Ihmissuhteet ja seurustelu

Runkkaaminen
Aloittaja:
Kiinnostunut
18.4.2016 22:10
Viimeisin viesti:
Seksuaalineuvoja
20.5.2020 14:23
Osallistu keskusteluun
Avatar
Kiinnostunut
18.4.2016 22:10
Arrow

Mitä on runkkaaminen ja mitä silloin tapahtuu? Tekeekö sitä tytöt ja pojat?

avatar
Seksuaalineuvoja Katrina
20.4.2016 10:29
Arrow

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Runkkaaminen, masturboiminen ja itsetyydytys tarkoittavat kaikki samaa, ja runkkaamiselle löytyy kymmeniä eri nimityksiä. Itsetyydytystä harrastavat niin tytöt kuin pojatkin. Runkkaamisella tarkoitetaan itsensä tyydyttämistä sormin, käsin tai apuvälinein. Runkkaamisen tavoitteena on hyvän olon tuottaminen itselle, ja usein myös mahdollisen siemensyöksyn ja orgasmin saaminen (laukeaminen). Runkkaaminen aloitetaan yleensä hitaasti ja hyvän olon tunteen lisääntyessä lisätään nopeutta.

Runkata voi myös kaverin kanssa niin, että molemmat tyydyttävät toisiaan. Runkatessa (poika/poikaa) voi kättä liikuttaa peniksen vartta pitkin terskan yli ja takaisin tai vaikkapa pelkästään pienemmällä liikkeellä terskan alapuolelta yläpuolelle esinahan samalla liikkuessa. Runkkaamisen yhteydessä voi hyväillä esim. välilihan seutua ja kivespusseja. Tyttöjen itsetyydytyksessä hierotaan, painellaan ja hyväillään klitorista , virtsarakon ja emättimen seutua. Sormia voi myös työntää emättimeen, jolloin sormia liikutellaan edestakaisin emättimen sisällä. Sormien sijaan voi käyttää myös apuvälineitä esim. dildoa.

Suosittelen katsomaan ylen areenasta Melonit ja banaanit, jakso 6 runkkaamisesta:
http://areena.yle.fi/1-3137841

avatar
Girl
06.7.2016 15:05
Arrow

Mitä jos oon ihastunut ja se ihastus haluaa seksiä

avatar
NettiNappi Tuula
07.7.2016 12:55
Arrow

Hei.
Kysymykseesi on hieman vaikea vastata, koska et kerro mitään suhteestanne tai mitä itse ajattelet tilanteesta. Seksiin ei kannata ryhtyä, jos et itse ole valmis, vaikka ihastuksesi sitä haluaisikin. Ihastuksesi ei saa painostaa tai taivutella sinua tekemään mitään, mistä et ole varma. Viestistäsi ei myöskään selviä, mitä tarkoitat seksillä. Usein seksistä puhuttaessa puhutaan yhdynnästä, vaikka seksi on paljon muutakin. Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/ Samoille sivuille on listattu asioita, joiden avulle voi punnita, onko valmis yhdyntään. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/milloinolenvalmis/

Lisäksi kannattaa muistaa, että Suomen rikoslaissa on määritelty seksille suojaikäraja 16 vuotta. Laissa sanotaan: Joka koskettelemalla tai muulla tavoin tekee kuuttatoista vuotta nuoremmalle lapselle seksuaalisen teon, joka on omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä, tai saa tämän ryhtymään sellaiseen tekoon, on tuomittava lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Jos tekijä on sukupuoliyhteydessä kuuttatoista vuotta nuoremman lapsen kanssa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. Tästä poikkeuksena on tilanne, jossa seksiä harrastavien nuorten iässä tai henkisessä kypsyydessä ei ole suurta eroa. Myös tässä tilanteessa molempien pitää haluta seksiä omasta tahdostaan. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L20

avatar
girl
09.8.2016 00:30
Arrow

Mitä jos poika ystävä haluu lapsii ja se on16 mitä pitäis tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
10.8.2016 15:20
Arrow

Hei. Kerrot poikaystäväsi haluavan hankkia lapsen kanssasi, etkä tiedä mitä sinun pitäisi tehdä. Et kuitenkaan kerro viestissä omaa kantaasi perheenlisäykselle. Perheen perustamisen tulee olla molempien osapuolien toive, eikä toista saa painostaa siihen. Jos et koe itseäsi valmiiksi vanhemmuuteen, tulee poikaystäväsi kunnioittaa päätöstäsi.

Nuorena on normaalia haaveilla perheenlisäyksestä, mutta haaveet eivät usein kohtaa todellisuutta. Olette molemmat alaikäisiä ja vielä kasvamassa kohti aikuisuutta, joten lapsen hoito vaatisi teiltä paljon kypsyyttä ja vastuunottoa. Esimerkiksi opiskelu, sosiaalinen elämä ja raha-asiat voivat tuottaa vaikeuksia vauva-arjen pyörittämisessä. Nuorena on toki mahdollista perustaa perhe, mutta se voi olla hankalampaa kuin kypsemmällä iällä. Omasta nuoruudesta ja sen tuomista vapauksista kannattaa myös nauttia.

