hibaby

Oma keho

Mitä tehä ku mielessä on itsari, VIILTELY, ja syömisen kontrollointi?
Aloittaja:
Tiedustelija
11.2.2020 22:00
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
24.2.2020 13:39
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tiedustelija
11.2.2020 22:00
Arrow

Oon 16v tyttö ja viime aikoina Mua on kiusattu niin paljon että se on johtanut syömisen kontrolloimiseen ja viiltelyyn. Sen lisäksi mulla käy mielessä itsari. Mitä Mun tulisi tehä

mm
NettiNappi Karoliina
12.2.2020 14:39
Arrow

Moikka.

Ensimmäisenä pakko sanoa, että olet todella rohkea, kun olit meihin yhteydessä. Kiitos tästä!

Kerrot viestissäsi, että sinua on viime aikoina kiusattu paljon ja kiusaaminen on aiheuttanut pahaa mieltä, jonka seurauksena olet viillellyt itseäsi sekä kontrolloinut syömistäsi. Kerroit myös, että mielessäsi on ollut itsetuhoisia ajatuksia.

Ensimmäisenä sinun kannattaa puhua näistä asioista jonkun sinulle luotettavan aikuisen kanssa kasvotusten. Aikuinen voi olla vanhempi, opettaja tai vaikka nuorisotyöntekijä, kunhan vain kerrot, mitä tällä hetkellä käyt läpi. Kertomasi asiat ovat todella raskaita ja isoja asioita yksin huolehdittavaksi, joten sinun olosi helpottamiseksi asiasta kertominen on ensimmäinen ja tärkein tehtävä.

Kun olet kertonut asiasta aikuiselle, on heidän vastuullaan viedä asiaa eteenpäin ja saada kiusaaminen loppumaan. Sinun hyvinvointisi on kaikkein tärkeintä ja kiusaamisella on jo nyt ollut todella vakavia seurauksia hyvinvoinnillesi. Kun kiusaamiseen puututaan ja sinulla on mahdollisuus jutella asiasta sekä saada apua viiltelyn lopettamiseen ja syömisen kontrolloimiseen, niin olosi aivan varmasti helpottuu.

On myös joitain asioita, joiden avulla voit käsitellä omia tunteitasi ja sitä kautta purkaa pahaa oloa. Esimerkiksi musiikin kuuntelu, laulaminen, valokuvaus, piirtäminen, päiväkirjan kirjoittaminen, urheilu tai luonnossa liikkuminen selkeyttävät omia ajatuksia ja vievät niitä pois kiusaamisesta sekä pahasta olosta.

Sinun tulee muistaa, että kiusaaminen ei missään nimessä ole sinun syytäsi, eikä sitä tule hävetä tai vähätellä. Kiusaamiseen tulee aina puuttua aikuisen toimesta, jotta se saadaan loppumaan mahdollisimman pian.

Avun pyytäminen on osoitus rohkeudesta ja hyvästä itsetunnosta. Sinä olet rohkea!

avatar
Tiedustelija
23.2.2020 00:00
Arrow

Kiusaamisesta oon sanonut moneen otteeseen opettajille, mutta he eivät puutu siihen ja mulla ei oo tällä hetkellä ketää kelle puhuisin tästä. Tähän johti myös se kun jätin mun eksän. Nyt on vähän alkanu helpottaa kun löysin uuden kumppanin. Mutta tää juttu ei oo vielä loppunut kokonaa

mm
NettiNappi Hanna
24.2.2020 13:39
Arrow

Hei. Ikävä kuulla, etteivät opettajat ole puuttuneet asiaan, yritä jaksaa vielä puhua heille kiusaamisestasi ja pyydä heitä auttamaan sinua. Toivottavasti vanhempasi ovat auttaneet sinua tämän asian kanssa. Voisit vielä puhua heidän kanssaan kokemastasi kiusaamisesta ja opettajien välinpitämättömyydestä. He voivat ottaa yhteyttä opettajiin tai koulunne rehtoriin, ja pyytää tilanteen selvittämistä välittömästi. Jos vanhempasi eivät saa asiaa eteenpäin, ota tai ottakaa yhdessä vanhempiesi kanssa yhteyttä koulukuraattoriin. Kiusaaminen tulee saada loppumaan.

Hyvä, että olet löytänyt uuden kumppanin. Häneltä saat toivottavasti tukea tilanteeseesi.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load