Oma keho

Rinnat
Aloittaja:
moikka
18.1.2017 06:24
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
01.4.2020 10:16
Osallistu keskusteluun
Avatar
moikka
18.1.2017 06:24
Arrow

Huomasin jo jokin aika sitten että ritojeni nännialue on levinnyt ja toinen alue on ehkä hitusen tummempi kun toinen, mutta muistaakseni niin on ollut aina.

Olen googletellut että mikä mahtaisi olla kyseessä ja kuulemma raskauden alkaessa tommoset oireet voivat olla yleisiä ja olenkin tehnyt pari raskaustestiä jotka näyttivät negatiivista.

Huolestuttaa että voiko mulla nyt olla jotain vakavaa, vai onko normaalia että rinnat muuttuvat vielä yli kaksikymppisenä?

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2017 15:36
Arrow

Hei,
Sinua huolestuttaa rintojesi nännialueiden muutokset. Rinnat muuttuvat naisen koko eliniän ajan esimerkiksi painonvaihtelusta johtuen. Et mainitse mitään muita muutoksia, kuin nännialueen leviämisen ja mahdolliset värimuutokset. Nämä voivat olla ihan normaaleja rintojen kehitykseen liittyviä muutoksia. Asia kuitenkin huolestuttaa sinua, joten suosittelen että käyt puhumassa asiasta terveydenhoitajan kanssa. Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskelijaterveyshuollosta. Muussa tapauksessa voit varata ajan omalle terveysasemallesi.

http://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/opiskeluterveydenhuolto
http://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/terveysasemat

Kerrot myös tehneesi pari raskaustestiä ja saanut niistä negatiivisen tuloksen. Et mainitse viestissäsi, oletko ollut suojaamattomassa yhdynnässä, eli onko raskauden mahdollisuus ollut olemassa ja olisiko raskaus toiveissa. Voit keskustella terveydenhoitajan kanssa tarvittaessa myös eri ehkäisymuodoista.

avatar
tiedustelija
26.6.2019 11:34
Arrow

Moi oon 15 vuotias tyttö ja mun rinnat on kehittynyt 5 luokasta asti ja menkat on ollu puoltoista vuotta.Mun rinnoissa on semmoiset kuulat ja rinnat tulee A kupin rintsikoista yli. Mä luulen et ne on ylipienet ja minä en pysty pitää niitä kun ne puristaa. Mun rinnat on myös arat. Mikä vialla?

mm
NettiNappi Karoliina
27.6.2019 10:39
Arrow

Hei tiedustelija!
Olet huolissasi aroista rinnoista, jotka tulevat helposti yli rintaliiveistä. Voi olla, että rintaliivit ovat tässä tapauksessa liian pienet, jolloin ne puristavat ja aiheuttavat myös samalla arkuutta. Kuulat rinnoissa voivat olla normaalia rasvakudosta, jotka myöskin saattavat kipeytyä aina välillä. Kannattaa siis kokeilla isompia, istuvampia ja pehmeitä rintaliivejä. Jos ongelma ei tällä tavoin helpotu, kannattaa kääntyä esimerkiksi terveydenhoitajan puoleen. Voit myös jutella asiasta äitisi tai siskosi kanssa, jos se tuntuu sinusta luontevalle.

avatar
tiedustelija
27.6.2019 13:12
Arrow

Mä juttelin äidille et voitaisko ostaa mulle isommat rintsikat koska mä koin ne puristaviksi. Mun äiti aikoi miettiä asiaa. Mä ehotin myös et mun omista kesätyö Rahoista voi ottaa rahaa rintsikoita varten

mm
NettiNappi Hanna
28.6.2019 15:36
Arrow

Hyvä juttu, että puhuitte asiasta äitisi kanssa. Toivottavasti löydätte sinulle sopivammat liivit. Hyvää kesän jatkoa!

avatar
aavanicole
31.3.2020 15:45
Arrow

moi. mun rinnat on reilusti alle a kupin ja ne mietityttää mua ja kun menkkojakaan ei ole vaikka valkovuotoa on tullut 2vuotta. mietin että kuinka nopeasti ne kasvaisivat ja kun kaikki kaverit luulevat mun menkkojen alkaneen ku ne pitää sitä itsestään selvyytenä niin että sitten mun rinnat on niin niin pienet ja kun mulla ei ees ole rintaliivejä niinkun kaikilla muilla niin se on jopa vähän noloa ja iknow että kaikki kehittyy eri aikaan mutta silti!

mm
NettiNappi Karoliina
01.4.2020 10:16
Arrow

Hei aavanicole. Rintojen kasvu on ensimmäisiä tyttöjen murrosiän merkkejä, ja se käynnistää naiseksi kasvamisen. Mutta kuten kaikessa muussakin murrosikään liittyvässä, tytöt kehittyvät eri tahdissa, aivan kuten itse mainitsit. Käytännössä tämä voi näkyä siten, että joillakin rinnat alkavat kasvaa 8-vuotiaana, toisilla 13 -vuotiaana ja joillain kasvu saattaa jatkua vielä 20 -vuotiaanakin. Rintojen kasvaessa on hyvin tavallista, että ne kiristävät, tuntuvat herkiltä tai jopa kutisevat. Murrosiän alkuvaiheessa rinnan muoto kasvaa ja kehittyy. Toinen rinta voi olla selvästi kookkaampi kuin toinen, tai nännit ja nännipihat ovat erimuotoisia ja – kokoisia. Rinnat voivat myös olla arat tai pingottavat, tai ne voivat näyttää olevan eri korkeudella. On täysin mahdotonta ennustaa, minkä kokoiset rinnat tytölle kasvaa tai miltä ne näyttävät valmiiksi kehityttyään. Geenit määräävät vain osan ulkonäöstä. Sukupuolihormonit ohjaavat rintojen kehitystä, joten kasvun nopeuttamiseksi tai koon suurentamiseksi ei voi itse tehdä mitään. Maailmassa ei ole olemassa yhdenlaisia, oikeita kehoja vaan juuri omanlaiset piirteemme tekevät meistä persoonallisia. Myös rinnat ovat hyvin erilaisia; eri kokoisia, näköisiä ja muotoisia. Älä siis nolostele tai murehdi liikaa rintojen kasvua. Anna kehollesi aikaa muuttua murrosiän mukana. Sinä olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load