Oma keho

Rintsikat ja meikkaaminen
Aloittaja:
Joku
25.3.2017 19:31
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
07.1.2020 14:56
Osallistu keskusteluun
Avatar
Joku
25.3.2017 19:31
Arrow

Milloin kannattaa hankkia rintsikat? Mulla näkyy nännit jotenkin läpi ja hieman muotoakin ohuista paidoista, muotoa läpi paksummistakin paidoista. Kehitys alkoi viime kesänä, tunnistin eron heti, tunsin kipua nänneissä. En uskalla puhua äidille asiasta, koen sen nolona. Pitäisikö jollakin kaupunkireissulla ostaa jotkut “ensi-/lastenliivit” salaa äidiltä? Tai kokeilla ihan AA tai A kupin oikeita rintsikoita?

Haluaisin aloittaa meikkaamisen, jotain ripsiväriä vaan, tehdä kulmat, mutta en taaskaan uskalla sanoa äidille. Hän on pariin kertaan kysynyt, ostanko sulle ripsarin, mutta en ole ikinä uskaltanut sanoa joo. Mitä voisin tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
27.3.2017 12:45
Arrow

Hei. Ensimmäiset rintaliivit on hyvä hankkia, kun itsestä tuntuu, että ne ovat tarpeelliset. Liivit tukevat kasvavia rintoja ja estävät myös nännien näkymisen paidan läpi. Jotkut tykkäävät käyttää ainakin alkuun toppimallisia liivejä, mutta kuppimallisista liiveistäkin löytyy kokoja jokaiselle. Toppimalliset liivit sopivat hyvin myös liikuntaan. Liivejä olisi hyvä olla ainakin kahdet, jotta toiset voi laittaa välillä pesuun. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Decibelin sivuille on koottu paljon tietoa rintojen kehityksestä ja rintaliiveistä:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit

Vaikka asia sinua ujostuttaakin, olisi hyvä, että kertoisit siitä äidillesi. Hän varmasti auttaa mielellään sinua valitsemaan sopivan kokoiset ja -malliset liivit. Hänkin on ollut nuori ja hän varmasti ymmärtää tilanteesi. Voit sanoa esimerkiksi “äiti, minua nolottaa sanoa tämä ääneen, mutta voitasko ostaa mulle rintaliivit”? Jos asiasta puhuminen tuntuu liian vaikealta, voit toki käydä ostamassa liivit itsekin. Tutustu ensin rintaliivien koko-oppaaseen, jotta sinun on helpompi valita oikeankokoiset liivit sovitettavaksi. Ensi-/lastenliiveistä löydät varmasti myös sopivan kokoiset liivit.

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Myös meikkauksen suhteen suosittelen, että kerrot asiasta rohkeasti äidillesi. Voit vaikka ehdottaa, että kävisittekö seuraavalla kauppareissulla myös meikkiosastolla. Kerrot, että äitisi on aiemmin kysynyt sinulta, että haluaisitko hänen ostavan sinulle ripsivärin. Voit siis aivan hyvin sanoa äidillesi, että nyt haluaisit kokeilla ripsivärin käyttöä.

Mukavia ostosreissuja sinulle!

avatar
tyttö
22.7.2017 20:03
Arrow

Mietin että kannattasko ostaa rintsikat, normaalisti käytän 152 kokoisia vaatteita mut minitopeissa käytän jopa 170 koska muissa puristaa rintojen kohdalta.? Käytän nyt minitoppeja mutta nännit näkyy läpi. Mittaako myyjät normaaleissa kaupoissa esim. H&M ja Kappahl rintojen kokoa et onko järkee kysyä. Mite rintojen suuruus mitataan. Itellä on aikaa suuret nii haluisin siirtyy rintsikoihin. Musta näyttää oudolta koska mä oon niin laiha mut rinnat on aika isot. Mä oon yritelly peittää tissejäni esim.löysien paitojen alla mut se ei enää oikein onnistu. Sit meikeistä mulla on akne ja mietin et uskallanko käyttää esim.meikkivoidetta, et paheneekohan akne?

mm
NettiNappi Tuula
24.7.2017 15:44
Arrow

Hei!