Kannustan sinua keskustelemaan poikaystäväsi kanssa lapsen saannin tuomista muutoksista elämässä ja muista haaveista lähitulevaisuuttanne varten. Voitte miettiä, onko haaveenne esimerkiksi matkustella tai opiskella lisää. Vauvan myötä muutkin haaveet muuttuvat monimutkaisemmaksi.

Alaikäiset vanhemmat eivät voi toimia lapsensa edunvalvojana, vaan lapselle määrätään täysi-ikäinen edunvalvoja, yleensä toisen vanhemman oma huoltaja. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990442

Voitte lukea poikaystäväsi kanssa teininä äidiksi tulleen Demi Auloksen blogia, jossa hän kirjoittaa rehellisesti nuoren perheen arjesta ja ajatuksista: http://www.demiaulos.com/2014/11/ala-ryhdy-teiniaidiksi.html

Voitte myös lukea lisää vanhemmuuteen liittyvistä asioista näistä linkeistä: http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tietokulma/vanhemmuus_ja_kasvatus/ http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/vanhemmuus-ja-adoptio/

avatar
Yksinäinen
17.8.2017 15:30
Arrow

Miten voi tehdä itse vipraatorin tai mitä siihen tarvii

avatar
NettiNappi Saija
22.8.2017 09:18
Arrow

Hei,

Emme osaa neuvoa sinua vibraattorin tekemisessä. Vibraattoreja voi ostaa erotiikkaliikkeistä, apteekeista ja joistain ruokakaupoistakin. Vibraattorin voi tilata myös verkkokaupasta. Kauppa voi itse päättää, myykö välineitä alaikäiselle. Jos et halua ostaa vibraattoria, voit käyttää itsetyydytykseen jotain kotoa löytyvää välinettä tai esinettä. Esineen pitää olla sellainen, että se ei vahingoita sinua eikä vahingossa voi jäädä sisällesi. Itsetyydytyksessä on myös hyvä käyttää liukastetta, jotta herkät limakalvojen alueet eivät vahingoitu esimerkiksi hiertymistä. Liukasteeksi käy kaupoista ja apteekeista saatavien tuotteiden lisäksi esimerkiksi hajustamattomat perusvoiteet ja ruokaöljyt.

Youtubessa on useita videoita, joissa neuvotaan seksilelujen tekemisessä. Videot ovat enimmäkseen englanninkielisiä. Voit kokeilla esimerkiksi hakusanoilla ”home-made sex toy” tai ”DIY sex toy”.

Voit lukea lisää itsetyydytyksestä Väestöliiton nuorten sivuilta: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/itsetyydytys/
Voit myös selailla Sexpon nuorten sivuilta aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja vastauksia, saatat saada niistä lisätietoa ja vinkkejä. https://www.sexpo.fi/nettineuvonta/nuoret-seksivalineet/

avatar
Poika 2030
26.4.2018 22:29
Arrow

Onko normaalia että 12v. pojallamme tulee jo siemensyöksyjä?

NettiNappi Liisa
27.4.2018 12:22
Arrow

Hei!

Siemensyöksyjen tuleminen 12-vuotiaalla on aivan normaalia. Murrosiän kehitys on yksilöllistä. Löydät luotettavaa tietoa murroiästä ja muista nuorten kehittymiseen liittyvistä asioista Väestöliiton sivuilta:

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/murrosian-kasvu-ja-kehitys/

ystävällisin terkuin, Liisa

avatar
Mopopoika
13.1.2019 13:20
Arrow

Onko outoo että tykkään mennä suihkuun mun crossipuku päällä ja runkkaan se päällä.

mm
NettiNappi Hanna
15.1.2019 09:16
Arrow

Hei. Jos sinusta itsestäsi tuntuu hyvältä mennä suihkuun ja runkata crossipuku päällä, se on aivan ok. Crossipuvun käyttäminen todennäköisesti herättää sinussa kiihottavia ajatuksia. Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä ja niiden toteuttaminen on ihan ok. Toki pitää huomioida, ettei niistä aiheudu muille haittaa. Itsetyydytykseen kuuluu seksuaaliset fantasiat ja mielikuvat, ne ovat omaa yksityisaluettasi, jossa vain mielikuvituksesi on rajana. Voit lukea lisää fantasioista Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
Terska perse
21.10.2019 23:32
Arrow

