Muut aiheet

Pelkään lähes päivittäin
Aloittaja:
jenni
04.2.2017 00:44
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
07.2.2017 13:34
Osallistu keskusteluun
Avatar
jenni
04.2.2017 00:44
Arrow

Olen kärsinyt jo kuukausia jostain ahdistus ja kauhu tuntemuksista, joita tulee melko usein. Yhtäkkiä tulee vaan sellainen olo että kuolen, tai että joku läheinen kuolee, ja se tuntuu todelta. Kun menen illalla nukkumaan, tuntuu että sydän lakkaa toimimasta ja kuolen yhtäkkiä. Kun olen flunssassa, luulen että kuolen siihen, ja autolla ajaessa luulen ajavani kolarin. Läheisistäni en pysty edes ajattelemaan samaa, mutta silloin kun pelot tulee mieleen, menen paniikkiin ja tuntuu että haluaisin kuolla ettei tarvisi enää pelätä että joku kuolee. En tajua, miksi näin nuorena mietin kokoajan vaan kuolemaa, ja mitä se tarkoittaa? Onko tämä joku sairaus vai pääseekö tästä jotenkin eroon?

avatar
NettiNappi Saija
07.2.2017 13:34
Arrow

Hei Jenni,

Kerrot, että olet kärsinyt kuukausien ajan pelon, ahdistuksen ja kauhun tunteista. Tunnet usein kuolemanpelkoa myös ihan arkisissa, jokapäiväisissä tilanteissa ja se ahdistaa sinua. Koska kärsit näistä ajatuksista ja tunteista ja ne tuntuvat vaikuttavan hyvinvointiisi ja arkeesi, olisi sinun hyvä käydä juttelemasta asiasta esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa. Jos olet opiskelija, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon. Jos käyt töissä, sinulla on mahdollisesti käytössäsi työterveyshuollon palvelut. Muuten voit asioida omalla terveysasemallasi tai halutessasi yksityisen terveydenhuollon palveluissa. Jos olet työtön oululainen nuori, voit ottaa yhteyttä Byströmin nuorten palveluiden terveydenhoitajaan esimerkiksi soittamalla numeroon 050 599 2293 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nappi@ouka.fi.

Kysyt, voiko peloista ja ahdistavista ajatuksista päästä eroon. Koska tilanne on jatkunut jo useamman kuukauden, ei kannata enää jäädä odottelemaan, että tunteet menisivät itsestään ohi. Jos olet valmis hakemaan apua tilanteeseesi, sitä varmasti kyllä saat. Pelkotiloista on siis hyvinkin mahdollista päästä eroon.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load