppimallisia liivejä, mutta kuppimallisista liiveistäkin löytyy kokoja jokaiselle. Toppimalliset liivit sopivat hyvin myös liikuntaan. Liivejä olisi hyvä olla ainakin kahdet, jotta toiset voi laittaa välillä pesuun. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Decibelin sivuille on koottu paljon tietoa rintojen kehityksestä ja rintaliiveistä:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit

Vaikka asia sinua ujostuttaakin, olisi hyvä, että kertoisit siitä äidillesi. Hän varmasti auttaa mielellään sinua valitsemaan sopivan kokoiset ja -malliset liivit. Hänkin on ollut nuori ja hän varmasti ymmärtää tilanteesi. Voit sanoa esimerkiksi “äiti, minua nolottaa sanoa tämä ääneen, mutta voitasko ostaa mulle rintaliivit”? Jos asiasta puhuminen tuntuu liian vaikealta, voit toki käydä ostamassa liivit itsekin. Tutustu ensin rintaliivien koko-oppaaseen, jotta sinun on helpompi valita oikeankokoiset liivit sovitettavaksi. Ensi-/lastenliiveistä löydät varmasti myös sopivan kokoiset liivit.

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Myös meikkauksen suhteen suosittelen, että kerrot asiasta rohkeasti äidillesi. Voit vaikka ehdottaa, että kävisittekö seuraavalla kauppareissulla myös meikkiosastolla. Kerrot, että äitisi on aiemmin kysynyt sinulta, että haluaisitko hänen ostavan sinulle ripsivärin. Voit siis aivan hyvin sanoa äidillesi, että nyt haluaisit kokeilla ripsivärin käyttöä.

Mukavia ostosreissuja sinulle!

avatar
tyttö
22.7.2017 20:03
Arrow

Mietin että kannattasko ostaa rintsikat, normaalisti käytän 152 kokoisia vaatteita mut minitopeissa käytän jopa 170 koska muissa puristaa rintojen kohdalta.? Käytän nyt minitoppeja mutta nännit näkyy läpi. Mittaako myyjät normaaleissa kaupoissa esim. H&M ja Kappahl rintojen kokoa et onko järkee kysyä. Mite rintojen suuruus mitataan. Itellä on aikaa suuret nii haluisin siirtyy rintsikoihin. Musta näyttää oudolta koska mä oon niin laiha mut rinnat on aika isot. Mä oon yritelly peittää tissejäni esim.löysien paitojen alla mut se ei enää oikein onnistu. Sit meikeistä mulla on akne ja mietin et uskallanko käyttää esim.meikkivoidetta, et paheneekohan akne?

avatar
NettiNappi Tuula
24.7.2017 15:44
Arrow

Hei!

Ensimmäiset rintsikat voi tosiaankin hankkia silloin, kun ne itsestä tuntuvat tarpeellisilta. Kaikki naiset eivät hanki rintaliivejä ollenkaan. Jos nännien näkyminen paidan läpi häiritsee sinua, kannattaa valita hieman paksummat liivit. Rintaliivit myös tukevat kasvavia rintoja. Koet näyttäväsi oudolta, koska rintasi ovat aika isot ja olet muuten hoikka. Murrosiässä rinnat kasvavat jokaisella tytöllä omaa tahtia. Monet ikäisesi nuoret kokevat epävarmuutta omien rintojen ulkonäöstä, olivat ne omasta mielestä sitten isot tai pienet. On tärkeää muistaa, että jokaisella tytöllä ja naisella on erilaiset ja erikokoiset rinnat, mutta kaikki niistä ovat normaaleja.

Löytääksesi sinulle sopivan kokoiset rintsikat sinun tulee tietää kaksi asiaa: kuppikokosi ja ympärysmittasi. Täältä löydät selkeät ohjeet siihen, miten voit mitata oman kokosi: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi. Ohjeissa kehotetaan ottamaan mitat rintsikat päällä, mutta huomaathan, että toppi saattaa litistää rintoja. Jos haluat mitata kokosi kotona, voit pyytää esimerkiksi äidiltäsi apua. Hän varmasti auttaa sinua mielellään. Tee mittaus peilin edessä. Peilistä näet, että mittanauha menee suoraan rintakehäsi ympäri, eikä esimerkiksi roiku takaa alempana. Rintsikoita kannattaa aina sovittaa kaupassa ennen ostopäätöstä. Koot saattavat vaihdella paljonkin mallin ja merkin mukaan. Koon lisäksi rintsikoiden malli ja se, missä tilanteessa niitä tulee käyttämään vaikuttaa rintsikoiden valintaan.

En osaa sanoa varmasti, mittaavatko myyjät normaaleissa vaatekaupoissa rintojen kokoa. Voit toki kysyä apua ja usein sovituskopeista löytyykin mittanauha. Jos haluat myyjän varmasti mittaavan sinulle oikean koon, kannattaa mennä suoraan alusvaateliikkeeseen. Täältä voit käydä lukemassa lisätietoa rintaliiveistä ja niiden hankkimisesta:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Pohdit myös sitä, uskallatko meikata, vaikka sinulla on akne. Oletko jutellut aknestasi esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa? Juttelu kannattaa, sillä häneltä voit saada vinkkejä aknen hoitoon. Akne ei estä meikkaamista. Esimerkiksi mineraalimeikit ovat erityisesti akne-iholle sopivia, koska ne eivät tuki ihohuokosia, mutta peittävät ja tasoittavat ihoa. Monelta tutulta kosmetiikkamerkiltä löytyy oma mineraalimeikkisarjansa. Myös apteekit myyvät erilaisille ihotyypeille sopivaa kosmetiikkaa. Voit kysyä apua sopivien tuotteiden löytämiseen tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta, kosmetiikkaan erikoistuneista liikkeistä tai apteekeista. Muista hankkia samalla myös omalle iholle sopivat tuotteet meikkien puhdistamiseen. Finneistä ja niiden hoitamisesta voit lukea lisää täältä: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/ulkopuoli-ja-ulkonako/finnit.

