Oma keho

Hikoilu
Aloittaja:
kröhöm
01.9.2019 21:01
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
02.9.2019 14:39
Osallistu keskusteluun
Avatar
kröhöm
01.9.2019 21:01
Arrow

Hei. Kysyttävää olisi hikoilusta. Minua on vaivannut jo yläkoulun alusta (7 luokalta) runsas hikoilu. Hikoilu on siis niin voimakasta, että paitoihin tulee suuret hikiläiskät ja tuntuu kuin hikeä valuisi kuin vettä kainaloista.
Olen kokeillut vaikka mitä erilaisia dödöjä, mutta mikään ei tunnu auttavan. Ainut mikä ratkaisi hetkellisesti ongelman, oli tripple dry. Käytin sitä hetken ja se auttoi. Sitten kun tuote loppui ja meni useita viikkoja eri dödöllä (mikä ei auttanut) ja hankin uuden samanlaisen tripple dryn dödön, niin tuote ei enää tehonnut.
Olen nyt siis jo lukion toisella luokalla ja hikoilu on sietämätöntä. Liika hikoileminen ahdistaa todella paljon, etenkin julkisilla paikoilla. Vaikka hikoileminen on normaalia, eikä sitä pidä hävetä, niin silti hävettää ja ahdistaa.
Mitä suosittelisitte tekemään? Esim. Adidaksen dödötkään eivät auta, eivätkä sellaiset jotka lupaavat esim 24h tai 78h suojan.
Antiperspirantti tuotteetkaan eivät tunnu auttavan. Mitä voin tehdä tai kokeilla?

mm
NettiNappi Karoliina
02.9.2019 14:39
Arrow

Moikka!

Kerrot viestissäsi, että sinua on jo pidemmän aikaa vaivannut kainaloiden runsas hikoaminen. Kerrot myös kokeilleesi useampaa eri deodoranttia, joiden pitäisi helpottaa hikoilua. Liikahikoilu alkaa tavallisesti lapsuudessa tai nuoruudessa ja onkin usein perinnöllistä. Usein liikahikoilu liittyy erityisesti jännitykseen tai stressiin, jotka pahentavat hikoilua entisestään. Hikoilu on epätavallisen runsasta silloin, kun henkilö itse kokee sen häiritseväksi ja siitä on joko sosiaalista tai kosmeettista haittaa.Hikoilua voi helpoittaa pukeutumalla väljempiin vaatteisiin, joissa hikiläikät eivät näy niin helposti.

Ensimmäisenä hoitokeinona on kokeilla apteekista saatavaa deodoranttia, joka sisältää alumiinisuoloja. Alumiinisuolojen vaikutuksesta hikirauhasiin muodostuu geelimäinen tulppa, jonka avulla hikoilu estyy. Kertomasi Triple Dry on yksi kyseisistä tuotteista ja kerroitkin sen toimineen ensimmäisellä kerralla. Antiperspiranttia tulee suihkussaa kerran päivässä puhtaallle iholle, joten deodorantin lisääminen pitkin päivää ei auta asiaa, vaan teho pikemminkin laskee.

Sinun kannattaisi käydä apteekissa ja kysyä farmaseutilta neuvoa, mikä heidän tuotteistaan on kaikkein tehokkain ja mitä hän suosittelee. On olemassa antiperspiranttiakin tehokkaampia deodorantteja, joita saa vain apteekista. Jos itsehoito ei vähennä hikoilua riittävästi voit halutessasi varata aikaa lääkärille ja keskustella hänen kanssaan muista mahdollisista vaihtoehdoista liiallisen hikoilun hallitsemiseksi.

Kuten viestissäsi kerrotkin, niin hikoilu on kuitenkin varsin luonnollista ja jokainen meistä hikoilee, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Varsinkin jos liiallinen hikoilu liittyy jännittämiseen, niin jopa erilaisista rentoutusharjoituksista saattaa olla hyötyä, jännityksen hallitsemiseen ja hikoilun vähenemiseen.

Aurinkoista syyskuuta!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load