Muut aiheet

arsyttää
Aloittaja:
-
10.9.2016 21:35
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
14.9.2016 11:06
Osallistu keskusteluun
Avatar
-
10.9.2016 21:35
Arrow

Haluaisin että tupakan poltto ja alkoholi vähentyisivät koska alkaa ärsyttää kun kaikki alla vaan haisee savu

Haluaisin myös vinkkejä mistä kannattaa etsiä kolikoita.tölkkejä ja pulloja.

avatar
NettiNappi Tuula
14.9.2016 11:06
Arrow

Hei.

Tupakan poltosta ja alkoholin juomisesta aiheutuvia haittoja yritetään Suomessa vähentää erilaisilla säännöillä, tiedottamalla haitoista ja säätämällä lakeja. Tupakkaa ei esimerkiksi saa polttaa sisällä julkisissa tiloissa. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan esimerkiksi kouluja, kirjastoja, sairaaloita, uimahalleja, ravintoloita, elokuvateattereita, linja-autoja ja niin edelleen. Tupakkaa ei myöskään saa polttaa autossa, jonka kyydissä on alle 15-vuotias henkilö.

Ulkona yleisissä tiloissa, kuten kadulla ja puistoissa kuitenkin saa tupakoida. On harmillista, että kaikki tupakoitsijat eivät ota muita huomioon ja polttavat tupakkaa esimerkiksi kauppojen ovien läheisyydessä ja muissa sellaisissa paikoissa, joita on vaikea vältellä. Tupakan savua voi koettaa itse vältellä siirtymällä kauemmas tupakan polttajasta. Ikävä kyllä tupakan savulta on kuitenkin vaikea välttyä kokonaan, vaikka haluaisi.

Järjestyslain mukaan alkoholia ei saa juoda yleisellä paikalla esimerkiksi kaupungin keskustan kaduilla tai linja-autossa. Alkoholia saa kuitenkin juoda puistossa, jos siitä ei aiheudu häiriötä. Monet ihmiset kuitenkin rikkovat tätä lakia. Voi olla, että kaikki eivät tiedä, mitä laki määrää ja jotkut ihmiset rikkovat lakia tahallaan. Poliisi ei ehdi puuttua kaikkiin tapauksiin.

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20160549
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612#L2P4

Voit omalla toiminnallasi vaikuttaa itsesi ja ehkäpä läheistesikin tupakan ja alkoholin käyttöön. Yksittäisen ihmisen on kuitenkin vaikea vaikuttaa yleiseen tupakointiin ja alkoholin käyttöön, vaikka kuinka haluaisi. Monet urheiluseurat, järjestöt ja seurakunnat tekevät työtä tupakan polton ja alkoholin juomisen vähentämiseksi. Lähtemällä mukaan toimintaan voit olla vaikuttamassa itselle tärkeään asiaan.

Pulloja ja tölkkejä voit etsiä esimerkiksi bussipysäkkien, koulujen ja kauppojen läheisyydestä, sekä kadulta ja pyöräteiden varsilta. Muista aina kertoa kotona, jos lähdet etsimään pulloja, jotta vanhempasi tietävät, missä liikut. Kolikoita voi olla vaikeampi löytää, mutta kannattaa pitää silmät auki ja olla tarkkana!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load