Laki nuorille

Hakkeroiminen
Aloittaja:
peloissaan
04.5.2016 19:05
Viimeisin viesti:
Kossua
19.10.2016 14:30
Osallistu keskusteluun
Avatar
peloissaan
04.5.2016 19:05
Arrow

Näin ku mun yks tyyyppi josta en tykkää kirjautu facebookiin ja näin se salasanan. Kerran sitte suutuin sille tosi paljon ja päätin hakkeroida facebookin. Pääsin sisään ja luin sen vanhoja tilapäivityksiä ja viestejä. En tehny mitään muuta ja kirjauduin ulois. Jäi sitten mietityttämään, että tapahtuisikohan jotain jos jäisin kiinni.

mm
NettiNappi Hanna
09.5.2016 19:21
Arrow

Toisen Facebook-tiliin kirjautuminen on lain vastaista, sillä kirjesalaisuus koskee myös sähköistä viestintää. (Suomen perustuslaki 10§) http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
Myös Facebookin periaatteissa/käyttäjäehdoissa lukee näin: ”Et yritä hankkia sisäänkirjautumistietoja tai käyttää toiselle henkilölle kuuluvaa käyttäjätiliä.” https://fi-fi.facebook.com/legal/terms/update

Jos kyseisen tilin omistaja ei saa tietää, että olet käynyt hänen tilillään, asiasta ei todennäköisesti tule seuraamuksia, sillä vain tekijänoikeuden haltija tai haltijan valtuutettu edustaja voi ilmoittaa epäiltyjä rikkomuksia. Jatkossa suosittelen, että et tietoisesti selvitä toisen ihmisen salasanoja, lue toiselle ihmiselle tarkoitettuja viestejä tai muutenkaan riko yksityisyydensuojaa. Suomen Rikoslaissa luvussa 38 pykälässä 3 määritellään, että rangaistus viestintä- eli kirjesalaisuuden loukkauksesta on sakko tai vankeus enintään yhdeksi vuodeksi.

Muistathan, että et voi kertoa mitään kyseisen henkilön yksityisistä viesteistä lukemaasi kenellekään. Voit miettiä, kerrotko tälle henkilölle tapahtuneesta vai yritätkö vain unohtaa virheen, jonka suutuksissasi teit.

avatar
420
23.8.2016 10:28
Arrow

voiko es juoda

avatar
NettiNappi Tuula
23.8.2016 14:42
Arrow

Hei.
Energiajuomat ovat turvallisia kohtuullisesti käytettynä, sillä niiden kofeiinipitoisuus ei ole niin korkea, että siitä olisi haittaa terveelle aikuiselle. Kohtuullisesti käytettynä tarkoittaa, että energiajuoman pakkauksessa mainittua suurinta vuorokautista käyttömäärää ei ylitetä. Kohtuullisesti käytettynä energiajuomien käytöstä ei ole osoitettu olevan vaaraa nuorillekaan, mutta liiallisesta energiajuomien käytöstä voi seurata ahdistuneisuutta, jännittyneisyyttä, hermostuneisuutta, levottomuutta, ärtyneisyyttä, vatsavaivoja, stressinsietokyvyn laskua, unettomuutta, sydämentykytystä, ja pahimmillaan sydämen rytmihäiriöitä. Lisäksi kofeiinipitoisten juomien säännöllinen ja runsas käyttö voi johtaa kofeiinin sietokyvyn lisääntymiseen, joka on merkki kofeiiniriippuvuudesta. Energiajuomien sokeri ja happamuus vaurioittavat erityisesti nuorten hammaskiillettä. Myös kevytversiot syövät kiillettä. Kun kiille on kulunut, sitä ei voi uusia. Lasten ei tulisi juoda energiajuomia laisinkaan, sillä lapset ovat erityisen herkkiä niiden vaikutuksille.
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikeryhmat/energiajuomat/usein-kysyttya/
https://www.thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/ravitsemus-ja-terveys/energiajuomat

Vanhemmat ovat vastuussa lastensa hyvinvoinnista ja heillä on oikeus kieltää lapsiltaan energiajuomien juominen. Vanhemmat myös vastaavat lastensa rahankäytöstä, joten he voivat kieltää energiajuomien ostamisen. Kaupat voivat asettaa energiajuomien myynnille ikärajan, vaikka mikään laki ei sitä määrääkään.

avatar
Kossua
17.10.2016 18:02
Arrow

Voiko juoda alkoholii jos olen kahdeksan

avatar
Kossua
19.10.2016 14:30
Arrow

Vastakaa tai muute tee istari
Otn konjakia ja vinaa ja vodaaa ja viski ja oluta ja lonkero ja likörii

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load