Muut aiheet

Ongelmia syömisen kanssa
Aloittaja:
Ongelmainen?
04.1.2018 00:30
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
10.1.2018 09:51
Osallistu keskusteluun
Avatar
Ongelmainen?
04.1.2018 00:30
Arrow

Mitä kuuluis tehä kun oon huomannut omassa syömisessä ongelmia? En pysty syömään välillä ollenkan koska näkemykseni on että olen lihava ja siksi saatan olla syömättä päivän ja jatkaa samaan tapaan syömättä juuri mitään. Painoni on painoindeksin mukaan on normaali mutta tuntuu että välillä en voi edes hengittää kun ahdistaa olla omassa kehossa niin paljon. Välillä olen päätynyt itsetuhoisuuteen itseinhon takia enkä halua kertoa asiasta kenellekään.

mm
NettiNappi Hanna
10.1.2018 09:51
Arrow

Hei. Hienoa, että kirjoitit asiasta meille ja haluat tilanteeseesi apua. Sinun kannattaa hakea apua, eikä vähätellä ongelmaasi ollenkaan. Syömisongelmat vaikuttavat elämääsi tässä hetkessä, mutta syömättömyydestä voi aiheutua myös pitempikestoista haittaa elimistöllesi. Mitä aiemmin saat ahdistukseesi apua ja tukea, sen parempi. Suosittelen, että käyt juttelemassa terveydenhoitajan kanssa ja kerrot hänelle ihan suoraan asioistasi. Hän voi ohjata sinua eteenpäin keskusteluavun piiriin. Voit varata ajan terveydenhoitajalle elämäntilanteesi mukaan:

Jos olet opiskelija, voit asioida opiskelijaterveydenhuollossa. https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/opiskeluterveydenhuolto
Jos olet työelämässä, voit asioida työterveyshuollon palveluissa tai omassa terveyskeskuksessasi. https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/hoitajien-ja-laakareiden-vastaanotto
Jos olet työtön työnhakija, voit asioida omassa terveyskeskuksessasi https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/hoitajien-ja-laakareiden-vastaanotto tai vaihtoehtoisesti voit varata ajan Byströmin nuorten palveluihin terveydenhoitajalle p. 050 5945831.

Syömishäiriöliitto Syli tarjoaa tietoa aiheesta sekä erilaisia tukipalveluita:
Tietoa auttavista palveluista: http://www.syomishairioliitto.fi/syomishairiot/mista-apua.html
Tukipuhelin 02 251 9207 vastaa maanantaisin klo 9–15. Tukipuhelimessa päivystävät koulutetut kokemusasiantuntijat ja liiton työntekijät.
Keskustelufoorumi: http://www.syomishairioliitto.fi/foorumi/
Syli-chat, Syömishäiriöliiton chat-keskustelu päivystää Tukinetissä joka torstai klo 18–19.30: http://www.syomishairioliitto.fi/yhteystiedot/syli-chat.html

Voimia sinulle. Varaathan ajan terveydenhoitajalle niin pian kuin on mahdollista. Ole myös rohkeasti yhteydessä Syömishäiriöliiton tarjoamiin tukipalveluihin.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load