Oma keho

Lesbous
Aloittaja:
Jumbo
02.11.2018 22:24
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
15.5.2019 11:45
Osallistu keskusteluun
Avatar
Jumbo
02.11.2018 22:24
Arrow

Mistä tietää onko ihminen lesbo? Mistä itse sen voi tunnistaa esim. itsestään?

mm
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:48
Arrow

Hei. Lesboudessa ja muussa seksuaalisessa suuntautumisessa on kyse siitä, kehen ihastuu. Ihastua voi tunteiden ja/tai seksuaalisuuden tasolla. Usein pyrimme näkemään ihmiset joko heteroina, homoina, lesboina tai bi-ihmisinä riippuen siitä, mitä sukupuolta he itse edustavat ja mitä sukupuolta edustaviin ihmisiin he ihastuvat ja rakastuvat.

Joillekin seksuaalisessa suuntautumisessa on vahvasti kyse identiteetistä, siitä kuka minä olen. Itsensä ymmärtämistä ja identiteetin löytämistä voi auttaa, jos oman seksuaalisen suuntautumisensa voi määritellä seksuaalista suuntautumista kuvaavalla sanalla, kuten lesbo, eli homoseksuaali nainen.

Seksuaalinen suuntautuminen on kuitenkin moniulotteisempi ja jokaisella on sen suhteen itsemäärittelyoikeus. Jokaisella on siis oikeus määritellä kuka ja millainen haluaa olla, ja miten haluaa tulla nähdyksi. Jokaisella on oikeus olla myös määrittelemättä. Varsinkin nuoruudessa mieli voi muuttua useinkin ja siihen on myös jokaisella oikeus.

Setan nuorten sivuilta löydät aiheesta lisää tietoa esimerkiksi nuorten haastatteluvideoiden muodossa: https://nuoret.seta.fi/nuorille/nuorten-tarinoita/

avatar
Adele
09.5.2019 15:57
Arrow

Moikka! Mietin tässä, että onko normaalia olla kiinnostunut lesboudesta, vaikka haluaa ja tuntee olevansa hetero. Pelkään että minusta tulee lesbo, koska olen siitä kiinnostunut..

mm
NettiNappi Karoliina
15.5.2019 11:45
Arrow

Hei Adele!
Seksuaalisessa suuntautumisessa on kyse siitä, kehen ihastuu. Olemme tottuneita näkemään ihmiset joko homoina, lesboina, heteroina ja bi-ihmisinä riippuen siitä, mitä sukupuolta he itse edustavat ja mitä sukupuolta edustaviin ihmisiin he rakastuvat. Seksuaalinen suuntautuminen on kuitenkin moniulotteisempi. Sen voi määritellä kyvyksi ihastua tunteiden ja/tai seksuaalisuuden tasolla toisiin ihmisiin, riippuen sukupuolesta ja toki myös sukupuolesta riippumatta. Joillekin seksuaalisessa suuntautumisessa on vahvasti kyse identiteetistä, toisille taas romanttisen suhteen kaipuusta tai siinä elämisestä, toisille seksin harrastamisesta tai mukavista fantasioista – tai kaikkea tätä. Itsensä ymmärtämisen ja identiteetin löytämisen prosessissa määritteillä hetero, homo tai bi – tai muut seksuaalista suuntautumista kuvaavat sanat – voivat olla tärkeitä varsinkin, jos kokee, ettei löydä omaa paikkaa kokemuksilleen siitä kuuluisasta valtavirrasta. Osa taas kokee, ettei omaa seksuaalista suuntautumista tarvitse määritellä millään erityisellä tavalla – tällä hetkellä, enää tai ikinä. (SETA:n nuorten sivut.)

On täysin normaalia olla kiinnostunut erilaisista seksuaalisista suuntautumisista, esimerkiksi lesboudesta, eikä se silti määritä sinun seksuaalista suuntautumistasi. Lesbo on naispuolinen homoseksuaali eli nainen, joka kokee seksuaalista tai tunnepohjaista vetovoimaa, eli ihastuu ainoastaan naisiin. Jokaisessa meissä on useita eri ominaisuuksia, kuten esimerkiksi vasenkätisyys, musiikkimaku tai ruskeasilmäisyys. Seksuaalinen suuntautuminen on vain ominaisuus muiden ominaisuuksien joukossa, jotka meitä määrittävät, eikä sitä tarvitse pelätä. Seksuaalinen suuntautuminen voi elämän aikana muuntua aivan kuten ihminen muissakin asioissa saattaa löytää itsestään uusia ulottuvuuksia.

Aurinkoa kesääsi!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load