Laki nuorille

Ihastuksella laiton harrastus, saatanko kärsiä siitä itse?
Aloittaja:
Diana
28.8.2016 16:07
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
01.9.2016 10:34
Osallistu keskusteluun
Avatar
Diana
28.8.2016 16:07
Arrow

Hei!

Olen kiinnostunut eräästä tyypistä, ja hän vaikuttaisi myös pitävän minusta. Hän kuitenkin polttaa pilveä. En tiedä, kuinka usein.

Jos minulla joskus tulee jotain suhteentapaista tämän ihmisen kanssa, voiko siitä olla minulle lainopillisia seuraamuksia? Jos esimerkiksi hänen hallustaan tai kotoaan löytyy huumausainetta, voinko minä saada siitä sakkoja?

Oma suhtautumiseni huumeisiin on melko kielteinen ja olisi toki helpompaa olla kiinnostunut jostakusta, joka niitä ei käytä. Mutta onko minulla velvollisuus ilmiantaa kaverini? Sanooko laki siitä jotain?

avatar
NettiNappi Saija
01.9.2016 10:34
Arrow

Hei Diana,

Kiitos kysymyksestäsi.

Kerrot, että olet kiinnostunut henkilöstä, joka polttaa pilveä. Sinua mietityttää, että jos alat suhteeseen hänen kanssaan, voiko hänen laittomien päihteiden hallussapidosta koitua sinulle lainopillisia seuraamuksia, esimerkiksi sakkoja. Emme pysty ottamaan kantaa kyseisestä kuvitellusta tilanteesta seuraaviin rangaistuksiin. Ainakin on mahdollista, että joutuisit virkavallan kuultavaksi kuvailemassasi tilanteessa. Laki ei velvoita sinua ilmoittamaan kaverisi kannabiksen käytöstä.

Pohdiskelet omaa melko kielteistä suhtautumistasi huumeisiin ja ihastumistasi henkilöön, joka käyttää huumausaineita. Parisuhteen hyvinvoinnin kannalta on hyvä, jos suhteen osapuolten arvomaailmat ovat samankaltaiset. Asiaa onkin hyvä miettiä etukäteen ennen suhteeseen ryhtymistä. Jos tutustut tähän henkilöön paremmin, huomaat myös kuinka tärkeässä osassa pilven poltto on hänen elämässään.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load