avatar
NettiNappi Pinja
08.5.2018 17:25
Arrow

Haluisin alkaa meikkaamaan mutta en tiedä. Minun siskoni ei meikkaa Joten se olisi todella outoa😅

mm
NettiNappi Hanna
09.5.2018 10:11
Arrow

Hei Pinja. Haluaisit aloittaa meikkaamisen, mutta mietit onko se outoa, kun siskosi ei meikkaa. Jokainen voi päättää itse, haluaako kokeilla meikkaamista. Joten voit kokeilla meikkaamista, vaikka siskosi ei halua meikata. Meikkaamisen aloittamiselle ei ole mitään tiettyä ikärajaa, mutta asiasta on hyvä keskustella ensin vanhempien kanssa. Oletko vielä jutellut vanhempiesi kanssa meikkaamisen aloittamisesta? Jos se on heille ok, niin voisitte ehkä käydä äidin kanssa kanssa meikkiostoksilla yhdessä. Meikkejä on monen merkkisiä ja erilaisille ihotyypeille tarkoitettuja, ja vain kokeilemalla löydät itsellesi sopivat. Meikkien ostoon on siis hyvä aluksi kysyä apua.

avatar
11v tyty
16.7.2018 10:45
Arrow

No itse oon kokenu tarvitsevani vaikka oonkin vasta 11 vuotias koska jokaisesta t-paidasta näkyy nännit läpi ja on vähän muotoakin. Viime talvena alkoivat kasvaa. Me käytiin tässä viikko sitten prismassa katsomassa lastenalusvaatepuolella olevia rintsikoita niin näin sellaiset harmaat kupit niissä ei ollut kokomerkintää esm aa kuppia niissä näkyi vain koko eli katsoin omaa kokoani 146-152 ja sanoin äidilleni että saisinko tuollaiset niin äiti kieltäytyi ja käski ottaa vain niittä toppirintsikkahommleita mutta koen itse tarvitsevani mutta musta tuntuu että äiti ei oikein tajua että en oo enää mikään hirveen pieni tyttö ja että alan kasvaa.

NettiNappi Liisa
02.8.2018 15:49
Arrow

Hei!

Joskus vanhemmilla voi olla vaikeaa hyväksyä, että heidän pienokaisistaan on kasvamassa isompia ja lopulta aikuisia. Voisitkohan vielä jonakin toisena hetkenä, kun olette äitisi kanssa rauhallisessa tilanteessa, jutella uudelleen rintaliivien hankinnasta? Voisit kertoa hänelle toiveestasi saada kasvavien rintojesi tueksi topatut liivit. Kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeää, että rinnat saavat tukea oikean laisista ja kokoisista liiveistä. Mukavaa kesää sinulle!

avatar
R
02.8.2018 23:59
Arrow

En tiedä pitäiskö mun käyttää kuppimallisia rintsikoita. Oon 12-vuotias ja mun rinnat alko kasvaa 1,5 vuotta sitten. Ne on kasvanu aika hitaasti mut välillä tuntuu et tuki olis hyvä. En tiedä onko viisasta ruveta käyttämään minkäänlaisia liivejä näin nuorena. Äidille olen maininnut kerran asiasta. Mutten uskalla ottaa asiaa uudestaan esille. Oon käyttäny toppimallisia liivejä ja varsinkin urheillessa ne on tarpeen. Mutten tosiaankaan tiedä pitäiskö ruveta käyttää erilaisia liivejä.

NettiNappi Liisa
06.8.2018 13:36
Arrow

Hei!

Rintaliiveihin liittyvät mietiskelyt on tavallisia nuorilla tytöillä eikä niihin aina löydä suoria vastauksia tai suosituksia. Kerrot miettiväsi, kannattaisiko sinun pitää kuppimallisia rintsikoita. Kerrot käyttäneesi tähän mennessä toppimallisia rintsikoita. Rintaliivien käyttöä ei ole pakko aloittaa kovin nuorena, jos rinnat eivät ole kovin isot. Voit huoletta jatkaa toppimallisten rintsikoiden pitämistä. Mikään kiire kuppimallisten rintaliivien hankintaan ei siis ole ainakaan sen vuoksi, että rintoja täytyisi erityisesti tukea kasvuvaiheessa. Rinnoille ja rintalihaksille tekee hyvää saada olla myös kokonaan ilman liivejä, joten voit olla huoletta ilman liivejä niin paljon kuin sinusta hyvältä tuntuu.

Jos jossakin vaiheessa haluat hankkia kuppimalliset rintaliivit, on sekin mahdollista. Kuppimallisia rintaliivejä löytyy monenlaisia. On olemassa kaarituellisia, kaarituettomia, pehmustettuja, topattuja, kohottavia ja vaikka mitä muita. On siis ymmärrettävää, että rintaliivien maailma on melko sekava! Kerrot, että olet maininnut äidillesi rintaliivien hankinnasta, mutta asian esille ottaminen uudestaan jännittää sinua. Äitisi varmasti ymmärtää sinua hyvin, onhan hänkin ollut nuori ja paininut todennäköisesti samojen asioiden kanssa. Jos jutteleminen tuntuu kasvotusten hankalalta, voisitko kirjoittaa äidillesi vaikka kirjeen tai Whatsapp-viestin aiheesta? Voisitte vaikka yhdessä hakea asiasta tietoa ja miettiä sitten, kannattaako rintaliivien hankinta tässä vaiheessa.

Tässä vielä pari linkkivinkkiä, joista löytyy lisää tietoa rintsikoista ja niiden valinnasta:

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

avatar
Joku vaan
10.9.2018 17:26
Arrow

Olen aloittanut juuri 7 luokan ja haluaisin alkaa meikkaamaan mutta en uskalla kysyä äidiltä asiaata. Pelottaa että äiti antaa kieltävän vastauksen. Käyttäisin vain meikkivoidetta koska on aika paljon finnejä, consealeria, puuteria, poskipunaa,lumenen värillistä kulmageeliä, ripsiväriä, joskus vaaleata luomiväriä ja huulirasvaa. Onko tämä liikaa?

avatar
13vee
11.9.2018 07:59
Arrow

Hei olen tuntenut rinnoissa hieman kohoamista mutta en ole uskaltanut kysyä ensimmäisiä rintaliivejä äidiltä, mitä teen?

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 15:15
Arrow

Hei Joku vaan!

