Muut aiheet

Mistä ikäistä seuraa
Aloittaja:
Marko87
31.8.2016 21:01
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
02.9.2016 15:16
Osallistu keskusteluun
Avatar
Marko87
31.8.2016 21:01
Arrow

Moi olen siis 29 vuotta haluisin löytää ikäistäni seuraa kavereiksi , mutta alkaa tuntua että pitäisi löytää myös elämänkumppani … mistä voisin löytää ja tutustua?

avatar
NettiNappi Saija
02.9.2016 15:16
Arrow

Hei,

Kerrot, että haluaisit löytää oman ikäistä seuraa. Hyviä paikkoja tutustua uusiin ihmisiin on erilaiset harrastukset ja tapahtumat. Onko sinulla jo jotain harrastuksia? Tapaatko nykyisten harrastusten parissa kiinnostavia ihmisiä, joihin voisit yrittää tutustua paremmin? Jos sinulla on aikaa uudelle harrastukselle, voisit miettiä mitkä asiat kiinnostavat sinua ja olisiko niihin liittyen tarjolla jotain uutta harrastusta. Esimerkiksi erilaiset liikunnalliset harrastukset, kansalaisopiston kurssit tai kirjastojen lukupiirit voisivat olla tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin.

Kaveruus ja ystävyys alkaa tuttavuudesta ja syntyy vähitellen. Tuttavuuden syventymistä kaveruudeksi voi edistää ehdottamalla tuttavalle jotain yhteistä tekemistä, kuten elokuvan katsomista, kahvilla käymistä tai kävelylenkkiä. Kannattaa miettiä, onko sinulle helpompaa viettää aikaa kahden kesken vai ihmisjoukossa, ja sopia ensimmäiset tapaamiset sen mukaan. Ihmiset enimmäkseen ilahtuvat, kun joku haluaa lähestyä heitä. Ole rohkeasti aktiivinen ja ehdota yhteistä tekemistä. (https://www.nyyti.fi/tietoa/ystavyys/mista-loytaa-ystavia/)

Oletko käyttänyt verkossa olevia seuranhakupalveluita? Niitäkin kannattaa kokeilla avoimin mielin. Esimerkiksi facebookin erilaiset ryhmät, Tinder-palvelu ja suomi24-sivuston seuranhakusivusto ovat suosittuja. Voit kokeilla myös verkosta löytyvää Etsitään ystävää –palvelua. Voit valita listalta sinulle tärkeät kriteerit, esimerkiksi Oulu ja +25v, joiden mukaan haun voi tehdä. http://www.etsitaanystavaa.com/.

Järjestöillä on myös monenlaista toimintaa, joissa voi tavata uusia ihmisiä. Oulussa toimii Kumppanuuskeskus, josta saat tietoa eri järjestöjen toiminnasta. Myös Hyvän mielen talolla on ryhmätoimintoja ja tapahtumia, joissa voi tavata ja tutustua uusiin ihmisiin.
http://www.ihimiset.fi/fi/kumppanuuskeskus/
http://www.hyvanmielentalo.fi/

SPR järjestää myös ystävätoimintaa, johon voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi ystäväksi kavereita kaipaaville tai itse ystävää etsiväksi. https://rednet.punainenristi.fi/lahekkonaamessii

Ihmisiin tutustuminen lähtee paljon omasta itsestä, ystävällisistä katseista ja moikkauksista. Hymyileminen ja silmiin katsominen ovat ensimmäisiä askeleita uuteen ihmiseen tutustuessa, jonka jälkeen voi kommentoida jotain ajankohtaista. ”Onpas ollut sateista”, tai ”kiva ilma tänään”. Jos toinen vastaa kommenttiisi, niin siitä on hyvä antaa keskustelun edetä.

Mainitset viestissäsi myös elämänkumppanin löytämisen ja siihen pätee myös yllämainitut asiat. Joskus ihastuminen/rakastuminen tapahtuu ensisilmäyksellä, joskus pitemmän tuttavuuden jälkeen.
https://www.nyyti.fi/tietoa/sinkkuus/mista-ja-miten-loytaa-seurustelukumppani/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load