Ensimmäiset rintsikat voi tosiaankin hankkia silloin, kun ne itsestä tuntuvat tarpeellisilta. Kaikki naiset eivät hanki rintaliivejä ollenkaan. Jos nännien näkyminen paidan läpi häiritsee sinua, kannattaa valita hieman paksummat liivit. Rintaliivit myös tukevat kasvavia rintoja. Koet näyttäväsi oudolta, koska rintasi ovat aika isot ja olet muuten hoikka. Murrosiässä rinnat kasvavat jokaisella tytöllä omaa tahtia. Monet ikäisesi nuoret kokevat epävarmuutta omien rintojen ulkonäöstä, olivat ne omasta mielestä sitten isot tai pienet. On tärkeää muistaa, että jokaisella tytöllä ja naisella on erilaiset ja erikokoiset rinnat, mutta kaikki niistä ovat normaaleja.

Löytääksesi sinulle sopivan kokoiset rintsikat sinun tulee tietää kaksi asiaa: kuppikokosi ja ympärysmittasi. Täältä löydät selkeät ohjeet siihen, miten voit mitata oman kokosi: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi. Ohjeissa kehotetaan ottamaan mitat rintsikat päällä, mutta huomaathan, että toppi saattaa litistää rintoja. Jos haluat mitata kokosi kotona, voit pyytää esimerkiksi äidiltäsi apua. Hän varmasti auttaa sinua mielellään. Tee mittaus peilin edessä. Peilistä näet, että mittanauha menee suoraan rintakehäsi ympäri, eikä esimerkiksi roiku takaa alempana. Rintsikoita kannattaa aina sovittaa kaupassa ennen ostopäätöstä. Koot saattavat vaihdella paljonkin mallin ja merkin mukaan. Koon lisäksi rintsikoiden malli ja se, missä tilanteessa niitä tulee käyttämään vaikuttaa rintsikoiden valintaan.

En osaa sanoa varmasti, mittaavatko myyjät normaaleissa vaatekaupoissa rintojen kokoa. Voit toki kysyä apua ja usein sovituskopeista löytyykin mittanauha. Jos haluat myyjän varmasti mittaavan sinulle oikean koon, kannattaa mennä suoraan alusvaateliikkeeseen. Täältä voit käydä lukemassa lisätietoa rintaliiveistä ja niiden hankkimisesta:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Pohdit myös sitä, uskallatko meikata, vaikka sinulla on akne. Oletko jutellut aknestasi esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa? Juttelu kannattaa, sillä häneltä voit saada vinkkejä aknen hoitoon. Akne ei estä meikkaamista. Esimerkiksi mineraalimeikit ovat erityisesti akne-iholle sopivia, koska ne eivät tuki ihohuokosia, mutta peittävät ja tasoittavat ihoa. Monelta tutulta kosmetiikkamerkiltä löytyy oma mineraalimeikkisarjansa. Myös apteekit myyvät erilaisille ihotyypeille sopivaa kosmetiikkaa. Voit kysyä apua sopivien tuotteiden löytämiseen tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta, kosmetiikkaan erikoistuneista liikkeistä tai apteekeista. Muista hankkia samalla myös omalle iholle sopivat tuotteet meikkien puhdistamiseen. Finneistä ja niiden hoitamisesta voit lukea lisää täältä: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/ulkopuoli-ja-ulkonako/finnit.

avatar
NettiNappi Pinja
08.5.2018 17:25
Arrow

Haluisin alkaa meikkaamaan mutta en tiedä. Minun siskoni ei meikkaa Joten se olisi todella outoa😅

mm
NettiNappi Hanna
09.5.2018 10:11
Arrow

Hei Pinja. Haluaisit aloittaa meikkaamisen, mutta mietit onko se outoa, kun siskosi ei meikkaa. Jokainen voi päättää itse, haluaako kokeilla meikkaamista. Joten voit kokeilla meikkaamista, vaikka siskosi ei halua meikata. Meikkaamisen aloittamiselle ei ole mitään tiettyä ikärajaa, mutta asiasta on hyvä keskustella ensin vanhempien kanssa. Oletko vielä jutellut vanhempiesi kanssa meikkaamisen aloittamisesta? Jos se on heille ok, niin voisitte ehkä käydä äidin kanssa kanssa meikkiostoksilla yhdessä. Meikkejä on monen merkkisiä ja erilaisille ihotyypeille tarkoitettuja, ja vain kokeilemalla löydät itsellesi sopivat. Meikkien ostoon on siis hyvä aluksi kysyä apua.

