Maailmalle

Vaihto-oppilaaksi
Aloittaja:
Vaihto-oppilas?
23.7.2018 18:45
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:56
Osallistu keskusteluun
Avatar
Vaihto-oppilas?
23.7.2018 18:45
Arrow

Moikka!
Mulla ois suunnitelmana lähteä yläkoulun jälkeen mieluiten Chicagoon tai muualle jenkkeihin vaihto-oppilaaksi. Mitä kaikkea kannattaisi ottaa huomioon? Olen lukenut paljon erilaisia infoja ja puhun englantia kielitestien mukaan edistyneesti, mutta esim. perhe, jonka luona asuisin mietityttää. Voiko vaihdossa olla vain vuoden vai onko muitakin aikoja? Miten minun kannattaisi säästää, sillä katselin myös hintoja, jotka näyttäisivät jenkkeihin olevan 10 000 euron tienoilla. Saako ulkomailla opiskellessa opintotukea/-lainaa yms ja millä tavoin?

mm
NettiNappi Karoliina
02.8.2018 15:56
Arrow

Hei!

Ihan todella mahtavaa, että olet innostunut vaihto-oppilaaksi lähtemisestä! Omasta puolestani voin lämpimästi suositella vaihtariksi lähtemistä.

Vaihto-oppilaana pääset tutustumaan vieraaseen maahan, sen kieleen ja kulttuuriin täysin uudella tavalla. Vaihtariajasta on paljon hyötyä, paitsi kielen oppimisessa, myös itsenäistymisessä. Tulevaisuudessa on myös suunnatonta plussaa työnhaussa laittaa CV:hen maininta vaihtarina olemisesta! Vaihtarina solmitut ystävyyssuhteet jatkuvat myös usein läpi elämän.

Vaihtoon on mahdollista hakeutua myös esimerkiksi kesäksi tai lyhyemmäksikin ajaksi. Kesävaihdot kestävät yleensä noin kuukauden. Jos lukio-vaihto tuntuu omalta jutulta, niin klikkaa tästä! Sivustolla on todella paljon hyödyllistä infoa maailmalle lähdöstä.

Kelan kautta on mahdollista hakea myös tukea opintoja varten. Kurkkaa Kelan sivuille tarkempia tietoja varten! Kuitenkin lyhykäisyydessään tukea voi saada silloin, kun opiskelet päätoimisesti ja tutkinto vastaa Suomessa tuettavia opintoja.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Hei, olemme kesätauolla 4.7-19.7 välisen ajan, jolloin kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Kysymyksiin vastataan jälleen 20.7 alkaen. Vastauksissa voi myös olla kesäaikaan enemmän viivettä. Aurinkoista kesää!