Meikkaamisen aloittamiselle ei ole mitään ikärajaa, mutta onkin hyvä keskustella asiasta ensin vanhempiesi kanssa. Voittehan vaikka sopia, että aloitat ensin muutamalla tuotteella (esim. meikkivoide ja ripsiväri), jotta lopputulos olisi luonnollinen. On todella hankala sanoa, mikä määrä meikkiä on liikaa ja mikä liian vähän, sillä kyse on kuitenkin sinun omasta mieltymyksestä. Alkuun voi olla hyvä aloittaa perus tuotteilla ja taitojen kehittymisen myötä lisäillä jotain ekstraa meikkiin.

Ensimmäisiä meikkejä ostaessa kannattaa ehdottomasti pyytää apua myyjältä, varsinkin meikkivoiteen sävyn valinnassa. Monessa kaupassa annetaan ilomielin vinkkejä eri tuotteiden käyttöön ja toisinaan jopa testereitä, jolloin itse tuotetta ei tarvitse ostaa, ennen kuin on ihan varma sen sopivuudesta omalle iholle. Kysy rohkeasti apua! Ensimmäiselle ostosreissulle voit pyytää mukaan myös äitiäsi, jolloin yhdessä valitsette ne tuotteet, joita alkaisit käyttämään.

Tiedäthän, että meikkaamisen aloittaminen vaatii myös entistä parempaa panostamista ihonhoitoon. Jos finnejä on kasvoissa enemmänkin, suosittelen sinua käyttämään mineraalimeikkejä, sillä ne peittävät ja tasoittavat ihoa, mutta antavat ihon myös hengittää.

Decibelin -sivuilla on todella hyvät ohjeet ihonhoitoon sekä meikkaamiseen.
IHONHOITO
MEIKKAAMINEN

Hyvää syksyn jatkoa!

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 15:17
Arrow

Moikka!

Rintojen kehittyminen on varsin luonnollinen asia, joka on edessä jokaisella nuorella tytöllä. Ja rintojen kehittymisen myötä, myös rintaliivien hankinta tulee ajankohtaiseksi. Alkuun vanhemmille puhuminen voi jännittää, mutta myös äitisi on ollut nuori ja saman kysymyksen äärellä, joten uskon hänen ymmärtävän sinua täysin. Jos puhuminen tuntuu äärimmäisen vaikealta, voit laittaa hänelle vaikka viestin, jossa ehdotat, että lähtisitte yhdessä ostamaan sinulle ensimmäisiä liivejä.

Toki voithan käydä etukäteen myös itseksesi sovittelemassa rintaliivejä, jolloin voit pyytää äidiltäsi ostamiseen vain rahaa. Alkuun voi riittää toppimalliset liivit, jotka tukevat kasvavia rintoja. Myöhemmin voi olla tarpeen siirtyä kuppimallisiin, joissa tuki on entistä parempi. Suosittelen tutustumaan rintaliivien koko-oppaaseen ja sovittamaan mahdollisimman erilaisia liivejä, jotta löydät juuri sinulle sopivan mallin.

Lisää infoa rinnoista ja rintaliivien hankinnat löydät Decibelin -sivuilta. Kannattaa tsekata!

Shoppailuintoa ensimmäisten rintaliivien ostoon!

avatar
Lallaronskuli
15.10.2018 21:59
Arrow

Mä ehkä tarvitsisin rintsikat. Mun koko ois 60B. Mä käytän nyt sellasia toppimalleja. Ei olla äidin kanssa kauheen läheisiä tälläsissä asioissa koska ollaan hankittu mulle vaan urheiluliivit muut sain lahjaksi serkulta muiden vaatteiden seassa . Mua toisaalta ahdistaa saada rintsikat(jos sellaaset hankitaan) koska kellään muulla luokaltani ei oo ja luokallani on tyttö jolla on huomattavasti isommat rinnat kun mulla.

avatar
Lallaronskuli
18.10.2018 14:23
Arrow

Vielä jatkan edelliseen että rinnat ovat erittäin arat ja kipeät mikä voisi auttaa siihen?

NettiNappi Liisa
19.10.2018 10:45
Arrow

Hei Lallaronskuli!

Rintaliivien hankkimisella ei ole kasvun ja kehityksen näkökulmasta mitään kiirettä. Kasvavat rinnat eivät välttämättä tarvitse tukea. Mikäli kuitenkin haluat rintaliivejä käyttää, kannattaa sinun käydä ostamassa itsellesi sopivat rintaliivit. Vaatekaupoissa, joissa myydään alusvaatteita, myyjät on koulutettu myös sopivan kokoisten rintaliivien löytymiseen. Ymmärrän, että rintaliivien hankkiminen voi tuntua jännittävältä ja ahdistavalta. Voit vielä miettiä, pärjäisitkö ilman rintaliivejä ja ostaisit ne vasta vähän myöhemmin. Voit huoletta käyttää toppimallisia liivejä niin kauan kuin ne hyvältä tuntuvat. Ne voivat olla apu myös aristaville ja kipeille rinnoille. Arkuutta ja kipua aiheuttaa todennäköisesti rintojen kasvaminen.

Tsemppiä sulle ja iloa syksyyn!

avatar
Nepu Neulanen
25.10.2018 21:13
Arrow

Terve! Mulla on nyt ollu viime aikoina tosi kipeet rinnat, ajattelin alkaa käyttämään rintaliivejä. Perheessämme ei ole ketään minua vhempaa naispuolista henkilöä. Miten kertoisin isälleni asiasta? Voisin lähteä kaupoille yksinkin, mutta miten voisin pyytää rahaa? Kuinka pajon rintaliivit yleensä maksavat?

NettiNappi Liisa
01.11.2018 09:58
Arrow

Heippa Nepu!

Kerrot, että rintasi ovat kipeät ja haluaisit alkaa käyttää rintaliivejä. Mietit, miten voisit kertoa isällesi, että tarvitset niiden hankkimista varten rahaa. Mietit myös, minkä verran rintaliivit maksavat.

Jos isälle jutteleminen kasvotusten tuntuu hankalalta, voit lähestyä häntä vaikka kirjoittamalla asiasta paperille ja jättämällä johonkin paikkaan, josta hän sen helposti huomaa tai vaikka Whatsappin tai muun puhelimen viestimen kautta. Olet kehittymässä hiljalleen tytöstä naiseksi ja isäsi todennäköisesti huomaa muutokset ja ymmärtää erilaiset tarpeet esimerkiksi hankintojen suhteen. Voisit kertoa isällesi, joko kasvotusten tai muulla keinolla, ihan suoraan tilanteestasi, esimerkiksi, että “Isä kuule, tarttisin rintaliivit, voisinkohan saada sulta rahaa niiden hankintaa varten?”.

