Ihmissuhteet ja seurustelu

Seurustelu
Aloittaja:
Tiedustelija
20.2.2021 20:28
Viimeisin viesti:
Seksuaalineuvoja
24.2.2021 13:04
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tiedustelija
20.2.2021 20:28
Arrow

Olen 17 vuotias tyttö ja haluaisin kysyä että onko normaalia seurustella samaa sukupuolta eduatavan kanssa. Itse seurustelen tytön kaa vaik oon itse tyttö. Miten kerron äidille olevani yhdessä tytön kaa?

mm
Seksuaalineuvoja
24.2.2021 13:04
Arrow

Hei,
ja kiitos kysymyksestäsi. Pohdit kysymyksessäsi onko normaalia seurustella samaa sukupuolta olevan kanssa. Mietit myös miten kertoa asiasta äidille. Seksuaalinen suuntautuminen kertoo siitä, kehen ihminen ihastuu tai rakastuu, kehen hän tuntee vetovoimaa tunnetasolla tai seksuaalisesti. Sinä itse siis määrittelet oman seksuaalisen suuntautumisesi ja kehen luot parisuhteen. Se on täysin normaalia.

Elämme vielä kovin heteronormatiivisessa maailmassa. Tämä tarkoittaa sitä, että usein oletetaan ihmisen olevan hetero ja tämä luo paineita kertoa, jos oma seksuaalisuus onkin jotain muuta. Oletko jutellut kenenkään kanssa siitä, miten kertoisit asiasta äidillesi? Joskus on helpompaa aloittaa ”kaapista” ulostulo jonkun muun kuin oman vanhemman kanssa. Oletko tutustunut Setan toimintaan? Heiltä voit saada vertaistukea ja neuvoa asiaan. Ja kun sinusta tuntuu tarpeeksi rohkealta, ota asia puheeksi äitisi kanssa. On olemassa myös chatpalveluita ja seksuaalineuvontaa, jossa voi yhdessä ammattilaisen kanssa pohtia, mitkä asiat mietityttävät ja mitkä hankaloittavat kertomista. Oman tyttöystävän kanssa voi myös asiasta puhua, onko hän kertonut asiasta vanhemmilleen? Suosittelen tutustumaan Sinuiksi-chatiin, joka on tarkoitettu sateenkaarinuorille. Nuorten Oulun chat toimii maanantaista launtaihin klo 18-20. Linkit aukeavat uuteen välilehteen. Autan mielelläni, jos sinulla tulee lisää kysyttävää.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load