Muut aiheet

Mitä jos ei koe itseään ihmiseksi?
Aloittaja:
Kysyjä
23.2.2017 01:17
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
27.2.2017 09:34
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kysyjä
23.2.2017 01:17
Arrow

En koe itseäni ihmiseksi. Vihaan ihmisiä. Ihmiset ovat suurimmalta osin aika vähäpätöisiä ja heitä on helppo manipuloida. Ihmiskunnan taso laskee huomattavaa vauhtia. En nää ihmisissä mitään hyvää ja miksi näkisin? Kun ajattelen että kuulun samaan lajiin kuin jotkut toiset ihmiset niin minua kuvottaa. Nään ihmisen heikkona ja itseäni älyllisesti pienempänä ilmiönä. Sana “uskonto” on minulle aika vieras ilmaisu moraalisessa mielessä. Mistä olet saanut päähäsi että jossain taivaassa leijuu joku ukko joka vastaa sun rukouksiin? Aika saatanan kiireinen jätkä täytyy olla. Uskonto on yksinkertaisesti ihmisille joille maailma on liian rankka ja he tarvitsevat mielikuvituksellisen hahmon johon nojata elämässä. Ja ei, en koe olevani ihmisen sijasta mikään sorsa tai jonkinlainen maaorava vaan koen olevani lähimpänä sitä heidän “jumalaansa” kuin mitä he ikinä ovat uskoneet.

avatar
NettiNappi Saija
27.2.2017 09:34
Arrow

Hei Kysyjä,

Viestistäsi nousee esiin kaksi keskeistä sinua mietityttävää asiaa: Ensimmäiseksi et tunne yhteenkuuluvuutta muiden ihmisten kanssa ja toiseksi pohdit uskontojen tarkoitusta.

Molemmat aiheet, eli ihmisyys ja usko johonkin korkeampaan voimaan mietityttävät varmasti useimpia ihmisiä. Etenkin nuorena itseään peilaa muihin ja ympäröivään maailmaan. Aika ja sitä myötä oma kasvu todennäköisesti tuovat vielä lisää näkökulmia ja perspektiiviä asioihin. Myös maailmankuva ja se miten asioihin ja ihmisiin suhtautuu, muuttuu yleensä ajan myötä. Muutoksia tapahtuu, mitä enemmän elämänkokemusta ja uusia ihmiskontakteja itselle kertyy.

Ihmisten käsitykset moraalista, arvoista, uskosta ja muista käyttäytymistä ohjaavista asioista vaihtelevat hyvin paljon. Et kerro tarkemmin, minkälaiset asiat ja huomiot elämässäsi saavat sinut näkemään muut ihmiset kuvailemallasi tavalla. Olisi hyvä, että pystyisit puhumaan näistä asioista jonkun läheisen ystävän, perheenjäsenen tai muun luotettavan ihmisen kanssa. Kouluterveydenhoitajan kanssa voi myös käydä juttelemassa, jos nämä kertomasi asiat painavat mieltäsi etkä saa niitä purettua lähipiirissäsi.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load