Ihmissuhteet ja seurustelu

Seksi
Aloittaja:
Pulassa
17.7.2016 20:30
Viimeisin viesti:
Seksuaalineuvoja Jussi
07.9.2016 10:50
Osallistu keskusteluun
Avatar
Pulassa
17.7.2016 20:30
Arrow

En oikeen tiiä voiko tässä tilanteessa ees tehdä mitään. Oon neitsyt mutta mua hirveesti haluttais harrastaa seksiä jonkun pojan kanssa. Ja ei oo ketään kenen kanssa tehdä sitä. Halut ovat suuret. Pelkkä itsetyydytys ei auta.

avatar
NettiNappi Tuula
20.7.2016 10:00
Arrow

Hei. On tosiaankin vaikea neuvoa, mitä sinun pitäisi tai kannattaisi tehdä. Teet itse päätökset, mutta voisit ensin miettiä asioita useammalta kantilta.

Mitä ajattelet, että seksi on? Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/ Seksi on siis muutakin, kuin fyysisiä tekoja tai yhdyntää. Seksiin liittyy myös paljon tunteita.

Kerrot, että haluaisit harrastaa seksiä jonkun pojan kanssa. Luottamus kumppaniin on iso osa seksiä. Seksiin on turvallisempaa ryhtyä, kun kumppaninsa tuntee hyvin ja häneen voi luottaa. On tärkeää, että molemmat ovat valmiita kantamaan vastuun itsestään ja toisesta seksin aikana ja mahdollisista seurauksista seksin jälkeen. Ehkäisystä huolehtiminen seksitautien ja epätoivotun raskauden välttämiseksi on molempien vastuulla. Mieti ennen seksiin ryhtymistä, onko kumppanisi turvallinen ja kunnioittava sinua kohtaan.

Kerrot myös, että olet neitsyt. Onko sinulla kuitenkin jo kokemuksia seksistä kumppanin kanssa? Oman seksuaalisuutesi kehitystä voit tarkastella esimerkiksi MLL:n nuorten sivuilta löytyvien seksuaalisuuden portaiden avulla. http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/seksuaalisuus/seksuaalisuuden_portaat/

Itsetyydytys, eli niin sanottu sooloseksi on kaikista turvallisinta seksiä. Kerrot kokevasi, että itsetyydytys ei auta. Oletko kokeillut erilaisia tapoja harrastaa sooloseksiä? Ehkäpä seuraavista linkeistä voisit löytää uusia ja tyydyttäviä juttuja sooloseksiin:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/itsetyydytys/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/fantasiat/
http://www.sexpo.fi/nettineuvonta/nuoret-sooloseksi/

Jos haluat jutella seksistä luotettavan aikuisen kanssa, voit soittaa Sexpon ilmaiseen neuvontapuhelimeen 0800-90044. Viikon puhelinajat löydät osoitteesta http://www.sexpo.fi/neuvonta/neuvontapuhelin-2/.
Voit myös käydä juttelemassa e-Talon chatissä keskiviikkoisin klo 18–20. Chatissa kanssasi juttelevat e-Talon nuorisotyöntekijät, joilla on myös seksuaalineuvojan koulutus. http://e-talo.fi/chat

avatar
Marko
01.9.2016 20:49
Arrow

Minulla aika samanlainen Kai ongelma haluisin seksiä mutta sitätoista osapuolta ei ole. Mitä tehdä?

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
07.9.2016 10:50
Arrow

Edellisessä vastauksessa onkin käsitelty sooloseksiä perusteellisesti. Sooloseksi on luonteva tapa toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan myös silloin, jos kumppania seksin harrastamiseen ei ole. Jos puolestaan kumppanin löytäminen mietityttää, kannattaa perehtyä siihen mistä itselleen kumppanin löytäisi. Kysymyksessäsi ei käy ilmi kokemuksesi parisuhteista tai niiden muodostumisesta. Mikäli sinulla on ollut parisuhteita, tiedät kuinka niitä rakennetaan. Jos taas et ole aiemmin parisuhteessa ollut, niin oheisista linkeistä voit löytää vinkkejä kumppanin etsimiseen ja parisuhteen muodostamiseen. Kotoa sinua ei tulla hakemaan, joten omaa aktiivisuutta kyllä tarvitaan!

https://vaestoliitto-fi.directo.fi/seksuaalisuus/tietoa-seksuaalisuudesta/miten-saada-seurustelukumppani/
http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhteen_lahtokohtia/
https://www.nyyti.fi/tietoa/sinkkuus/mista-ja-miten-loytaa-seurustelukumppani/

Edellä mainituissa linkeissä puhutaan aika paljon seurustelusuhteen rakentamisesta. Jos et etsi seurustelukumppania vaan seksikumppania, siihen liittyvät aika lailla samat ohjeet.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load