Oma keho

Menkat ja sauna
Aloittaja:
Huolestunut
25.4.2018 15:42
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
04.5.2018 13:50
Osallistu keskusteluun
Avatar
Huolestunut
25.4.2018 15:42
Arrow

Mun ongelmana on se että mä käyn joka kesä semmosessa tapahtumassa mun isän kanssa ja se on ollu meille aina semmonen isä-tytär-juttu kun äiti ja veli on jääny kotiin. Tää on semmone vanhanajan perinnetapahtuma jossa me ollaan talkoolaisina ja siellä on kaikkia entisajan työnäytöksiä jne. Sit me siis ollaan siel kaks yötä asuntovaunussa ja sit illalla on aina savusauna. Siellä on erikseen miehille ja naisille omat ja mä siis menisin totta kai naisten saunaan. Siellä ollaan totta kai alasti, se ei mua hävetä, kaikki nää muut naiset on tuttuja ainaki osittain mutta sit mulla on joku aika sitte alkanu menkat ja nyt viidet ensimmäiset menkat on ollu ihan säännölliset ja mulla on sellanen sovellus mikä ennustee menkat aina, ja se on oikeesti toiminu joka kerta. Ja mulla todennäkösesti just näitten perinnepäivien aikaan on menkat ja haluaisin kumminkin siellä savusaunassa käydä kun sinne kerran vuodessa pääsee, ja isä rupeais ihmettelee kun en yhtäkkiä enää menekkään. Niin onko mitään konstia miten vois käydä kuukautisten aikaan saunassa. Siel on sillee et pefletteinä toimii vaaleat puupäreet, noloa jos nousee ja onki päre ihan punasena. Sit peseytyminen tapahtuu siinä samassa tilassa niin toooosi noloa jos alkaa veri valua pitkin koipia :/ mitä mä teen??

mm
NettiNappi Hanna
27.4.2018 12:25
Arrow

Hei Huolestunut!
Kerrot viestissäsi, että kuukautisesi ovat alkaneet ja kuukautiskierto on ollut säännöllinen alusta saakka. Kysyt viestissäsi, onko mitään keinoa käydä kuukautisten aikana saunassa ilman huolta. Kuukautisten aikana voi käydä saunassa normaalisti.

Kuukautissuojaksi saunaan sopii tamponi. Oletko koskaan kokeillut käyttää tamponia? Tamponi on pieni, pitkulainen ja pyöristetty lieriö, joka asetetaan emättimeen, josta se imee kuukautisveren itseensä. Ensimmäistä kertaa tamponia kannattaa kokeilla kuukautisten ensimmäisenä tai toisena päivänä, kun verta tulee eniten. On myös hyvä varata kokeiluun hyvin aikaa ja tehdä se omassa rauhassa, lukitun oven takana. Tamponi on tosi hyvä kuukautissuoja, kunhan sen vaihtaa 3-4- tunnin välein.

Mikäli et ole koskaan kokeillut tamponia tai et ole onnistunut asettamaan sitä niin, ettei se tuntuisi epämukavalta, löydät hyvät ohjeet tamponin laittamiseen Decibelin sivuilta (tämä linkkinä). Suosittelen, että kokeilet tamponia vaikka seuraavien kuukautisten yhteydessä, jotta opit sinulle sopivan tekniikan. Myynnissä on myös asetintamponeja, jolloin tamponi on pakattu joko pahvisen tai muovisen asettimen sisään. Tamponi työnnetään tämän asettimen avulla emättimeen. Asetintamponilla voi olla helpompi harjoitella tamponinkäyttöä. Tamponeita voit ostaa mistä tahansa ruokakaupasta. Tamponeita myydään erilaisissa pakkauksissa erilaisille vuotomäärille, joten voit valita omaan tilanteeseesi parhaiten sopivan tamponin tutustumalla niihin. Löydät tamponien valmistajien sivuilta myös ohjeita sopivan tamponin löytämiseksi.

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/kuukautiset/kuukautissuojat-ja-hoito/tamponi

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua!

avatar
Eräs vain
02.5.2018 12:55
Arrow

Saunassa voi käyttää myös kuukautiskuppia (esim. Lunette). Kuukuppi on ekologisempi vaihtoehto tamponeille.

avatar
NettiNappi Saija
04.5.2018 13:50
Arrow

Ihan totta, kiitos kommentistasi ja lisäyksestä Eräs vain!Tässä vielä lisätietoa kuukupista Väestöliiton nuorten sivuilta otettuna:
Kuukautiskuppi, tai kuukuppi, on luonnonkumista tai silikonista valmistettu kuukautissuoja, joka asetetaan emättimen sisään. Kuukautisvuoto kerääntyy kuppiin, joka tyhjennetään muutamia kertoja vuorokaudessa. Tyhjennyksen yhteydessä kuppi pestään ja asetetaan takaisin emättimeen. Kuukautiskuppi tule desinfioida ainakin kerran kuukautiskierrossa. Kuukuppia käyttäen voi käydä myös kuukautisten aikana uimassa.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/kuukautissuojat/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load