Muut aiheet

armeija vaatteet
Aloittaja:
armeija keräiliä
13.1.2020 07:50
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
17.1.2020 07:45
Osallistu keskusteluun
Avatar
armeija keräiliä
13.1.2020 07:50
Arrow

minua huolestuttaa että saanko pitää yhtä saksan armeijan paitaa koulussa kun se sisältää useita merkkejä jotka on ollut käytössä yli 20 vuotta sitten. Niiden merkkien takia en uskalla pitää sitä päällä.

mm
NettiNappi Hanna
17.1.2020 07:45
Arrow

Moikka.
Perusopetuslain mukaan kouluissa on käyttäydyttävä asiallisesti ja tähän kuuluu myös asiallinen pukeutuminen. Jokaisella on kuitenkin henkilökohtainen oikeus ja sananvapaus ilmaista itseään myös pukeutumisen kautta. Nuorten suosimissa vaatteissa on usein myös erilaisia tekstipainatuksia, jotka saattavat sisältää jopa loukkaaviakin ilmaisuja. Joku voi niistäkin pahoittaa mielensä, mutta ei niiden käyttöä voida kieltääkään.
Voi olla, että joku koulussasi pahoittaa mielensä, jos käytät kyseistä saksan armeijan paitaa ja asiaan puututaan koulussa. Kyse ei niinkään ole paidasta, vaan siitä sanomasta, jota paidassa olevat merkit välittävät muille. Voit toki vapaasti käyttää kyseistä paitaa vapaa-ajallasi.

Jos paidan käyttäminen kouluaikana tuntuu sinusta tärkeältä, voisit jutella sen käytöstä vanhempiesi kanssa ja kysyä myös opettajalta mielipidettä asiaan. Samalla osoitat heille, että sinulla on harkintakykyä ja osaat ottaa muut huomioon.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load