Rintaliivejä on monen hintaisia. Ostopaikka määrittää aika pitkälti rintaliivien hinnan; alusvaatteita myytävissä erikoisliikkeissä hinnat ovat todennäköisesti kalliimmat kuin vaateketjujen alusvaateosastoilla. Erikoisliikkeissä toki palvelu on luotettavampaa juuri rintaliivien hankinnan ja oikean koon löytymisen kannalta, sillä he ovat juuri niihin asioihin erikoistuneita. Voisit joko käydä jo ennakkoon katsomassa ja kyselemässä ensiliivejä itsellesi ja sen jälkeen pyytää isältäsi tarkan summan, minkä verran liivit maksavat. Toinen vaihtoehto on, että pyydät vaikka esimerkiksi 30-50 euroa ja voittehan vaikka sopia, että viet loput rahat hänelle takaisin, jos kaikki ei menekään.

Iloa syksyysi ja tsemppiä rintsikoiden hankintaan! Muista, että et oo yksin näiden mietintöjen kanssa!

avatar
12vee
22.4.2019 22:01
Arrow

Mulla on rinnat kasvanu jo aika paljon ja oon käyttäny toppimallisia rintsikoita mutta haluisin kokeilla jo kuppimallisia mutta en uskalla puhua äitille. Nännit alkaa näkyä paitojen läpi ja se on aika ärsyttävää.

NettiNappi Liisa
24.4.2019 12:32
Arrow

Heippa!

Kerrot viestissäsi, että rintasi ovat kasvaneet aika paljon ja haluaisit kokeilla kuppimallisiin rintaliiveihin siirtymistä. Jutteleminen äidillesi asiasta kuitenkin jännittää. Et ole tunteidesi kanssa yksin! Saamme paljon viestejä nuorilta tytöiltä juurikin rintaliivien hankkimisesta ja siitä, että asia on vaikea ottaa puheeksi vanhempien kanssa. Tuntuisiko sinusta helpommalta kirjoittaa äidillesi viesti paperille tai vaikka kännykällä, jos asiasta suoraan kasvotusten puhuminen tuntuu hankalalta? Äitisi on ollut aikoinaan nuori ja paininut samankaltaisten asioiden parissa. Ota rohkeasti asia puheeksi, joko kirjoittamalla tai kasvotusten, äitisi kanssa. Tsemppiä!

avatar
Jokurrandomi
04.5.2019 18:36
Arrow

Moi, oon 13 v tyttö ja oon miettiny et ois kiva kokeilla meikkaa. Mut en tiiä yhtään miten kerron äitille ku en voi ite käyä ostaa ku asutaan aika syrjäs…

mm
NettiNappi Karoliina
07.5.2019 14:04
Arrow

Moi!
Kerrot, että haluaisit kokeilla meikkaamista, muttet oikein tiedä, miten ottaisit asian puheeksi äitisi kanssa. Oletko jutellut äitisi kanssa ihon hoidosta ylipäätään? Murrosiässä on tärkeä huolehtia myös ihon hoidosta, perusteellisesta puhdistamisesta sekä rasvaamisesta. Toisinaan kasvoja on myös hyvä kuoria tai hemmotella kasvonaamiolla. Varsinkin silloin jos meikkiä käyttää päivittäin, on todella tärkeä huolehtia ihon puhdistuksesta.

Meikkaaminen on hyvin normaali osa nuorten arkea ja uskon, että jos rohkaistut juttelemaan äitisi kanssa meikkaamisen aloittamisesta, kokeilemisesta ja meikkien ostamisesta, pääsette ihan varmasti yhteisymmärrykseen meikkaamisen suhteen. Voittehan vaikka sopia alkuun, mitkä tuotteet olisivat sellaisia, mitä voisit kokeilla ja mitä voisitte yhdessä sinulle ostaa. On olemassa muutamia kosmetiikkamerkkejä, jotka on suunnattu erityisesti nuorille, eivätkä ne ole kovin kalliita. Oletko jo miettinyt mitä tuotteita haluaisit kokeilla? Alkuun saattaa riittää esimerkiksi ripsiväri ja huulikiilto. Jo niillä saa aikaan muutosta kasvoissa.

Ole rohkea ja ota asia puheeksi äitisi kanssa!
Tsemppiä ja aurinkoista kesän odotusta!

avatar
Jokuvaa
22.10.2019 00:24
Arrow

Haluisin oikeet rintsikat ku oon tähä asti käyttäny vaa sellasii rintsikoiden näkösii toppei ehkä joku 3 vuotta ja ne alkaa jäädä pieneks. En uskalla sanoo siit äidille ja se ei koskaa anna mulle rahaa.

mm
NettiNappi Anni
24.10.2019 09:17
Arrow

Moi. Pohdit viestissäsi siirtymistä rintaliivien käyttöön. Moni nuori miettii samoja asioita, joten et ole asiasi kanssa yksin. Rohkaisen sinua ottamaan asian äitisi kanssa esille vaikka se varmasti jännittääkin. Samalla voit keskustella hänen kanssaan murrosiästä ja siihen liittyvistä muutoksista kehossa ja mielessä. Äitisi on kokenut samoja asioita, joten hän osaa varmasti auttaa. Voisitte mennä rintsikkaostoksille yhdessä tai ottaa kaverin mukaan. Jos se tuntuu vaikealta, voit käydä katsomassa rintsikoita jo etukäteen ja pyytää äidiltä sitten niihin rahaa.