avatar
11v tyty
16.7.2018 10:45
Arrow

No itse oon kokenu tarvitsevani vaikka oonkin vasta 11 vuotias koska jokaisesta t-paidasta näkyy nännit läpi ja on vähän muotoakin. Viime talvena alkoivat kasvaa. Me käytiin tässä viikko sitten prismassa katsomassa lastenalusvaatepuolella olevia rintsikoita niin näin sellaiset harmaat kupit niissä ei ollut kokomerkintää esm aa kuppia niissä näkyi vain koko eli katsoin omaa kokoani 146-152 ja sanoin äidilleni että saisinko tuollaiset niin äiti kieltäytyi ja käski ottaa vain niittä toppirintsikkahommleita mutta koen itse tarvitsevani mutta musta tuntuu että äiti ei oikein tajua että en oo enää mikään hirveen pieni tyttö ja että alan kasvaa.

NettiNappi Liisa
02.8.2018 15:49
Arrow

Hei!

Joskus vanhemmilla voi olla vaikeaa hyväksyä, että heidän pienokaisistaan on kasvamassa isompia ja lopulta aikuisia. Voisitkohan vielä jonakin toisena hetkenä, kun olette äitisi kanssa rauhallisessa tilanteessa, jutella uudelleen rintaliivien hankinnasta? Voisit kertoa hänelle toiveestasi saada kasvavien rintojesi tueksi topatut liivit. Kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeää, että rinnat saavat tukea oikean laisista ja kokoisista liiveistä. Mukavaa kesää sinulle!

avatar
R
02.8.2018 23:59
Arrow

En tiedä pitäiskö mun käyttää kuppimallisia rintsikoita. Oon 12-vuotias ja mun rinnat alko kasvaa 1,5 vuotta sitten. Ne on kasvanu aika hitaasti mut välillä tuntuu et tuki olis hyvä. En tiedä onko viisasta ruveta käyttämään minkäänlaisia liivejä näin nuorena. Äidille olen maininnut kerran asiasta. Mutten uskalla ottaa asiaa uudestaan esille. Oon käyttäny toppimallisia liivejä ja varsinkin urheillessa ne on tarpeen. Mutten tosiaankaan tiedä pitäiskö ruveta käyttää erilaisia liivejä.

NettiNappi Liisa
06.8.2018 13:36
Arrow

Hei!

Rintaliiveihin liittyvät mietiskelyt on tavallisia nuorilla tytöillä eikä niihin aina löydä suoria vastauksia tai suosituksia. Kerrot miettiväsi, kannattaisiko sinun pitää kuppimallisia rintsikoita. Kerrot käyttäneesi tähän mennessä toppimallisia rintsikoita. Rintaliivien käyttöä ei ole pakko aloittaa kovin nuorena, jos rinnat eivät ole kovin isot. Voit huoletta jatkaa toppimallisten rintsikoiden pitämistä. Mikään kiire kuppimallisten rintaliivien hankintaan ei siis ole ainakaan sen vuoksi, että rintoja täytyisi erityisesti tukea kasvuvaiheessa. Rinnoille ja rintalihaksille tekee hyvää saada olla myös kokonaan ilman liivejä, joten voit olla huoletta ilman liivejä niin paljon kuin sinusta hyvältä tuntuu.

Jos jossakin vaiheessa haluat hankkia kuppimalliset rintaliivit, on sekin mahdollista. Kuppimallisia rintaliivejä löytyy monenlaisia. On olemassa kaarituellisia, kaarituettomia, pehmustettuja, topattuja, kohottavia ja vaikka mitä muita. On siis ymmärrettävää, että rintaliivien maailma on melko sekava! Kerrot, että olet maininnut äidillesi rintaliivien hankinnasta, mutta asian esille ottaminen uudestaan jännittää sinua. Äitisi varmasti ymmärtää sinua hyvin, onhan hänkin ollut nuori ja paininut todennäköisesti samojen asioiden kanssa. Jos jutteleminen tuntuu kasvotusten hankalalta, voisitko kirjoittaa äidillesi vaikka kirjeen tai Whatsapp-viestin aiheesta? Voisitte vaikka yhdessä hakea asiasta tietoa ja miettiä sitten, kannattaako rintaliivien hankinta tässä vaiheessa.

