Muut aiheet

selvennys
Aloittaja:
dialogimestari
23.8.2020 09:57
Viimeisin viesti:
dialogimestari
26.8.2020 15:42
Osallistu keskusteluun
Avatar
dialogimestari
23.8.2020 09:57
Arrow

mun tuttu tarkoitti miksi väittelyn sjiasta vaoitas vaan keskustella argumentoinin sjiaan pyrittäisiin yhteisymmärrykseen ja vuoropuheeluun kun me yritetään näyttää oma näkemys paremmaksi tulee vasttakkainasettelya pyritään dialogiin esim jos me keskusteltaisiin leffasta mikä jakaa mielipiteitä sovittaisiin että ollaan eri mieltä mutta kumpikaan ei muuta omaa näkökantaa dialogiaa onko keskustelu väittelyn ja keskustelun eroista uus asia en löydä artikkeliasiitä mun tutusta väittely eli argumentointi ei oo keskustelua vaan dialogi

mm
NettiNappi Anni
25.8.2020 09:59
Arrow

Moi, Pohdit viestissä väittelyn ja keskustelun eroja. Kielikompassin sivu kertoo: “Argumentointi on sellaisten viestinnän keinojen käyttöä, joiden avulla puhuja pyrkii vaikuttamaan kuulijoihin, heidän mielipiteisiinsä tai uskomuksiinsa. Argumentoinnin tarkoituksena on vahvistaa ja tukea omia näkemyksiä ja ehdotuksia”.
Argumentointi on siis väitteiden perustelua. Perustelu tulee esittää keskustelukumppania kunnioittavasti ja arvostaa hänen mielipidettä vaikka ei olisikaan samaa mieltä asiasta.
Sitran sivuilla kerrotaan: “Dialogissa ei ylipäätään ole tarkoitus olla oikeassa tai väärässä. Dialogin pyrkimyksenä on tuottaa ymmärrystä toisten näkemyksistä ja luoda merkityksiä toiminnan kohteena oleville asioille. Dialogi edellyttää keskinäistä luottamusta. Osallistuja luottaa siihen, että toiset voivat antaa hänelle jotain arvokasta. Kuuntelemalla ja pyrkimällä ymmärtämään toisten näkemyksiä ihminen on mukana prosessissa, jossa itse kehittyy”. On siis tärkeää kunnioittaa keskustelukumppania vaikka argumentoisikin hyvin. Voit lukea Sitran sivuilta lisää väittelyn ja keskustelun eroista. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

avatar
dialogimestari
26.8.2020 15:42
Arrow

mun tuttu on väittelyä vastaan

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load