On hyvä ottaa asia puheeksi jo nyt sillä rinnat kehittyvät vielä, joten pääset varmasti rintsikkaostoksille jatkossakin. Lisätietoa asiasta löytyy Väestöliiton sivuilta. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/. Toivottavasti vastauksesta oli apua. Mukavaa syksyn jatkoa!

avatar
...
21.11.2019 23:17
Arrow

Tarvisin neuvoi mitä ja miten voisin kertoo äidille että haluun rintsikat

mm
NettiNappi Karoliina
26.11.2019 15:32
Arrow

Moikka! Rintaliivin hankinta on täysin luonnollinen osa nuoren elämää. Voit aivan hyvin ottaa asian äitisi kanssa puheeksi ja kertoa hänelle, että haluaisit ensimmäiset rintaliivisi. Uskon, että hän lähtee mieluusti kanssasi mukaan ostoksille. Jos kasvokkain kysyminen tuntuu vaikealta, niin voithan myös kirjoittaa hänelle lapun tai laittaa viestin puhelimella. Tsemppiä!

avatar
Huolestunut
15.12.2019 19:02
Arrow

Hei. Rintani alkoivat kasvaa n. 1,5v sitten, mutta ne näyttävät hyvin oudoilta. Nännipihat ova turvonneet tosi paljon ja näyttävät ihan ketunnokilta. Itse nännejä ei juurikaan näy. Onko tämä normaalia vai onko nämä oikeasti tubulaariset?

avatar
Hei!
17.12.2019 10:50
Arrow

Hei. Haluaisin ostaa rintsikat mulla on ollu jo aika pitkään toppimalleja ja haluisin sellaset”oikeet” rintsikat mutta en tiiä mikä on mun koko

mm
NettiNappi Karoliina
17.12.2019 13:58
Arrow

Moikka! Rintojen arkuus ja rinnoissa tuntuva kova kyhmy ovat yleensä ensimmäisiä merkkejä siitä, että murrosikä on alkanut ja rinnat alkavat kasvaa. Murrosiän alkuvaiheessa rinnan muoto kasvaa ja kehittyy. Toinen rinta voi olla pienempi ja nännit sekä nännipihat ovat hyvin monesti erimuotoisia ja jopa erikokoisia. Rinnat voivat olla kehityksen aikana myös arat, turvonneen näköiset tai pingoittuneet. Rintojen kehitys kestää 3-5 vuotta, mutta tuolloinkaan ne eivät ole täysin valmiit, vaan rinnat muotoutuvat koko elämän ajan. Kerroit viestissäsi, että rintasi ovat alkaneet kasvaa noin 1,5 vuotta sitten. Ne ovatkin siis aivan kehityksen alkumetreillä, joten rintojen muoto ja koko muuttuu vielä jonkin aikaa. On usein hyvinkin tyypillistä, että kehityksen alkuvaiheessa nännipihat ja nännit ovat turvonneen näköiset, ennenkuin nännipiha laskeutuu. Rinnat ovat usein eripariset ja varsinkin rintojen kasvun aikana kokoeroa voi olla jopa yhden kuppikoon verran. Kokoero kuitenkin tasoittuu ajan mittaan. Rintojen kasvuun tai muotoon ei voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Pehmeät, mutta tukevat ja hyvin istuvat rintaliivit tasoittavat rintojen koko- ja näköeroa ja suojaavat rintoja. Anna kehollesi aikaa muuttua rauhassa, kehityksesi on kuitenkin vasta käynnistynyt ja kehosi muuttuu vielä.

mm
NettiNappi Karoliina
17.12.2019 14:12
Arrow

Hei. Kerrot, että haluaisit ostaa ensimmäiset oikeat rintaliivit, muttet ole varma mikä on kokosi. Suosittelen, että ensimmäisiä rintaliivejä ostaessasi pyytäisit sovituksessa myyjän apua. Isoissa tavarataloissa ja alusvaateliikkeissä myyjät ovat todella ammattitaitoisia ja he osaavat kertoa ja neuvoa, mikä koko on sinulle paras. Rintaliivien on tärkeä olla istuvat ja huomaamattomat päivittäisessä käytössä. On todella inhottavaa jos olkaimet hankaavat tai rintaliivien ympärys hiertää rintakehää. Jos myyjältä kysyminen jännittää, niin esimerkiksi Change Lingerie -liikkeen nettisivuilla on hyvät vinkit oman koon laskemiseksi sekä video siitä, miten myyjä mittaa kokosi jos asioit liikkeessä. Näiden vinkkien avulla voit lähteä ostoksille itse tai ottaa hyvän ystävän tai äidin matkaan. Kannattaa kuitenkin kokeilla useita erilaisia malleja, jotta löydät juuri sinulle sopivan liivin.

avatar
Ihminen maapallolta
28.12.2019 20:35
Arrow

Hei. Rintani alkoivat kehittyä n. 2-3 vuotta sitten ja ne ovat olleet sen koko ajan aika arat. Enkä oikein tiedä että ovatko ne kasvaneetkaan ollenkaan. Onko tuo ihan normaalia, kun vähän stressaa toi asia.

mm
NettiNappi Anni
30.12.2019 14:36
Arrow

Hei ja kiitos kysymyksestä koskien rintojen kehitystä. Rinnat kehittyvät 3-5 vuotta, joten arkuus on ihan normaalia. Murrosikä alkaakin yleensä rintojen kehityksellä, jolloin niitä myös aristaa. Rinnat kehittyvät jokaisella eri vauhtia ja arkuus johtuu kasvasvasta rasva- ja sidekudoksesta. Murrosiän muita merkkejä ovat häpykarvojen ilmestyminen, pituuskasvu ja ihon rasvoittuminen ja kehon muutokset. Ole siis huoletta. Jos asia kuitenkin mietityttää vielä voit jutella asiasta esimerkiksi äitisi kanssa

avatar
helou
04.1.2020 01:31
Arrow

oon 14-vuotias tyttö. en yhtään tiedä, miten kertoisin äidilleni haluavani rintaliivit. en uskalla sanoa, koska äiti usein suhtautuu tuomitsevasti kyseisen kaltaisiin ajatuksiini. rintaliivit haluaisin, koska rintani ovat jo aika suuret ja selkä ja hartiat on jumissa tai kipeät ilman. kannattaisiko minun vain ostaa rintaliivit ja pitää piilossa kunnes olen kerännyt rohkeutta kertoa?

mm
NettiNappi Anni
07.1.2020 14:56
Arrow

Moikka! Murroiässä nuori kehittyy lapsesta aikuiseksi ja tulee itsenäisemmäksi, jolloin myös suhteet vanhempiin voi muuttua. Tämä muutos saattaa pelottaa äitiäsi, josta johtuen hän suhtautuu asiaan kriittisesti. Suosittelen sinua ottamaan rohkeasti asia äitisi kanssa puheeksi, sillä kertomasi kivut voivat hellittää rintaliiveillä. Asian salailu vaan pitkittää asiaa. Juttutuokio voi helpottaa teitä molempia ja samalla voit saada selville syyn äitisi tuomitseviin ajatuksiin. Tsemppiä ja mukavaa vuoden alkua!