Tässä vielä pari linkkivinkkiä, joista löytyy lisää tietoa rintsikoista ja niiden valinnasta:

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

avatar
Joku vaan
10.9.2018 17:26
Arrow

Olen aloittanut juuri 7 luokan ja haluaisin alkaa meikkaamaan mutta en uskalla kysyä äidiltä asiaata. Pelottaa että äiti antaa kieltävän vastauksen. Käyttäisin vain meikkivoidetta koska on aika paljon finnejä, consealeria, puuteria, poskipunaa,lumenen värillistä kulmageeliä, ripsiväriä, joskus vaaleata luomiväriä ja huulirasvaa. Onko tämä liikaa?

avatar
13vee
11.9.2018 07:59
Arrow

Hei olen tuntenut rinnoissa hieman kohoamista mutta en ole uskaltanut kysyä ensimmäisiä rintaliivejä äidiltä, mitä teen?

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 15:15
Arrow

Hei Joku vaan!

Meikkaamisen aloittamiselle ei ole mitään ikärajaa, mutta onkin hyvä keskustella asiasta ensin vanhempiesi kanssa. Voittehan vaikka sopia, että aloitat ensin muutamalla tuotteella (esim. meikkivoide ja ripsiväri), jotta lopputulos olisi luonnollinen. On todella hankala sanoa, mikä määrä meikkiä on liikaa ja mikä liian vähän, sillä kyse on kuitenkin sinun omasta mieltymyksestä. Alkuun voi olla hyvä aloittaa perus tuotteilla ja taitojen kehittymisen myötä lisäillä jotain ekstraa meikkiin.

Ensimmäisiä meikkejä ostaessa kannattaa ehdottomasti pyytää apua myyjältä, varsinkin meikkivoiteen sävyn valinnassa. Monessa kaupassa annetaan ilomielin vinkkejä eri tuotteiden käyttöön ja toisinaan jopa testereitä, jolloin itse tuotetta ei tarvitse ostaa, ennen kuin on ihan varma sen sopivuudesta omalle iholle. Kysy rohkeasti apua! Ensimmäiselle ostosreissulle voit pyytää mukaan myös äitiäsi, jolloin yhdessä valitsette ne tuotteet, joita alkaisit käyttämään.

Tiedäthän, että meikkaamisen aloittaminen vaatii myös entistä parempaa panostamista ihonhoitoon. Jos finnejä on kasvoissa enemmänkin, suosittelen sinua käyttämään mineraalimeikkejä, sillä ne peittävät ja tasoittavat ihoa, mutta antavat ihon myös hengittää.

Decibelin -sivuilla on todella hyvät ohjeet ihonhoitoon sekä meikkaamiseen.
IHONHOITO
MEIKKAAMINEN

Hyvää syksyn jatkoa!

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 15:17
Arrow

Moikka!

Rintojen kehittyminen on varsin luonnollinen asia, joka on edessä jokaisella nuorella tytöllä. Ja rintojen kehittymisen myötä, myös rintaliivien hankinta tulee ajankohtaiseksi. Alkuun vanhemmille puhuminen voi jännittää, mutta myös äitisi on ollut nuori ja saman kysymyksen äärellä, joten uskon hänen ymmärtävän sinua täysin. Jos puhuminen tuntuu äärimmäisen vaikealta, voit laittaa hänelle vaikka viestin, jossa ehdotat, että lähtisitte yhdessä ostamaan sinulle ensimmäisiä liivejä.

Toki voithan käydä etukäteen myös itseksesi sovittelemassa rintaliivejä, jolloin voit pyytää äidiltäsi ostamiseen vain rahaa. Alkuun voi riittää toppimalliset liivit, jotka tukevat kasvavia rintoja. Myöhemmin voi olla tarpeen siirtyä kuppimallisiin, joissa tuki on entistä parempi. Suosittelen tutustumaan rintaliivien koko-oppaaseen ja sovittamaan mahdollisimman erilaisia liivejä, jotta löydät juuri sinulle sopivan mallin.

