Oma keho

Menkat!!??
Aloittaja:
Kate
26.7.2018 15:53
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
16.5.2019 10:50
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kate
26.7.2018 15:53
Arrow

Moi. Oon 13 vuotias, ja mua vaan mietityttää et millon mun menkat alkais. On ollu jo pari kertaa sellasta että valkovuodon seassa jotain rusehtavan punaista, ja sellasia verirantuja pikkuhousuissa. Mutta ei oo alkanut menkat. Valkovuoto tulee ihan hirveesti, on ollu jo n.3 vuotta valkovuotoa. Muodot on alkanut kehittyyn, paino nouseen ja rinnat kasvamaan. Käytän 70 a kuppeja:( oon 159cm, 44kg ja 13v. Tarvisin apua?

mm
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:41
Arrow

Moikka!

Tytöillä murrosikä käynnistyy yleensä 8-13 vuoden iässä. Ensimmäisiä murrosiän merkkejä ovat rintojen kasvu, josta sinä mainitsitkin. Estrogeeni kypsyttää kohdun limakalvoa ja kuukautiset alkavat tavallisesti murrosiän myöhemmässä vaiheessa, kun voimakkain kasvupyrähdys alkaa olla jo ohitse.

Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Valkovuoto kosteuttaa ja puhdistaa emätintä. Valkovuodon happamuus ehkäisee myös tulehduksia. Emättimessä on ja kuuluukin olla aina jonkin verran valkovuotoa – toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Valkovuodon määrä vaihtelee myös kuukautiskierron vaiheiden mukaan.

Yleensä valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Se voi olla myös ruskehtavan sävyistä ennen kuukautisia ja niiden jälkeen. Ruskea väri tulee vanhasta verestä ja on normaalia. Normaali valkovuoto on miedon hajuista, lähes hajutonta.

Kuukautiset alkavat pääsääntöisesti 10–16-vuotiaana. Kuukautisten alkamiseen vaikuttavat perintötekijöiden lisäksi moni asia, muun muassa ravinto ja liikunta. On hyvin yksilöllistä, milloin kuukautiset alkavat. Mainitsit kuitenkin, että sinulla on toisinaan ollut rusehtavaa valkovuotoa ja jonkin verran verta. Nuorella iällä tai kuukautisten hiljattain alettua, ne voivat olla hyvin epäsäännölliset. Vuotoa saattaa olla hyvin vähän ja erittäin satunnaisesti. Ensimmäiset pari vuotta kuukautisten alkamisen jälkeen voikin rauhassa seurata tilannetta.

avatar
Pöö
15.5.2019 13:42
Arrow

Mulla on ollu valkovuotoa jotain puol vuotta ja nyt alkanu tulee vatsakramppeja päivittäin. Mulla on murrosikä alkanu jo jokin aika sitten rinnat on aika arat, alkaako kuukautiset pian?

mm
NettiNappi Karoliina
16.5.2019 10:50
Arrow

Moi Pöö!
Kuukautisten alkamisajankohtaa ei voi ennustaa etukäteen, vaikka kaikki “menkkojen merkit olisivat jo ilmassa”. Kerrot, että murrosikäsi on alkanut, rinnat ovat kasvamassa ja valkovuotokin on jo alkanut. Valkovuoto onkin yksin selkeimmistä merkeistä, joka viittaa siihen, että murrosikäsi on käynnistynyt ja kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Vatsakrampit eivät välttämättä johdu kuukautisten alkamisesta, joten jos ne ovat kivuliaita ja ovat jo jatkuneet pidemmän aikaa, niin voisit jutella niistä vaikka vanhempiesi kanssa ja miettiä, mikä ne aiheuttaa. Kuukautisten suhteen suosittelen sinua ottamaan rennosti, ne kyllä alkavat kun kehosi on niihin valmis.

Aurinkoista kevättä!

NettiNapin Pulmakulma ja keskustelupalsta on suljettu kesän ajan 27.6.-4.8.19. Oikein mukavaa kesää kaikille!