Muut aiheet

haaveeni
Aloittaja:
tommi
04.5.2016 19:15
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 11:07
Osallistu keskusteluun
Avatar
tommi
04.5.2016 19:15
Arrow

Olen aina suuresti ihaillut Hitleriä. Hänen näkemisensä tuottaa minulle suurta mielihyvää. Tämä on jatkunut siitä asti kun ensi kerran kuulin hänestä. Aloitin saksankielen opiskelunkin vain ymmärtääkseni häntä täysin. En ole kertonut tästä kenellekkään, koska pelkään että muut tuomitsevat minut. Haaveilen että joku päivä minäkin johdan suomea Hitlerin tavoin. Minusta on väärin tuomita hänet täysin vaikka hän olikin aika raaka välillä. Mutta pohjimmiltaan hän tiesi että hänen tekonsa on hyväksi saksankansalle niinkuin myöhemmin huomattiin että olikin. Minua pelottaa että aikovatko muut tuomita minut haaveideni perusteella. Kaikkihan saavat olla sitä mitä haluavat, eikö totta?

mm
NettiNappi Hanna
11.5.2016 08:47
Arrow

Hei tommi,
Et kerro, kuinka kauan olet ollut kiinnostunut Adolf Hitleristä. Hitler on merkittävä hahmo ihmiskunnan historiassa ja on ymmärrettävää, että häneen liittyvät asiat kiinnostavat sinua. Et kerro tarkemmin, miksi ajattelet, että hänen tekonsa ovat olleet hyväksi Saksan kansalaisille, tai että missä tai kuka niin on jälkikäteen huomannut. Et kerro, mistä lähteistä olet saanut tai etsinyt Hitleristä tietoa. Et myöskään kirjoita tarkemmin mitä tarkoitat sillä, että haaveilet johtavasi Suomea Hitlerin tavoin.

Kerrot, että sinua pelottaa, että muut tuomitsevat sinut haaveidesi perusteella. Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus, sekä oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen. Nämä oikeudet kuuluvat YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Voit tutustua ihmisoikeusjulistukseen täältä: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=fin
Olet itsekin sitä mieltä, että kaikki saavat olla mitä haluavat ja haluat myös itse pitää tästä oikeudesta kiinni. Kuitenkin kerrot ihailevasi henkilöä, jonka maailmankatsomuksen mukaan tällaiset oikeudet eivät kuulu kaikille.

Suosittelen, että juttelet näistä mietteistäsi jonkun läheisen aikuisen, kuten huoltajiesi, kanssa. Voisit myös keskustella asiasta historian opettajasi kanssa. Hän voi todennäköisesti kertoa sinulle, mistä saisit luotettavaa lisätietoa Hitleriin ja toiseen maailmansotaan liittyen. Samalla voisitte yhdessä pohtia esimerkiksi demokratian ja diktatuurin eroja hallintomuotoina. Jos tämä aihe ja Hitler henkilönä sinua kovasti kiinnostaa, on tärkeää, että aiheesta hankkimasi tieto on luotettavaa ja todenmukaista.

avatar
Tommi on oikeessa
22.7.2017 17:46
Arrow

Hei
Minusta tommin puheissa on jotain perää! Olen iloinen että en ole ainut hitlerin ihanoija. Häntä on aina pidetty pahana ihmisenä vaikka siihen ei ole hyvää syytä. Hitler teki meille kaikille palveluksen suojeltuaan saksaa ja muutakin eurooppaa niiltä hiikutin juutalaisilta!!! Ja muiltakin turhilta vähemmistöiltä joista on vain haittaa.. jos hitler ei olisi ryhtynyt tosi toimiin juutalaiset olisivat saattaneet valloittaa jo maailman ja nyt kumartaisimme heitä! Ei kuulosta kovin kivalta, eikö? Olen perehtynyt aiheeseen ja puhunut vaikuttavien historijoitsioiden kanssa. Olen käynyt katsomassa keskitysleirejä eikä ne nyt niin raaoilta vaikuttaneet kuin ihmiset ovat antaneet ymmärtää. Ku vertaa juutalaiten omiin oppeihin ja tekoihin

avatar
youtubepolitikko
17.4.2020 18:06
Arrow

luitko ton 2 viestin hanna

mm
NettiNappi Hanna
20.4.2020 11:22
Arrow

Hei. Viesti on vuodelta 2017 ja se on luettu silloin. Emme ole silloin viestiin vastanneet. Se on kommenttiin tehty kommentti, enemmän mielipidekirjoitus, johon kaikilla on mahdollisuus kommentoida.

Tähänkin lisään vielä, että yhteiskunnassamme on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus, sekä oikeus mielipiteen- ja sananvapauteen. Nämä oikeudet kuuluvat YK:n ihmisoikeuksien julistukseen. Voit tutustua ihmisoikeusjulistukseen Ihmisoikeusliiton sivuilla. (Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Tässä vielä pari nostoa julistuksesta:
Kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen.
Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti.

Ketään ei siis voi kohdella siten, kuten keskitysleireillä ihmisiä on kohdeltu. Mielipiteitä asiasta saa olla. Tietoa etsiessä on hyvä kuitenkin käyttää turvallisia, ajantasaisia ja todenmukaisia tietolähteitä.

Kannattaa tutustua tiedonhakuun liittyvään sisältöön täällä Nettinapissa.

avatar
jemina
03.5.2020 11:53
Arrow

hei. olen aina halunnut taaperosta saakka koiraa. nyt viime kuukausina olemme harkinneet, mutta tämän kriisin takia emme päässyt japaniin. olimme jo varanneet liput kuukaudeksi sinne. jos olisimme tienneet ettei me päästäkkään japaniin, niin oltaisiin ostettu koira viime aikoina. nyt kun vanhemmat saivat selville, niin nyt me ollaan puhuttu, ollaan jo löydetty sopiva kasvattaja, mutta ei vanhemmat tee asialle mitään. he ovat puhuneet muille heidän kavereille, mutta he eivät tee asialle mitään. en vaan jaksaisi odottaa.. kiitos jo etukäteen vastauksesta

mm
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 11:07
Arrow

Hei jemina. Ymmärrän täysin, ettet malttaisi odottaa enää hetkeäkään, sillä koirat ovat ihania ja varsinkin koiranpennut ovat todella suloisia! Koiran hankkiminen on kuitenkin aina tosi iso päätös, sillä koirasta tulee pitää päivittäin huolta ja koiran hoitoon ja kouluttamiseen tulee sitoutua pitkäksi aikaa. On myös tärkeää hankkia sellainen koira, joka sopii omaan perheeseen. Kerroit, että olette jo löytäneet sopivan kasvattajan, mutta vanhemmat eivät ole vielä vieneet asiaa eteenpäin. Uskon, että vanhempasi vielä harkitsevat asiaa ja sitä, onko nyt oikea hetki ottaa lemmikkiä. Lemmikin hoito vaatii aikaa ja rahaa, eikä koiraa voi jättää alussa yksin kotiin. Asia täytyy siis tutkailla monesta eri näkökulmasta. Voisitkohan jutella vanhempiesi kanssa asiasta? Kysyisit, milloin koiran hankinta on ajankohtaista, jottei sinun tarvitse odotella turhaan. Kun puhutte asiasta, niin tilanne on teille kaikille selvä ja tiedätte missä vaiheessa koiran hankinta on menossa. Tsemppiä!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load