Lisää infoa rinnoista ja rintaliivien hankinnat löydät Decibelin -sivuilta. Kannattaa tsekata!

Shoppailuintoa ensimmäisten rintaliivien ostoon!

avatar
Lallaronskuli
15.10.2018 21:59
Arrow

Mä ehkä tarvitsisin rintsikat. Mun koko ois 60B. Mä käytän nyt sellasia toppimalleja. Ei olla äidin kanssa kauheen läheisiä tälläsissä asioissa koska ollaan hankittu mulle vaan urheiluliivit muut sain lahjaksi serkulta muiden vaatteiden seassa . Mua toisaalta ahdistaa saada rintsikat(jos sellaaset hankitaan) koska kellään muulla luokaltani ei oo ja luokallani on tyttö jolla on huomattavasti isommat rinnat kun mulla.

avatar
Lallaronskuli
18.10.2018 14:23
Arrow

Vielä jatkan edelliseen että rinnat ovat erittäin arat ja kipeät mikä voisi auttaa siihen?

NettiNappi Liisa
19.10.2018 10:45
Arrow

Hei Lallaronskuli!

Rintaliivien hankkimisella ei ole kasvun ja kehityksen näkökulmasta mitään kiirettä. Kasvavat rinnat eivät välttämättä tarvitse tukea. Mikäli kuitenkin haluat rintaliivejä käyttää, kannattaa sinun käydä ostamassa itsellesi sopivat rintaliivit. Vaatekaupoissa, joissa myydään alusvaatteita, myyjät on koulutettu myös sopivan kokoisten rintaliivien löytymiseen. Ymmärrän, että rintaliivien hankkiminen voi tuntua jännittävältä ja ahdistavalta. Voit vielä miettiä, pärjäisitkö ilman rintaliivejä ja ostaisit ne vasta vähän myöhemmin. Voit huoletta käyttää toppimallisia liivejä niin kauan kuin ne hyvältä tuntuvat. Ne voivat olla apu myös aristaville ja kipeille rinnoille. Arkuutta ja kipua aiheuttaa todennäköisesti rintojen kasvaminen.

Tsemppiä sulle ja iloa syksyyn!

avatar
Nepu Neulanen
25.10.2018 21:13
Arrow

Terve! Mulla on nyt ollu viime aikoina tosi kipeet rinnat, ajattelin alkaa käyttämään rintaliivejä. Perheessämme ei ole ketään minua vhempaa naispuolista henkilöä. Miten kertoisin isälleni asiasta? Voisin lähteä kaupoille yksinkin, mutta miten voisin pyytää rahaa? Kuinka pajon rintaliivit yleensä maksavat?

NettiNappi Liisa
01.11.2018 09:58
Arrow

Heippa Nepu!

Kerrot, että rintasi ovat kipeät ja haluaisit alkaa käyttää rintaliivejä. Mietit, miten voisit kertoa isällesi, että tarvitset niiden hankkimista varten rahaa. Mietit myös, minkä verran rintaliivit maksavat.

Jos isälle jutteleminen kasvotusten tuntuu hankalalta, voit lähestyä häntä vaikka kirjoittamalla asiasta paperille ja jättämällä johonkin paikkaan, josta hän sen helposti huomaa tai vaikka Whatsappin tai muun puhelimen viestimen kautta. Olet kehittymässä hiljalleen tytöstä naiseksi ja isäsi todennäköisesti huomaa muutokset ja ymmärtää erilaiset tarpeet esimerkiksi hankintojen suhteen. Voisit kertoa isällesi, joko kasvotusten tai muulla keinolla, ihan suoraan tilanteestasi, esimerkiksi, että “Isä kuule, tarttisin rintaliivit, voisinkohan saada sulta rahaa niiden hankintaa varten?”.

