Oma keho

Rinnat
Aloittaja:
moikka
18.1.2017 06:24
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
28.6.2019 15:36
Osallistu keskusteluun
Avatar
moikka
18.1.2017 06:24
Arrow

Huomasin jo jokin aika sitten että ritojeni nännialue on levinnyt ja toinen alue on ehkä hitusen tummempi kun toinen, mutta muistaakseni niin on ollut aina.

Olen googletellut että mikä mahtaisi olla kyseessä ja kuulemma raskauden alkaessa tommoset oireet voivat olla yleisiä ja olenkin tehnyt pari raskaustestiä jotka näyttivät negatiivista.

Huolestuttaa että voiko mulla nyt olla jotain vakavaa, vai onko normaalia että rinnat muuttuvat vielä yli kaksikymppisenä?

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2017 15:36
Arrow

Hei,
Sinua huolestuttaa rintojesi nännialueiden muutokset. Rinnat muuttuvat naisen koko eliniän ajan esimerkiksi painonvaihtelusta johtuen. Et mainitse mitään muita muutoksia, kuin nännialueen leviämisen ja mahdolliset värimuutokset. Nämä voivat olla ihan normaaleja rintojen kehitykseen liittyviä muutoksia. Asia kuitenkin huolestuttaa sinua, joten suosittelen että käyt puhumassa asiasta terveydenhoitajan kanssa. Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskelijaterveyshuollosta. Muussa tapauksessa voit varata ajan omalle terveysasemallesi.

http://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/opiskeluterveydenhuolto
http://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/terveysasemat

Kerrot myös tehneesi pari raskaustestiä ja saanut niistä negatiivisen tuloksen. Et mainitse viestissäsi, oletko ollut suojaamattomassa yhdynnässä, eli onko raskauden mahdollisuus ollut olemassa ja olisiko raskaus toiveissa. Voit keskustella terveydenhoitajan kanssa tarvittaessa myös eri ehkäisymuodoista.

avatar
tiedustelija
26.6.2019 11:34
Arrow

Moi oon 15 vuotias tyttö ja mun rinnat on kehittynyt 5 luokasta asti ja menkat on ollu puoltoista vuotta.Mun rinnoissa on semmoiset kuulat ja rinnat tulee A kupin rintsikoista yli. Mä luulen et ne on ylipienet ja minä en pysty pitää niitä kun ne puristaa. Mun rinnat on myös arat. Mikä vialla?

mm
NettiNappi Karoliina
27.6.2019 10:39
Arrow

Hei tiedustelija!
Olet huolissasi aroista rinnoista, jotka tulevat helposti yli rintaliiveistä. Voi olla, että rintaliivit ovat tässä tapauksessa liian pienet, jolloin ne puristavat ja aiheuttavat myös samalla arkuutta. Kuulat rinnoissa voivat olla normaalia rasvakudosta, jotka myöskin saattavat kipeytyä aina välillä. Kannattaa siis kokeilla isompia, istuvampia ja pehmeitä rintaliivejä. Jos ongelma ei tällä tavoin helpotu, kannattaa kääntyä esimerkiksi terveydenhoitajan puoleen. Voit myös jutella asiasta äitisi tai siskosi kanssa, jos se tuntuu sinusta luontevalle.

avatar
tiedustelija
27.6.2019 13:12
Arrow

Mä juttelin äidille et voitaisko ostaa mulle isommat rintsikat koska mä koin ne puristaviksi. Mun äiti aikoi miettiä asiaa. Mä ehotin myös et mun omista kesätyö Rahoista voi ottaa rahaa rintsikoita varten

mm
NettiNappi Hanna
28.6.2019 15:36
Arrow

Hyvä juttu, että puhuitte asiasta äitisi kanssa. Toivottavasti löydätte sinulle sopivammat liivit. Hyvää kesän jatkoa!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load