Oma keho

Kuukautiset?? Ja jotain muuta esim. rintsikoista
Aloittaja:
A-E 12v
21.8.2020 18:39
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
15.9.2020 11:10
Osallistu keskusteluun
Avatar
A-E 12v
21.8.2020 18:39
Arrow

Hei! Haluisin tietää, että onko mulla alkamassa kuukautiset. Murrosikä on alkanu, karvoja on ja rinnat on alkanu kasvaa noin vuos sitte. Valkovuotoo tai jotain on tullu jo jonkin aikaa. Äidin kaa en oo puhunu. Kerran yritin mut siit ei tullu mitään. Tänään äiti osti mulle topatut rintsikat. Ennen oon käyttäny toppimallisia.
No.. Mulla on pikkuhousunsuojia ja siteitä hiukan valmiina mut en oo käyttäny valkovuodolle mitää.. No mutta haluisin tietää onko mulla kuukautiset alkamassa… Kiitos😊

mm
NettiNappi Anni
24.8.2020 11:53
Arrow

Hei. Sinulla on alkanut jo murrosikä. Rinnat ja karvat kasvavat ja valkovuotoakin on jo tullut. Kysyit että onko sinulla alkamassa kuukautiset. On vaikeaa sanoa tarkkaa aikaa kuukautisten alkuun. Kuukautiset alkavat yleensä viimeistään kuusitoistavuotiaana kasvupyrähdyksen jälkeen. Valkovuotoa voi tulla jopa pari vuotta ennen kuin kuukautiset varsinaisesti alkavat. Hienoa, että sinulla on jo suojia valmiina. Valkovuodon vuoksi ei ole pakko käyttää suojia mutta halutessasi voit käyttää pikkuhousunsuojia jos vuoto on runsasta. Niitä ei kuitenkaan kannata käyttää joka päivä, jotta välttyy hankauksilta ja mahdollisilta tulehduksilta.
Kerroit että olet yrittänyt puhua asiasta äitisi kanssa mutta siitä ei tullut mitään. Voisit yrittää jutella asiasta vielä uudelleen äitisi kanssa. Jos kasvokkain juttelu ei onnistu, voit laittaa hänelle vaikka viestin jossa kerrot että haluaisit puhua murrosiästä ja menkoista. Kuukautisten alkuun vaikuttaa myös perimä, joten kuukautisesi voi alkaa saman ikäisenä kuin äidilläsi on alkanut. Voisitkin kysyä äidiltäsi milloin hänen kuukautisensa on alkaneet.
Rintsikoita on olemassa muun topeista, toppimallisiin ja kaarituellisiin liiveihin. Kokeilemalla selviää mikä on sinulle sopiva malli. Toivottavasti pääset juttelemaan mieltäsi askarruttavista asioista äitisi kanssa. Mukavaa loppukesää sinulle!

avatar
A-E 12v
13.9.2020 14:55
Arrow

Kiitos vastauksesta! Haluaisin nyt lisätä että valkovuotoa on alkanu tulee enemmän kuin ennen ja se on muuttunut tummemmaksi. Alavatsa on ollut välillä kipeä. Valkovuoto on välillä vähän kökkäreistä niin että onko joku vikana?

mm
NettiNappi Hanna
15.9.2020 11:10
Arrow

Moikka A-E 12v. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Valkovuodon koostumus voi vaihdella paljonkin. Välillä se voi olla paksua ja näyttää kökkäreiseltäkin alushousuissa, se on aivan normaalia. Kerrot, että alavatsasi on ollut välillä kipeänä. Vatsakivut voivat johtua monesta asiasta, kuten ilmavaivoista, jännityksestä tai liikunnan aiheuttamasta rasituksesta lihaksissa. Joskus myös lähestyvät menkat saavat alavatsan kipuilemaan. Voit odotella vielä rauhassa menkkojen alkamista. Kivaa syksyn jatkoa sinulle.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load