Muut aiheet

Selkouni
Aloittaja:
Kysyjä
22.1.2017 12:50
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
27.1.2017 12:47
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kysyjä
22.1.2017 12:50
Arrow

Hei miten voisi nähdä selkounta paremmalla todennäköisyydellä
eli miten nähdä paremmin unta jossa tajuaa että se on unta jota voi itse hallita?

uni
avatar
NettiNappi Tuula
27.1.2017 12:47
Arrow

Hei Kysyjä!

Haluaisit tietää, miten parannat mahdollisuuksiasi nähdä selkounia. Selkouniksi (englanniksi lucid dream) tosiaan sanotaan unia, joiden aikana henkilö ymmärtää näkevänsä unta. Selkounet ovat nimensä mukaisesti selkeitä ja todentuntuisia. Vaikka henkilö näkisikin selkounta, hän ei välttämättä pysty vaikuttamaan unen tapahtumiin tai paikkoihin.

Emme voi suoraan suositella mitään ohjeita tai harjoituksia selkounien saavuttamiseen ja niiden hallitsemiseen, mutta netistä kyllä löytyy tietoa aiheesta. Tällaisen aiheen ympäriltä löytyy kuitenkin paljon niin sanottua huuhaa-tietoa, joten nettisivuja kannattaa lukea kriittisellä silmällä. Voit etsiä erilaisia sivustoja kirjoittamalla hakukoneeseen esimerkiksi ”selkouni” tai ”selkeä uni”. Englanniksi kannattaa käyttää esimerkiksi hakusanoja ”lucid dream”.

Tästä linkistä löydät yhden aihetta melko kattavasti käsittelevän sivuston: http://www.selkouni.fi/sisalto. Huomaathan, että sivusto sisältää mainoksia. Lisäksi sivustolta löytyy vinkkejä kirjoista, jotka löytyvät myös OUTI-kirjastojen kokoelmista: Patricia Garfield: Luovaan unennäköön ja Moilanen, Olavi: Unista elämänviisautta
https://koha.outikirjastot.fi/.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Hei, olemme kesätauolla 4.7-19.7 välisen ajan, jolloin kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Kysymyksiin vastataan jälleen 20.7 alkaen. Vastauksissa voi myös olla kesäaikaan enemmän viivettä. Aurinkoista kesää!