Oma keho

Mitä tehä kun häpeää silmälaseja
Aloittaja:
Tiedustelija
04.3.2020 18:10
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
12.3.2020 13:33
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tiedustelija
04.3.2020 18:10
Arrow

Täällä juttelee 16v tyttö ja oon saanut silmälasit toukokuussa 2019 ja siitä asti oon hävennyt niitä. Mulle ei sovi pilarit, koska mulla on kuivat silmät ilman piilareitakin. Nykyinen poikakaveri ei hauku mua silmälasien takii, tämä poikaystävä suorastaan kannustaa käyttämään silmälaseja. Koulussa kuljen puolisokeana kun häpeän silmälasejani. Mitä mä teen tän häpeän kaa?

mm
NettiNappi Anni
06.3.2020 10:22
Arrow

Moikka Tiedustelija! Pohdit viestissäsi silmälasien käyttöä ja siihen liittyvää häpeää. Jokaisella nuorella on ulkonäköpaineita ja itseä vertaa helposti muihin. Siihen ei kuitenkaan ole mitään syytä, sillä silmälasisi kuuluvat tyyliisi samalla tavalla kuin esimerkiksi hiuksiesi väri tai pituus.

Viestistäsi ei ilmennyt syytä miksi häpeät silmälaseja mutta olet varmaan huomannut että monella muullakin nuorella on lasit. Jos joku haukkuu sinua lasien käytön vuoksi, muista ettei se ole sinun vikasi vaan haukkujan. Hän saattaa kokea epävarmuutta itsestään ja purkaa sen muihin.

Hienoa, että poikaystäväsi kannustaa sinua käyttämään laseja. Usko häntä, sillä pidemmän päälle ilman laseja kulkeminen rasittaa sekä sinua että silmiäsi. Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja näyttää erilaiselta. Käytä siis vain rohkeasti silmälaseja, kohta voit jo huomata ettet osaa olla ilman niitä. Vaikka koet häpeää silmälasien takia niin huomaathan että muut eivät koe asiaa välttämättä samalla tavalla.

Piilareita on toki myös erilaisia, osa kosteuttaa joten voit halutessasi testata myös niitä. Optikot osaavat auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat piilarit. Häpeän takia niitä ei kuitenkaan kannata käyttää mutta silmälasien rinnalla ne on aivan toimiva vaihtoehto.

Aurinkoista kevään alkua sinulle!

avatar
Tiedustelija
11.3.2020 18:35
Arrow

Mun äitini ei anna ottaa piilareitakin ja lasit hävettää etenkin koulussa

mm
NettiNappi Anni
12.3.2020 13:33
Arrow

Hei Tiedustelija! Viestistäsi ei ilmennyt onko äidilläsi jokin syy minkä takia hän ei anna sinun käyttää piilareita. Voisitkin kysyä häneltä asiasta ja kertoa, että tunnet olosi epämukavaksi silmälasit päässä. Ehkä hänellä on asiaan joku syy mutta saisit joka tapauksessa samalla purkaa huolesi hänelle. Piilarit ovat oiva vaihtoehto esimerkiksi liikuntaharrastuksissa.

Aiemmassa viestissäsi kerroit, että poikaystäväsi kannustaa sinua käyttämään laseja. Hän siis näkee sinut juuri sellaisena kuin olet eikä häpeä sinua lasien takia vaan päinvastoin. Voisit jutella asiasta myös hänen kanssaan. Jos tuntuu, ettet halua käyttää laseja päivittäin, kokeile ensin vaan muutaman päivänä kerralla jotta totut ajatukseen. Kuten jo aiemmin kerroin silmälaseja ei kannata hävetä. On varmasti vaikeaa käyttää laseja jos niitä ei ole aiemmin käyttänyt mutta totut niihin kyllä. Lasien tulisi toki olla sellaiset, että pidät niitä mielelläsi jotta tunnet olosi mukavaksi. Tsemppiä ja ota vaan lasit rohkeasti käyttöön!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load