avatar
Minä täällä
18.2.2020 22:24
Arrow

Hei, minusta tuntuu että tarvitsisin rintaliivit. Tuntuu vähän oudolta sanoa siitä äidille, koska isosiskoni alkoi käyttämään vasta noin 14v, mutta minä tarvitsisin jo nyt. En tiedä mitä teen, koska minusta tuntuu että äitini ajattelisi että en tarvitse vielä, sillä ei siskonikaan tarvinnut. Ja olisi luonnollisempaa käydä ostamassa yksin, mutta toisaalta se olisi aika noloa siellä vaatekaupassa.

mm
NettiNappi Anni
19.2.2020 15:07
Arrow

Hei, jokainen kehittyy omaan tahtiinsa, joten on ihan normaalia, että sinä tarvit ensimmäiset rintaliivit eri aikaan kuin siskosi. Suosittelen sinua ottamaan asian äitisi kanssa rohkeasti puheeksi. Äidillesi asia on varmasti luonnollinen ja hän kyllä osaa auttaa sinua. Voit myös kysyä siskoasi kaveriksi juttelemaan äitisi kanssa, jos keskustelu jännittää sinua kovasti.

Jos et halua äitiä kauppaan seuraksi voit ottaa mukaan sisaresi tai jonkun kaverin ja pyytää etukäteen äidiltäsi rahaa. Rintaliivien osto on luonnollinen tapahtuma eikä sitä tarvitse hävetä. On tärkeää, että rintaliivit ovat oikeakokoiset, jotta ne eivät paina eikä purista ja tukevat oikealla tavalla. Ammattitaitoinen myyjä kyllä neuvoo sinua asiassa ja mittaa sinulta tarvittaessa rinnanympäryksen, jotta saat juuri sopivat liivit.
Tsemppiä!

avatar
Moi
22.2.2020 16:08
Arrow

Moi! Olen 13 vuotias tyttö ja minun rintani ovat alkaneet jo kasvaa. En tiedä pitäisikö minun ostaa jo kuppimalliset rintaliivit. Käytän tällä hetkellä toppimaisia…mutta kaikki muut luokkalaiseni käyttävät kuppi mallisia. Mitä minun pitäisi tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
24.2.2020 11:15
Arrow

Moi. Rintaliivien tarkoituksena on tukea rintoja ja samalla niiden tulisi olla myös mukavat päällä. Rintaliivejä on erimallisia erilaisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi saumattomia t-paitaliivejä, jotka eivät erotu niin selvästi ohuen paidan alta ja urheiluliivejä, jotka pitävät rinnat tiukemmin paikoillaan liikuntaa harrastaessa. Kuppimallisia liivejäkin on ohuempia vähemmän tukea antavia malleja, sekä topatumpia ja rintoja kohottavia malleja. Vain kokeilemalla erilaisia liivimalleja löydät juuri sinulle sopivia liivejä. Ei ole mitään tiettyä aikaa, milloin pitäisi käyttää kuppimallisia liivejä. Voit käydä sovittamassa liivejä ja kokeilla tuntuvatko ne hyvältä. Rintojen kehittyessä ja kasvaessa liivimalliset liivit ovat helpot, sillä ne eivät jää nopeasti pieneksi tai muuten epäsopiviksi.

Voit lukea rintaliiveistä lisää Väestöliiton hyvä kysymys -sivustolta. Rintaliivien koko-oppaita löydät alusvaatteita myyvien vaatekauppojen seinältä tai sovituskopista, ja netistä hakupalvelun avulla.

avatar
moikka moi
24.2.2020 19:41
Arrow

moi, oon 10 vuotias tyttö ja käytän jo rintsikoita joitten koko on 70B ja mua huolettaa että mitä vaatteita voin käyttääkoska en halua että niitä uomaa kun kellään kaverilla ei oo vielä melkein uhtään rintoja. Mulla on myös aika paha akne ja joo kaikki pojat aina huomauttaa siitä ja se on niin noloo. haluisin tietää onko normaalii olla noin kehittyny noin nuorena.

mm
NettiNappi Hanna
27.2.2020 12:33
Arrow

Moikka. Heti alkuun haluan varmistaa sinulle, että rintojen kehittyminen nuorena on aivan normaalia. Murrosikä etenee jokaisella omaan tahtiin, ja joillakin murrosiän muutokset kehossa alkavat jo kahdeksan vuoden iässä ja toisilla vasta 13-14 vuoden iässä. Voi tuntua oudolta olla ensimmäisten joukossa, mutta jokaisella murrosikä alkaa aikanaan ja tilanne niin sanotusti tasoittuu nopeasti. Kannattaa jutella rohkeasti kavereiden kanssa murrosiästä. Voit jutella myös omien vanhempien tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa. Jutteleminen auttaa monesti ymmärtämään omassa mielessä ja kehossa tapahtuvia asioita.

Murrosiässä monelle tulee myös finnejä ja muita näppyjä. Et ole sen kanssa yksin. Näpyt ovat kehon hormonitoiminnan aikaansaamaa, kuten muutkin murrosiän muutokset. Kasvoja kannattaa pestä hellävaraisella kasvojenpesuaineella aamuin illoin. Myös kasvovoidetta kannattaa käyttää pesun jälkeen, jottei iho kuivu liikaa. Sinun kannattaa jutella myös aknesta vanhempiesi kanssa. Voit kertoa myös, että et tykkää siitä, kun pojat huomauttelevat asiasta. Yritä olla välittämättä siitä, mutta sinun kannattaa mainita huomauttelusta opettajalle. Hänen tehtävänsä on saada huomauttelu loppumaan. Ja pidä mielessä, että akne ei ole mitenkään sinun omaa syytäsi ja se menee kyllä ohi aikanaan. Jos iho-ongelmat muuttuvat todella hankaliksi, niin lääkärillä käymisestä ja mahdollisesta lääkehoidosta voi olla hyötyä. Yleensä aknesta selviää kuitenkin ihan kotikonstein.

