Muut aiheet

pulma
Aloittaja:
jk
09.1.2021 13:44
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
25.1.2021 08:46
Osallistu keskusteluun
Avatar
jk
09.1.2021 13:44
Arrow

kun keskustelen ihmisten kaa tuntuu että muut ei huomaa että käsitän asioita laajemmin ja perehtynyt ja eräs huomasi että osaan eri näkökulmista katsoa asioita toisista mulla on suppea ajattelu oon kiinnostunut yhteiskuntatieteissä ja politiikasta oon lukenut peruskoulussa sotahistoriaa ja luen tieteenkuvalehtiä sekä historian lehtiä mulla ois autistisia piirteitä ja voiko se myös liittyä persoonaan

mm
NettiNappi Anni
14.1.2021 11:24
Arrow

Hei pulma. Olitkin jättänyt myös mietityttää nimimerkillä saman kommentin. Vastaan nyt tässä molempiin viesteihisi. Hienoa, että keskustelukumppanisi on huomannut tapasi katsoa asioita eri näkökulmista. Toinen keskustelukumppanisi on ollut sitä mieltä, että ajattelusi on ollut suppeaa. Se voi johtua myös siitä, että kyseisessä keskustelussa laaja ajattelusi ei tullut esille. Usein myös aihe vaikuttaa siihen kuinka keskustelu etenee ja ymmärtääkö keskustelukumppani näkemyksesi.
Kerroit, että sinulla on autistisia piirteitä. Usien henkilöllä, jolla on autistisia oiirteitä, voi olla voimakas kiinnostus tiettyihin asioihin kuten sinulla yhteiskuntatieteet ja politiikka. Tieteen kuvalehden lukeminen osoittaa että olet kiinnostunut asioista ja haluat tutkia niitä tarkemmin. Näin myös tiedät asioista enemmän ja osaat ajatella asioita eri näkökulmista. Toki keskustelutapa liittyy osiyttain myös persoonaan. Osa ihmisistä ei halua huomioida ollenkaan toisen näkökulmaa vaikka se usein rikastuttaa keskustelua. Toiset taas rakastavat keskustella ja jopa väitellä. Mukavaa alkanutta vuotta!

avatar
youtubepolitikko
20.1.2021 16:42
Arrow

mitä tuo balance tarkottaa (youtube-linkki)

mm
NettiNappi Tuula
21.1.2021 12:44
Arrow

Hei youtubepolitikko. Videota katsomatta ja yleisesti ottaen sana balance on suomeksi tasapaino tai tasapainoilu. Taloustieteen sanastossa se tarkoittaa saldoa, katetta tai maksutasetta.

avatar
youtubepolitikko
21.1.2021 14:59
Arrow

sis mitä tuo balance tarkottaa diplomattisessa akselissa kato video

mm
NettiNappi Tuula
22.1.2021 08:51
Arrow

Hei youtubepolitikko. Yhden sanan etsiminen pitkästä videosta on vähän kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Voit halutessasi lähettää esimerkiksi lauseen tai kaksi, jolloin sanan merkitystä olisi helpompi arvioida asiayhteydestä. Yleisesti ottaen, sana balance sanan akseli yhteydessä voisi tarkoittaa juuri tasapainoa.

avatar
youtubepolitikko
22.1.2021 15:19
Arrow

onko nationalisti vai globalisti

mm
NettiNappi Tuula
25.1.2021 08:46
Arrow

Hei youtubepolitikko. Viestistäsi ei selviä, mitä oikeastaan kysyt, koska asiayhteys puuttuu. Jos haluat, voit lähettää vaikkapa kaksi tai kolme peräkkäistä lausetta, joissa jostakin tuo sana balance esiintyy. Silloin sen merkitystä voi yrittää tulkita asiayhteydestä.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load