Oma keho

Mitä jos kuukautiset ei ala
Aloittaja:
Minä
25.10.2019 09:59
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
30.10.2019 20:31
Osallistu keskusteluun
Avatar
Minä
25.10.2019 09:59
Arrow

Mitä tapahtuu jos kuukautiset eivät ala? Olen 15-vuotias 9lk tyttö, normipainoinen ja pituinen. Minulla on kyllä valkovuotoa, mutta sitä on ollut jo ainakin vuoden eikä se ole muuttunut mitenkään ajan kanssa. En ole sairastanut ainakaan tietääkseni mitään mikä asiaan voisi vaikuttaa. Jännittää tuleva terveystarkastus, joka on joskus talvella ensi vuoden puolella. Mitä tapahtuu jos ne eivät siihen mennessä ala?

mm
NettiNappi Hanna
30.10.2019 20:31
Arrow

Hei. Kerrot, että olet huolissasi, koska kuukautisesi eivät ole vielä alkaneet. Olet 15-vuotias ja sinulla on ollut valkovuotoa jo ainakin vuoden ajan. Et mainitse viestissä muusta murrosiän kehityksestäsi. Jos rintasi ovat alkaneet kehittyä ja karvoitusta on tullut, voit vielä aivan rauhassa odotella kuukautisten alkamista.

Sinun ei myöskään tarvitse turhaan jännittää terveystarkastusta, sillä se on ihan sinua itseäsi varten. Jos kuukautisesi eivät ole siihen mennessä alkaneet, terveydenhoitaja puhuu varmasti siitä kanssasi ja sovitte mahdollisesta jatkoseurannasta.

Yleensä kuukautiset alkavat 16 ikävuoteen mennessä. Jos kuukautiset eivät ole alkaneet, kun täytät 16 vuotta, asiaa tutkitaan lääkärin vastaanotolla. Kuukautisten viivästymisen syytä selvitetään mm. ottamalla verinäytteitä, joiden avulla selvitetään hormonitasapainoa ja kilpirauhasen toimintaa. Voit lukea murrosiän kehityksestä ja kuukautisista tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load