avatar
Help
23.3.2020 21:15
Arrow

Moi. Oon miettiny ekojen kunnon rintaliivien hankkimista. Mulla on jo silleen ett semmosista toppimaisista rintaliiveistä näkyy nännit jotenkin. Tissitkin jo hieman isot ja en uskalla puhua äidille asiasta koska nolostuttaa puhua asiasta. Oon kyllä kysynyt äidiltä millon tarvii ekat rintaliivit mutt äiti sanoi ett mä pärjään vielä toppimaisilla. Äiti ei oo ihan ymmärtäny tilannetta koska äiti ei melkeen koskaan näe mun rintoja. Joten mitä teen? Ja mistä tiiän oikeen koon rintaliiveihin?

mm
NettiNappi Anni
25.3.2020 15:01
Arrow

Hei Help! Pyydät viestissäsi neuvoa rintaliivien hankintaan. Kerroit, että olet jutellut äitisi kanssa asiasta ja hän sanoi sinun pärjäävän vielä topilla. Oletko jutellut asiasta sen jälkeen kun rintasi ovat kasvaneet lisää? Voisit ottaa asian vielä äitisi kanssa esille. Kerro hänelle, että toppimallisissa liiveissä näkyy nännit läpi. Jos sinua jännittää puhua asiasta kasvotusten, voit laittaa äidillesi vaikka viestin. Voihan olla, että äitisi ei ole tullut ajatelleeksi että sinulla on jo murrosikä hyvässä vauhdissa. Voit aloittaa keskustelun kysymällä esimerkiksi minkä ikäisenä hän on itse alkanut käyttämään rintsikoita.

Rintojen kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeää, että rinnat saavat tukea oikean kokoisista liiveistä. Rintaliivejä on olemassa monenlaisia. On muun muassa kaarituellisia, urheilurintsikoita ja topattuja liivejä. Se mikä on juuri sinulle sopiva liivimalli, selviää kokeilemalla. Liivien valinnassa pitää ottaa huomioon, että liivit eivät saa painaa ja ne tukevat oikealla lailla. Rintaliivit eivät saa olla myöskään liian isot.

Netistä löytyy useita rintaliivien koko-oppaita. Lisäksi oppaita löytyy kauppojen alusvaateosastolta. Rintaliivien oikeaa kokoa varten tarvitaan kaksi mittaa: rintojen korkeimmalta kohdalta ja rintojen alta. Myyjältä kannattaa kysyä apua, sillä he osaavat varmasti valita yhdessä kanssasi sinulle sopivat liivit. Aurinkoista kevättä sinulle!

avatar
Tyttö
01.4.2020 19:16
Arrow

Mulla on semmoset lasten liivit ja rinta on semmonen aik iso. En kuitenkaan ole kertonut vanhemmilleni että hankin nämä. Mitä tekisin, haluaisin jo käyttää sillä tavalla että äiti tietäisi mutta sitten pitää odottaa että hän ne itse minulle ostaa koska en uskalla itse kertoa. Mun kavereil on kuitenkin paljon pienemmät rinnat kuin mulla eikä kellään oo niitä. Mitä tekisin?

mm
NettiNappi Hanna
03.4.2020 09:15
Arrow

Hei Tyttö. Rinnat kehittyvät jokaisella tytöllä omaan tahtiinsa, toisilla aikaisemmin kuin toisilla. Liivien ostamista ja käyttämistä ei tarvitse ujostella. On kiva kuulla, että olet rohkeasti itse hankkinut liivit. Kehittyvät rinnat on hyvä tukea sopivilla liiveillä. Jotkut tykkäävät käyttää varsinkin alussa toppimallisia liivejä. Kun rinta on kasvanut isommaksi, voi kuppimalliset liivit antaa paremmin tukea rinnoille. Lasten liivit ovat aivan hyvä vaihtoehto ensimmäisiksi liiveiksi. Sinun kannattaa nyt ottaa asia rohkeasti puheeksi äitisi kanssa. Hän ymmärtää kyllä, koska hän on itsekin ollut nuoruudessaan samassa tilanteessa. Voisitte vaikka yhdessä käydä ostamassa sinulla toisetkin liivit, jotta ensimmäiset joutavat välillä pesuun.
Voit lukea Hyvä kysymys -sivustolta millaiset ovat hyvät rintaliivit. Väestöliiton nuorten sivuilta löydät halutessasi paljon lisätietoa murrosiän kehityksestä. (Linkit avautuvat uuteen välilehteen)
Ihanaa kevään jatkoa sinulle!

avatar
12v tyttö
12.4.2020 11:43
Arrow

Mä en tiedä millon mun pitäs hankkia rintaliivit, mun rinnat alko kasvaa noin 2-3v sitten ja oon käyttäny semmosia minitoppeja mut ne ei enää kauheesti tue varsinkaan liikkuessa. En uskalla kysyy äitiltä koska mua vähän nolottaa kysyä. Meen tänä vuonna ylä-asteelle, niin kannattaako mun vielä hankkia rintaliivejä?

avatar
Ihettelevä tyttö
13.4.2020 22:27
Arrow

Mitä teen, kun olen mitannut rintani mutta ne olisi mittauksena liian pienet koko oppaaseen ( esim. Kun pitäisi olla 11 että on AA) mutta mun mielestä tarvitsisin parempaa tukea, kun urheiluliivit. Joten mitä teen?

mm
NettiNappi Anni
15.4.2020 12:49
Arrow

Moikak 12v tyttö! Rintaliivien hankkimiseen ei ole olemassa mitään oikeaa ikää. Rintaliivit voi ostaa silloin kun itsestä tuntuu hyvältä ja rinnat ovat alkaneet kasvamaan. Koet, että minitopit eivät enää tue tarpeeksi, joten nyt voi olla sopiva hetki ostaa ensimmäiset rintaliivit.
Ymmärrän, että sinua jännittää puhua asiasta äidillesi mutta nolostumiseen ei ole mitään syytä. Ota asia vain rohkeasti esille tai laita hänelle viesti, jos kasvokkain juttelu jännittää liikaa. Uskon, että äitisi auttaa sinua mielellään.

