Muut aiheet

Mitä tehdä kun ei vain jaksa enää..
Aloittaja:
Loppuun palanut
30.6.2018 03:17
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
08.10.2019 10:10
Osallistu keskusteluun
Avatar
Loppuun palanut
30.6.2018 03:17
Arrow

En oikeen tiiä minne aihealueeseen tää kuuluu, enkä oo varma vaikuttaako tää mitenkään mihinkään, mutta näin anonyymisti kuitenkin kysyn/puhun asiasta. Oon siis 14-vuotias tyttö, ja oon ennen asunu toisessa kaupungissa. Kun muutin 2015 ouluu, mul alko ilmenee masennuksen oireita kaverien mukaan ja porukatki jotaa huomas mut sanoin aina et mua ärsyttää tms. Mä sit annoin asian olla ja yritin esittää ns. kovaa ja vahvaa, pidin kasvoilla tekohymyä aina ja esitin ilosta, vaik todellisuudessa olin ihan rikki sisältä. Jotenki 2016 –> aloin kokoajan menettää kavereita. Ne vaa pisteli välei poikki ja yhtäkkii mul sit ei ollu enää paljoo kavereita. En oo kovin sosiaalinen, joten uusia ei helposti mulle tule. Mul sit oli muutama tärkee kaveri siinä tukena ja sillo viel pärjäsin seinän hakkaamisella, viiltelyllä ja itkemisellä. Joskus 2017 kesällä kun mun paras kaveri kuoli, mä yritin kaks kertaa itsemurhaa mut en ollu siihenkään tarpeeks vahva. Mä siis vaan sisäisesti kuihduin kokoajan.Nyt 2018 oon kokoajan halunnu kuolla, mun porukat ei tiiä tästä mitään, mun kaverit jotku tietää mut ne ei voi asialle mitää ja en oo puhunu tästä kellee. Oon koittanu liian monesti itseurhaa mut se aina päättyy siihe et mä vaan käyn maahan itkemää. En oikeesti tiiä enää mitä tehdä koska en halua mennä puhumaan kasvotusten kenellekkään mun ongelmista, koska se tekee mut toki ahdistuneeks. Toivon et täältä tulis ees pientä apua jotenki ;/ Tän mun “stoorin” alusta loppuun ne mun masennuksen oireet vaan kokoajan paheni ja paheni ja nykyää mää melkeen kokoajan oon mun huoneessa, itken ja satutan itteäni, koska se on ainut tapa mikä saa mut tuntemaan et oon elossa..

mm
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:46
Arrow

Hei.

Todella harmi, että olet jo pidemmän aikaa joutunut olemaan pahan olosi kanssa yksin. Olen myös todella pahoillani siitä, että olet menettänyt parhaan kaverisi. Ystävän menettäminen on aina todella iso shokki ja asian käsittely voi kestää kauan. Surulle tulee antaa aikaa ja mielestäni sinä olet todella vahva, kun olet jaksanut noin suuren surun kanssa.

Sinun tilanteesi kuulostaa jo todella vakavalta ja siksi onkin todella tärkeää, että olet meihin yhteydessä. Avun hakeminen tuntuu monesti erittäin vaikealta ja alussa se saattaakin lisätä ahdistusta omasta tilanteesta. Olet kuitenkin ottanut jo todella ison askeleen, kun otit meihin yhteyttä NettiNapin kautta. Olet todella rohkea!

Kannustan sinua kertomaan ajatuksistasi myös vanhemmillesi. Voi olla, että hekin ovat jo huomanneet sinun pahan olosi, mutta eivät ole osanneet kysyä asiasta oikealla tavalla. Jos vanhemmille kertominen, tuntuu todella vaikealta, voit olla yhteydessä myös suoraan minuun. Saat minuun yhteyden esimerkiksi sähköpostilla karoliina.vilmi(at)ouka.fi tai puhelimitse numerosta 0505992293 (Byströmin nuorten palvelut).

Kun tilanteesta ja tunteista puhuu jonkun toisen kanssa, oppii omia ajatuksiaan ymmärtämään paremmin ja mahdollisesti jopa huomaa, että synkistä ajatuksista voi päästä eroon, edes hetkeksi. Suosittelen lämpimästi, että kerrot ajatuksistasi edes jollekin aikuiselle, johon sinä pystyt luottamaan. Puhuminen helpottaa oloa ja kaksin on paljon helpompi lähteä ratkaisemaan tilannetta.

Kerroit myös, että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja satutat itseäsi, jotta tuntisit olevasi elossa. Itsensä satuttaminen on todella huono tapa helpottaa pahaa oloa. Sillä on pitkällä aikavälillä päinvastainen vaikutus. Hyvä tapa käsitellä pahaa oloa on siitä puhuminen. Se voi tuntua hyvin vaikealta alkuun, mutta taidon voi oppia ja ajan myötä puhuminen helpottuu. Alkuun voi kokeilla myös muita keinoja ahdistuksen helpottamiseen. Omien ajatusten ylös kirjoittaminen, musiikin kuuntelu, piirtäminen tai ulos kävelemään lähteminen ovat pieniä asioita, joilla omaa oloa voi helpottaa.

Olet kuitenkin todella rohkea nuori ja toivonkin, että uskallat käyttää rohkeuttasi ja kertoa ahdistuksesta eteenpäin, niinkuin teit meillekin. Apua on aina saatavilla. Toivon kuulevani sinusta pian!

avatar
matti
05.10.2019 02:04
Arrow

Laikki kirjotukset täällä on niin pienellä tekstillä etteisaa mitään delvää, onkose tarkotuksella kusettaa apua taevitsevia ???

mm
NettiNappi Hanna
08.10.2019 10:10
Arrow

Tekstiä voi suurentaa tietokoneen näytöllä esimerkiksi painamalla Ctrl ja +-näppäimiä. Mobiililaitteissa tekstiä voi vetää sormilla suuremmaksi.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load