Rintaliivejä on monen hintaisia. Ostopaikka määrittää aika pitkälti rintaliivien hinnan; alusvaatteita myytävissä erikoisliikkeissä hinnat ovat todennäköisesti kalliimmat kuin vaateketjujen alusvaateosastoilla. Erikoisliikkeissä toki palvelu on luotettavampaa juuri rintaliivien hankinnan ja oikean koon löytymisen kannalta, sillä he ovat juuri niihin asioihin erikoistuneita. Voisit joko käydä jo ennakkoon katsomassa ja kyselemässä ensiliivejä itsellesi ja sen jälkeen pyytää isältäsi tarkan summan, minkä verran liivit maksavat. Toinen vaihtoehto on, että pyydät vaikka esimerkiksi 30-50 euroa ja voittehan vaikka sopia, että viet loput rahat hänelle takaisin, jos kaikki ei menekään.

Iloa syksyysi ja tsemppiä rintsikoiden hankintaan! Muista, että et oo yksin näiden mietintöjen kanssa!

avatar
12vee
22.4.2019 22:01
Arrow

Mulla on rinnat kasvanu jo aika paljon ja oon käyttäny toppimallisia rintsikoita mutta haluisin kokeilla jo kuppimallisia mutta en uskalla puhua äitille. Nännit alkaa näkyä paitojen läpi ja se on aika ärsyttävää.

NettiNappi Liisa
24.4.2019 12:32
Arrow

Heippa!

Kerrot viestissäsi, että rintasi ovat kasvaneet aika paljon ja haluaisit kokeilla kuppimallisiin rintaliiveihin siirtymistä. Jutteleminen äidillesi asiasta kuitenkin jännittää. Et ole tunteidesi kanssa yksin! Saamme paljon viestejä nuorilta tytöiltä juurikin rintaliivien hankkimisesta ja siitä, että asia on vaikea ottaa puheeksi vanhempien kanssa. Tuntuisiko sinusta helpommalta kirjoittaa äidillesi viesti paperille tai vaikka kännykällä, jos asiasta suoraan kasvotusten puhuminen tuntuu hankalalta? Äitisi on ollut aikoinaan nuori ja paininut samankaltaisten asioiden parissa. Ota rohkeasti asia puheeksi, joko kirjoittamalla tai kasvotusten, äitisi kanssa. Tsemppiä!

avatar
Jokurrandomi
04.5.2019 18:36
Arrow

Moi, oon 13 v tyttö ja oon miettiny et ois kiva kokeilla meikkaa. Mut en tiiä yhtään miten kerron äitille ku en voi ite käyä ostaa ku asutaan aika syrjäs…

mm
NettiNappi Karoliina
07.5.2019 14:04
Arrow

Moi!
Kerrot, että haluaisit kokeilla meikkaamista, muttet oikein tiedä, miten ottaisit asian puheeksi äitisi kanssa. Oletko jutellut äitisi kanssa ihon hoidosta ylipäätään? Murrosiässä on tärkeä huolehtia myös ihon hoidosta, perusteellisesta puhdistamisesta sekä rasvaamisesta. Toisinaan kasvoja on myös hyvä kuoria tai hemmotella kasvonaamiolla. Varsinkin silloin jos meikkiä käyttää päivittäin, on todella tärkeä huolehtia ihon puhdistuksesta.

Meikkaaminen on hyvin normaali osa nuorten arkea ja uskon, että jos rohkaistut juttelemaan äitisi kanssa meikkaamisen aloittamisesta, kokeilemisesta ja meikkien ostamisesta, pääsette ihan varmasti yhteisymmärrykseen meikkaamisen suhteen. Voittehan vaikka sopia alkuun, mitkä tuotteet olisivat sellaisia, mitä voisit kokeilla ja mitä voisitte yhdessä sinulle ostaa. On olemassa muutamia kosmetiikkamerkkejä, jotka on suunnattu erityisesti nuorille, eivätkä ne ole kovin kalliita. Oletko jo miettinyt mitä tuotteita haluaisit kokeilla? Alkuun saattaa riittää esimerkiksi ripsiväri ja huulikiilto. Jo niillä saa aikaan muutosta kasvoissa.