Rintaliivejä on olemassa monia erilaisia ja äitisi voi auttaa sinua miettimään mitkä olisi juuri sinulle sopivat liivit. Netistä löytyy useita verkkosivuja, joissa neuvotaan miten saat selville oman liivikokosi. On tärkeää mitata rinnat sekä niiden alta, että päältä jotta saat varmasti sopivan kokoiset liivit. Mukavaa kevättä sinulle!

mm
NettiNappi Anni
16.4.2020 10:57
Arrow

Moikka! Sinua mietityttää rintojesi koko ja rintaliivit. Koko-oppaissa on aina hiukan vaihtelua, joten kannattaa katsoa muitakin oppaita. Mittaus on tarkkaa hommaa, sillä rinnat pitää mitata sekä alta että päältä. Voisitkin pyytää mittaukseen apua esimerkiksi äitiltäsi ja kysyä häneltä samalla milloin hän on saanut ekat rintsikat.

Rintaliivejä on olemassa erilaisia toppimallisista kaarituellisiin ja topattuihin. Valikoimaa löytyy yhtä paljon kuin käyttäjiäkin. Vaikka kokotaulukon mukaan et tarvisi vielä rintaliivejä, voit kuitenkin ostaa itsellesi esimerkiksi topin jos pelkät urheiluliivit eivät riitä. Rinnat tarvitsevat kasvun ja kehityksen vuoksi tukea.

Tutustu liiveihin eri verkkokauppojen sivustoilla ja kysy tarvittaessa myyjältä apua. Jos et pääse liikkeeseen, verkkokaupoissa on usein käytössä chat-palvelu josta voit kysyä lisätietoa tuotteista. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Aurinkoista kevättä!

avatar
07
23.4.2020 20:23
Arrow

mut jos mä ostan ittekseni rintsikat niin onhan niitä pestävä. Kun vien ne pesuun niin äiti huomaa ne ja rupee kyselee. ja en uskalla kysyä niisä äitiltä

mm
NettiNappi Anni
24.4.2020 13:41
Arrow

Moikka 07. Suosittelen sinua puhumaan äitisi kanssa. Kuten sanoit, kyllä hän jossain vaiheessa huomaa että sinulla on rintsikat. Kannattaa siis hoitaa asia avoimesti. Kerro äidillesi suoraan, että tarvitset liivit. Hän kyllä varmasti ymmärtää asian. Voitte hankkia rintsikat yhdessä tai voit pyytää äidiltäsi niihin rahaa. Ymmärrän, että sinua jännittää mutta pääset helpomalla kuin vain otat asian äitisi kanssa rohkeasti puheeksi. Tsemppiä!

avatar
L.k
26.4.2020 16:18
Arrow

Täs mietin pitäiskö hankkii rintiskat siis oon vasta 10 ja murros ikä edistyy jo nopee menkatki on alkamas ja naama on ku mikäki näppylä farmi mun iso siskol on agne mul on atopia eli on kehos näppylöitä kuivuu vedes jne… mut mul on isosisko jol on pienet rinnat mul on aika lailka sen kokoset rinnat mut se sai vasta 13 vanhana rintsikat mut mä koen et tarviin jo mut en uskolla puhuu äitin kaa siitä mitä teen??? APUAAA

mm
NettiNappi Karoliina
27.4.2020 15:41
Arrow

Moikka. Rintojen kasvu ja sitä myötä rintaliivien ostaminen on täysin normaali osa naiseksi kasvua. Ota siis rohkeasti asia puheeksi äitisi kanssa ja kerro hänelle mietteistäsi. Voitte käydä yhdessä ostamassa sinulle sopivan kokoiset rintaliivit, jotka tukevat kasvavia rintoja riittävästi. Tsemppiä!

avatar
L.k
28.4.2020 17:22
Arrow

Joo meen saunaan äitin kaa kahestaa ja sit otan puheen aiheeks sopivassa kohassa😬

mm
NettiNappi Hanna
29.4.2020 09:28
Arrow

Hyvä idea. Saunassa on helppo jutella kaikenlaisista asioista. Kivaa kevään jatkoa!

avatar
Juup
13.6.2020 14:28
Arrow

Oon siis kohta 13v ja mun kuppi koko on 70A nii kannattasko mun hankkia jo rintsikat?

mm
NettiNappi Anni
15.6.2020 13:09
Arrow

Moikka Juup. Rintaliivit voi hankkia kyllä jo heti kun rinnat alkaa kasvamaan. Hyvät rintaliivit tukevat rintojen kasvua ja kehitystä. Rintaliivejä on olemassa erilaisia: toppimallisia, kaarituellisia, topattuja ja monia muita. Niihin kannattaa tutustua rauhassa. Rintaliivien ostoon kannattaa käyttää apuna osaavaa myyjää, sillä hän neuvoo juuri sinulle sopivat liivit. Hän osaa myös mitata rintojen koon oikeaoppisesti.
Jos tilanne jännittää sinua, voit ottaa ostoksille mukaan äitisi tai kaverisi. Koko-oppaita löytyy liikkeiden sovituskopeista ja netistä googlettamalla. On tärkeää, että rinnat mitataan oikein, jotta koko on oikea. Sopivat liivit löydät kuitenkin vain sovittamalla.

avatar
Enpätiiä
26.6.2020 23:06
Arrow

Kannattaako hankkia kupilliset rintsikat jos kuppikoko on A?

mm
NettiNappi Anni
29.6.2020 11:48
Arrow

Moi Enpätiiä. Rintojen kasvun ja kehityksen tueksi voi käyttää rintaliivejä. Mitään pakkoa tai kiirettä rintsikoiden käyttöön ei ole. Voit käyttää hyvin toppimallisiakin rintsikoita ennen kuppimallisiin rintsikoihin siirtymistä.

Rintsikoiden ostossa on tärkeää, että koko on oikea. Rintaliivit eivät saa olla liian isot, eikä myöskään liian pienet. Voit kokeilla mitata oman rintaliivikokokosi. Mittaa rinnanympärys aivan rintojen alta napakalla mittanauhalla. Rinnanympärys mitataan suurimmasta kohdasta, toppaamattomien rintaliivien päältä. Älä kiristä mittanauhaa. Mittataulukoita löytyy netistä ja usean vaatekaupan sovitukopista. Kokeilemalla selviää mitkä liivit passaa sinulle parhaiten.
Apuna kannattaa käyttää asiantuntevaa myyjää. Voit pyytää ostoksille mukaan kaverisi tai äitisi.
Mukavaa kesää sinulle!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load