Oma keho

En tiedä
Aloittaja:
Ujo
14.4.2020 10:13
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
30.6.2020 12:41
Osallistu keskusteluun
Avatar
Ujo
14.4.2020 10:13
Arrow

Hei!
Olen 11 v. Tyttö ja uskon, että minun menkat alkoi, kun pikkareihin tuli kahtena päivänä sellaista rusehtavia mömmöä. En kuitenkaan tiedä, miten kertoisin asiasta minun vanhemmille vai tarvitseeko heille kertoa ollenkaan?

mm
NettiNappi Karoliina
16.4.2020 20:51
Arrow

Moikka. Kerroit viestissäsi, että kuukautisesi ovat todennäköisesti alkaneet, muttet ole kertout niitä vanhemmillesi ja pohdit myös, onko asiasta ollenkaan “pakko” kertoa. Menkat on tosi luonnollinen osa naisten elämää ja niistä voi puhua häpeilemättä. Sinun ei tietenkään ole pakko kertoa vanhemmille menkkojen alkamisesta, mutta suosittelen, että juttelisit niistä vaikka äitisi kanssa. Voitte yhdessä käydä ostamassa sinulle sopivia kuukautissuojia ja jos jatkossa ilmenee kuukautiskipuja, niin voit myös pyytää häntä ostamaan särkylääkkeitä kipuja varten. Menkoista puhuminen antaa myös mahdollisuuden kysyä asioista, jotka mietityttävät ja usein ekat menkat ovatkin jännittävä ja pelottava kokemus, josta on hyvä jutella, omaa oloa helpottaakseen. Ota asia rohkeasti puheeksi, olen varma, että juttelun jälkeen olosi on paljon rennompi. Tsemppiä!

avatar
Minskuuu
29.6.2020 22:02
Arrow

Muakin pelotti menkkojen alkaminen! Mutta kun tajusin, että se on maailman luonnollisin asia, niin menin vain kertomaan äidille. Ja siteidenkin ostaminen on hauskaa! Kokeilisitko kuukuppia? Minulla toimii! Lunette-kuukupit ovat tosi hyvän laatuisia. Olen sinua nuorempi (10v). Menkkani alkoivat puolivuotta sitten. Tsemppiä!
Ps. Jos sinulla on kuukautiskipuja, niin lämmin vesipullo mahan päällä auttaa.

mm
NettiNappi Anni
30.6.2020 12:41
Arrow

Moikka Minsku! Kiitos kivasta tsemppiviestistäsi.:)
Olet tosiaan ihan oikeassa, että menkat on maailman luonnollisin asia. Hyvä, että olet löytänyt sinulle sopivan suojan. Aurinkoista kesää sinulle!

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Hei, olemme kesätauolla 4.7-19.7 välisen ajan, jolloin kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Kysymyksiin vastataan jälleen 20.7 alkaen. Vastauksissa voi myös olla kesäaikaan enemmän viivettä. Aurinkoista kesää!