Ihmissuhteet ja seurustelu

Tuleminen
Aloittaja:
nille
14.2.2017 08:52
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
27.6.2019 12:50
Osallistu keskusteluun
Avatar
nille
14.2.2017 08:52
Arrow

Moi voiko sperman tuleminen loppua, kun saa monii siemensyöksyjä? Jumppautuuko oma penis kovemmaksi, jos sitä hieroo usein vai onko kovuus sellainen, ettei siihen voi vaikuttaa? Mikä saa sperman tulemaan peniksestä ulos ja siinä on paljon vaihtelua miten se tulee, onko normaalia?

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
17.2.2017 14:45
Arrow

Hei!

Kysyt, voiko siemenneste loppua, jos saa useita siemensyöksyjä. Siemennesteen määrä on hyvin yksilöllinen, eikä se käytännössä voi loppua. Toki useat siemensyöksyt päivän aikana vähentävät siemensyöksyn yhteydessä tulevaa siemennesteen määrää, mutta se ei lopu.

Kysyt myös, voiko peniksen kovuuteen itse vaikuttaa hieromalla sitä usein. Lähtökohtaisesti normaali, kova erektio ei kummenne hieromisella. Et kerro tarkemmin, onko erektiossasi jotain, mikä mietityttää. Voit lukea lisää erektiosta Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/erektio/

Lopuksi haluat tietää, mikä saa sperman tulemaan ulos peniksestä ja onko normaalia, että siemensyöksyissä on paljon vaihtelevuutta.
Sperma eli siemenneste purkautuu orgasmin ja siemensyöksyn yhteydessä virtsaputkesta. Siemensyöksy on refleksinomainen tapahtuma, jota erilaiset hermostot säätelevät. Sperman tulemista siemensyöksyssä ei siis pysty itse säätelemään. Sperman määrä ja koostumus voi vaihdella hyvinkin paljon, se on aivan normaalia. Voit lukea lisää siemensyöksyistä ja siemennesteestä Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/siemenneste-ja-siemensyoksyt/

avatar
Nothing
27.6.2019 01:20
Arrow

Moi oon tällänen poika joka on yrittänyt runkata pari kertaa. Runkkaamisen aikana penikseen syntyy kutitusta enkä pysty jatkamaan kova kutituksen takia. En ole koskaan saanut vielä siemensyöksyä ja en tiedä onko mun murrosikä edes vielä alkanut. Mistä moinen kutitus johtuu? Onko se normaalia ja onko peniksen kutitus huono homma?

mm
NettiNappi Karoliina
27.6.2019 12:50
Arrow

Hei!
Olet huolissasi masturboinnin aikaisesta kutinasta. Se voi johtua ihon ärsytyksestä, joka aiheutuu itsetyydytyksen synnyttämästä kitkasta. Jos sinulla on herkkä, kuiva ja ihottumaan taipuvainen iho, voi vaiva johtua myös osittain siitä. Esimerkiksi liukuvoiteen käyttö voi helpottaa kutinaa ja ihon ärtymistä. Asiasta ei siis tarvitse huolestua, mutta jos kutina jatkuu ja alkaa vaivaamaan enemmänkin eri tilanteissa, kannattaa kääntyä terveydenhoitajan puoleen. Kerrot myös viestissäsi, ettet ole kokenut siemensyöksyä. Poikien ensimmäinen siemensyöksy tapahtuu murrosiässä. On hyvin tavallista, että ensimmäinen siemensyöksy tulee unessa sitä itse aiheuttamatta tai siihen mitenkään vaikuttamatta. Jos saa siemensyöksyn, voi sanoa pojan olevan sukupuolikypsä. Yleensä puhutaan tulemisesta tai laukeamisesta. Ensimmäisillä kerroilla tämä voi tuntua oudolta tai epämiellyttävältä. Et kerro viestissä ikääsi, mutta pääsääntöisesti siemensyöksyt alkavat pojilla 12-14 -vuotiaina. Tämä on kuitenkin hyvin yksilöllistä sillä jokainen kehittyy omaan tahtiinsa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Hei, olemme kesätauolla 4.7-19.7 välisen ajan, jolloin kysymysten jättäminen ei ole mahdollista. Kysymyksiin vastataan jälleen 20.7 alkaen. Vastauksissa voi myös olla kesäaikaan enemmän viivettä. Aurinkoista kesää!