Ole rohkea ja ota asia puheeksi äitisi kanssa!
Tsemppiä ja aurinkoista kesän odotusta!

avatar
Jokuvaa
22.10.2019 00:24
Arrow

Haluisin oikeet rintsikat ku oon tähä asti käyttäny vaa sellasii rintsikoiden näkösii toppei ehkä joku 3 vuotta ja ne alkaa jäädä pieneks. En uskalla sanoo siit äidille ja se ei koskaa anna mulle rahaa.

mm
NettiNappi Anni
24.10.2019 09:17
Arrow

Moi. Pohdit viestissäsi siirtymistä rintaliivien käyttöön. Moni nuori miettii samoja asioita, joten et ole asiasi kanssa yksin. Rohkaisen sinua ottamaan asian äitisi kanssa esille vaikka se varmasti jännittääkin. Samalla voit keskustella hänen kanssaan murrosiästä ja siihen liittyvistä muutoksista kehossa ja mielessä. Äitisi on kokenut samoja asioita, joten hän osaa varmasti auttaa. Voisitte mennä rintsikkaostoksille yhdessä tai ottaa kaverin mukaan. Jos se tuntuu vaikealta, voit käydä katsomassa rintsikoita jo etukäteen ja pyytää äidiltä sitten niihin rahaa.

On hyvä ottaa asia puheeksi jo nyt sillä rinnat kehittyvät vielä, joten pääset varmasti rintsikkaostoksille jatkossakin. Lisätietoa asiasta löytyy Väestöliiton sivuilta. https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/. Toivottavasti vastauksesta oli apua. Mukavaa syksyn jatkoa!

avatar
...
21.11.2019 23:17
Arrow

Tarvisin neuvoi mitä ja miten voisin kertoo äidille että haluun rintsikat

mm
NettiNappi Karoliina
26.11.2019 15:32
Arrow

Moikka! Rintaliivin hankinta on täysin luonnollinen osa nuoren elämää. Voit aivan hyvin ottaa asian äitisi kanssa puheeksi ja kertoa hänelle, että haluaisit ensimmäiset rintaliivisi. Uskon, että hän lähtee mieluusti kanssasi mukaan ostoksille. Jos kasvokkain kysyminen tuntuu vaikealta, niin voithan myös kirjoittaa hänelle lapun tai laittaa viestin puhelimella. Tsemppiä!

avatar
Huolestunut
15.12.2019 19:02
Arrow

Hei. Rintani alkoivat kasvaa n. 1,5v sitten, mutta ne näyttävät hyvin oudoilta. Nännipihat ova turvonneet tosi paljon ja näyttävät ihan ketunnokilta. Itse nännejä ei juurikaan näy. Onko tämä normaalia vai onko nämä oikeasti tubulaariset?

avatar
Hei!
17.12.2019 10:50
Arrow

Hei. Haluaisin ostaa rintsikat mulla on ollu jo aika pitkään toppimalleja ja haluisin sellaset”oikeet” rintsikat mutta en tiiä mikä on mun koko

mm
NettiNappi Karoliina
17.12.2019 13:58
Arrow

Moikka! Rintojen arkuus ja rinnoissa tuntuva kova kyhmy ovat yleensä ensimmäisiä merkkejä siitä, että murrosikä on alkanut ja rinnat alkavat kasvaa. Murrosiän alkuvaiheessa rinnan muoto kasvaa ja kehittyy. Toinen rinta voi olla pienempi ja nännit sekä nännipihat ovat hyvin monesti erimuotoisia ja jopa erikokoisia. Rinnat voivat olla kehityksen aikana myös arat, turvonneen näköiset tai pingoittuneet. Rintojen kehitys kestää 3-5 vuotta, mutta tuolloinkaan ne eivät ole täysin valmiit, vaan rinnat muotoutuvat koko elämän ajan. Kerroit viestissäsi, että rintasi ovat alkaneet kasvaa noin 1,5 vuotta sitten. Ne ovatkin siis aivan kehityksen alkumetreillä, joten rintojen muoto ja koko muuttuu vielä jonkin aikaa. On usein hyvinkin tyypillistä, että kehityksen alkuvaiheessa nännipihat ja nännit ovat turvonneen näköiset, ennenkuin nännipiha laskeutuu. Rinnat ovat usein eripariset ja varsinkin rintojen kasvun aikana kokoeroa voi olla jopa yhden kuppikoon verran. Kokoero kuitenkin tasoittuu ajan mittaan. Rintojen kasvuun tai muotoon ei voi vaikuttaa omalla toiminnallaan. Pehmeät, mutta tukevat ja hyvin istuvat rintaliivit tasoittavat rintojen koko- ja näköeroa ja suojaavat rintoja. Anna kehollesi aikaa muuttua rauhassa, kehityksesi on kuitenkin vasta käynnistynyt ja kehosi muuttuu vielä.

