Muut aiheet

Noituus
Aloittaja:
Noita
06.3.2017 20:29
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
09.3.2017 09:46
Osallistu keskusteluun
Avatar
Noita
06.3.2017 20:29
Arrow

Hei minä olen noita ja haluan sanoa että minä uskon taikuuteen ja uskon että ihminen voi taikoa jollain tasolla ei kuitenkaan niin kuin elokuvissa vaan niin kuin jotain pientä kuten luontoa niin kuin esimerkiksi Wicca.
Olen vieraillut erillaisilla netti sivuilla jossa puhutaan noituudesta joita en nyt mainitse mutta olisi toki kiva tietää nettisivuja joissa puhutaan noituudesta. Haluan tietää että jos minä uskon taikuuteen ja noituuteen niin kannattaako sitä mennä sanomaan edes tuttavalle koska minua saatettaisiin pitää hulluna? Haluan myös tietää mitä mieltä te siitä olette että jotkut uskovat noituuteen ja että ihmiset voivat tehdä jotain pientä taikaa?
kaikki halukkaat saavat vastata.
Voiko ketään edes väittää hulluksi jos uskoo noituuteen?

avatar
NettiNappi Tuula
09.3.2017 09:46
Arrow

Hei!

Kerrot, että olet noita ja uskot taikuuteen ja ihmisen kykyyn taikoa. Pohdit, kannattaako sinun kertoa tästä kenellekään. Epäilet, että sinua saatettaisiin pitää hulluna, jos kerrot ajatuksistasi. Kuten itsekin kirjoitat uskovasi noituuteen ja taikuuteen, niistä puhuttaessa on tosiaankin kyse uskomisesta. Ihmiset uskovat hyvin erilaisiin asioihin. Toiset ihmisten uskomuksista ovat laajemmin hyväksyttyjä, kuin toiset. Tällaisia ovat esimerkiksi maailman valtauskonnot, kuten kristinusko ja islam. Vähemmän tunnettuja ja hyväksyttyjä ovat esimerkiksi erilaiset luonnonuskonnot, kuten mainitsemasi wicca.

Se, mihin ihminen uskoo, on hyvin henkilökohtainen ja yksityinen asia. Uskontoja, ismejä ja muita uskomusjärjestelmiä voidaan ajatella ihmisen pyrkimyksenä ymmärtää ja selittää ympäröivää maailmaa. Et kerro tarkemmin, mitä tarkoitat hullulla. Jos tarkoitat ihmistä, jolla on jokin diagnosoitavissa oleva mielenterveyden häiriö, ei pelkkä noituuteen uskominen ole syy diagnoosin tekemiseen. Voi toki olla, että jos kerrot jollekin uskomuksistasi, hän voi pitää niitä ja sinua kummallisina. Jokainen katsoo toisen uskoa omasta näkökulmastaan, peilaa ja vertaa. Jotkut ihmiset kokevat oman uskonsa olevan se ainoa oikea ja toiset taas hyväksyvät ja kunnioittavat myös erilaisuutta. Uskomisessa ei kuitenkaan ole oikeaa, väärää tai yhtä absoluuttista totuutta. Sinun kannattaa miettiä, ovatko uskomuksesi sellaisia, jotka haluat jakaa, vai haluatko pitää ne yksityisinä. Jos haluat niistä kertoa, mieti onko keskustelukumppanisi sellainen, johon voit luottaa. Luotettava ystävä tai tuttava ei tuomitse sinua, vaan voitte yhdessä jakaa ajatuksianne ja keskustella uskomuksistanne.

Haluaisit tietää lisää nettisivuja, joissa kerrotaan noituudesta. Tähän linkitettyihin ja muihinkin aihetta käsitteleviin verkkosivuihin ja niiden sisältöihin kannattaa suhtautua uteliaisuudella ja avarakatseisesti. Vaikka jokin sivujen sisällöstä vahvistaisikin omia uskomuksia, kannattaa kuitenkin muistaa suhtautua asioihin kriittisesti.
http://www15.uta.fi/yky/arkisto/historia/noitanetti/index.fi.html
https://www.varjojenkirja.com/
https://www.noituus.com/
http://www.pakanaverkko.fi/
http://www.skepsis.fi/lehti/2013/Skeptikko-2013-2_miksi_ihmiset_uskovat_yliluonnolliseen.pdf

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load