mm
NettiNappi Karoliina
17.12.2019 14:12
Arrow

Hei. Kerrot, että haluaisit ostaa ensimmäiset oikeat rintaliivit, muttet ole varma mikä on kokosi. Suosittelen, että ensimmäisiä rintaliivejä ostaessasi pyytäisit sovituksessa myyjän apua. Isoissa tavarataloissa ja alusvaateliikkeissä myyjät ovat todella ammattitaitoisia ja he osaavat kertoa ja neuvoa, mikä koko on sinulle paras. Rintaliivien on tärkeä olla istuvat ja huomaamattomat päivittäisessä käytössä. On todella inhottavaa jos olkaimet hankaavat tai rintaliivien ympärys hiertää rintakehää. Jos myyjältä kysyminen jännittää, niin esimerkiksi Change Lingerie -liikkeen nettisivuilla on hyvät vinkit oman koon laskemiseksi sekä video siitä, miten myyjä mittaa kokosi jos asioit liikkeessä. Näiden vinkkien avulla voit lähteä ostoksille itse tai ottaa hyvän ystävän tai äidin matkaan. Kannattaa kuitenkin kokeilla useita erilaisia malleja, jotta löydät juuri sinulle sopivan liivin.

avatar
Ihminen maapallolta
28.12.2019 20:35
Arrow

Hei. Rintani alkoivat kehittyä n. 2-3 vuotta sitten ja ne ovat olleet sen koko ajan aika arat. Enkä oikein tiedä että ovatko ne kasvaneetkaan ollenkaan. Onko tuo ihan normaalia, kun vähän stressaa toi asia.

mm
NettiNappi Anni
30.12.2019 14:36
Arrow

Hei ja kiitos kysymyksestä koskien rintojen kehitystä. Rinnat kehittyvät 3-5 vuotta, joten arkuus on ihan normaalia. Murrosikä alkaakin yleensä rintojen kehityksellä, jolloin niitä myös aristaa. Rinnat kehittyvät jokaisella eri vauhtia ja arkuus johtuu kasvasvasta rasva- ja sidekudoksesta. Murrosiän muita merkkejä ovat häpykarvojen ilmestyminen, pituuskasvu ja ihon rasvoittuminen ja kehon muutokset. Ole siis huoletta. Jos asia kuitenkin mietityttää vielä voit jutella asiasta esimerkiksi äitisi kanssa

avatar
helou
04.1.2020 01:31
Arrow

oon 14-vuotias tyttö. en yhtään tiedä, miten kertoisin äidilleni haluavani rintaliivit. en uskalla sanoa, koska äiti usein suhtautuu tuomitsevasti kyseisen kaltaisiin ajatuksiini. rintaliivit haluaisin, koska rintani ovat jo aika suuret ja selkä ja hartiat on jumissa tai kipeät ilman. kannattaisiko minun vain ostaa rintaliivit ja pitää piilossa kunnes olen kerännyt rohkeutta kertoa?

mm
NettiNappi Anni
07.1.2020 14:56
Arrow

Moikka! Murroiässä nuori kehittyy lapsesta aikuiseksi ja tulee itsenäisemmäksi, jolloin myös suhteet vanhempiin voi muuttua. Tämä muutos saattaa pelottaa äitiäsi, josta johtuen hän suhtautuu asiaan kriittisesti. Suosittelen sinua ottamaan rohkeasti asia äitisi kanssa puheeksi, sillä kertomasi kivut voivat hellittää rintaliiveillä. Asian salailu vaan pitkittää asiaa. Juttutuokio voi helpottaa teitä molempia ja samalla voit saada selville syyn äitisi tuomitseviin ajatuksiin. Tsemppiä ja mukavaa vuoden alkua!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load