Mitä pitäis tehä kun nahka ei mee alas

mm
NettiNappi Anni
23.10.2019 13:23
Arrow

Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Jokainen esinahka on erilainen, osalla tiukempi kuin toisilla. Kireä esinahka löystyy murrosiässä ja irtoaa terskan päältä. Esinahkaa on syytä pestä päivittäin vedellä jotta se ei tulehdu. Mikäli esinahaan tiukkuudesta aiheutuu kipua, voit olla yhteydessä esim. kouluterveydenhoitajaan. Kaikki on kuitenkin kunnossa mikäli siitä ei aiheudu haittoja kuten tulheduksia. Lisätietoa asiasta löytyy Väestöliiton sivuilta https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/.

avatar
Poju 2020
08.1.2020 12:17
Arrow

Luin täältä että kireys vaihtelee mut voiko peniksen koko vaikuttaa esinahan tiukkuuteen? Ei ole mitenkään iso mut esinahka on kai tiukka. Mulla runkkaaminen kestää kauan eikö sen pitäis tapahtuu nopeasti nuorena? Jos saan niin siinäkin tulee aluksi vain kosteammaksi, sitten kestää vielä kauan ennen siemensyöksyä, siemensyöksynkin määrä vaihtelee paljon, joskus vain vähän, joskus paljon. Esinahka ei kestä sen jälkeen kosketusta ehkä päivän ajan.

mm
NettiNappi Anni
13.1.2020 11:36
Arrow

Moikka! Ahtaassa esinahassa esinahan vetäminen terskan taakse on vaikeaa tai se ei onnistu ollenkaan. Esinahka väljenee yleensä viimeistään murrosiässä. En löytänyt tietoa, että peniksen koko vaikuttaisi esinahan tiukkuuteen. Jos esinahan tiukkuus kuitenkin häiritsee, voit olla asiasta yhteydessä lääkärin kanssa.
Kiihottuminen voi johtaa laukeamiseen, pojilla tapahtuu tällöin usein siemensyöksy muttei välttämättä aina. Myös siemensyöksyn kesto ja siemennesteen koostumus voi vaihdella. Siemenneste voi olla juoksevaa tai paksumpaa ja sitä erittyy korkeintaan ruokalusikallisen verran.
Esinahan iho on herkkää ja se voi ärtyä rajusta kosketuksesta. Voisit kokeilla käyttää apuna esim. liukuvoidetta jotta iho ei ärtyisi niin helposti. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

avatar
12
07.3.2020 16:59
Arrow

voiko 12 poika käyttää dildoa

mm
Seksuaalineuvoja
10.3.2020 13:13
Arrow

Mietit viestissäsi voiko 12-vuotias käyttää dildoa. Seksilelujen käyttämiseen ei ole mitään tiettyä ikää. Voit kuitenkin aloittaa tutustumisen kehoosi omilla puhtailla sormilla ja siirtyä sitten tarvittaessa dildon käyttöön. Itsetyydytys on turvallinen tapa tutustua omaan seksuaalisuuteen ja se kuuluu normaaliin murrosiän kehitykseen. Seksileluja käytettäessä pitää muistaa pestä seksilelu aina käytön jälkeen. Liukuvoiteen käyttö on myös suositeltavaa.

avatar
...
26.4.2020 07:35
Arrow

Moi! Mua on jäänyt mietityttää yks viimekesän juttu. Mä olin tosi ihastunut yhteen mua vanhempaan poikaan ja se muhun. Alettiin sit olee niinku yhessä ja niin. Musta tuntuu et se ei oikeesti ees tykänny musta vaa halus vaan panna kuulemma mun kaa. Koska se ja mä oltiin samassa koulussa ja mun ksverit oli yhel välkäl mun kaa ja sit se mun ihastus ja sen kaverit oli samas koulus nii se oli käskeny sen kaverin huutaa että se mun ihastus haluaa panna mun kaa ja niinhän se sitte teki. Ja sit koko koulu tuijottaa mua ja mun kahta kaveria siinä ku me vaa lähetää pois😑🙄😔

mm
NettiNappi Karoliina
27.4.2020 13:28
Arrow

Moikka. Hienoa, että kerroit asiasta. Tilanne on selkeästi jäänyt painamaan mieltäsi ja onkin hyvä, että kerroit siitä rohkeasti. Sinua on todellakin kohdeltu ikävästä ja se on aiheuttanut sinulle mielipahaa. Muistathan, ettei sinun tarvitse hyväksyä mitään sellaista nimittelyä tai huutelua, joka tuntuu sinusta epämukavalta. Toivottavasti kerroitte tuosta tilanteesta koulussa aikuiselle ja asiaan puututtiin. Vieläkään ei ole liian myöhäistä puuttua siihen, varsinkin jos se painaa yhä mieltäsi. Viestistäsi herää myös huoli. Kerroit lisätiedoissa oman ikäsi ja viestissä mainitset, että poika on ollut sinua vanhempi. Et kuitenkaan kerro viestissä pojan ikää. Jos poika on useamman vuoden sinua vanhempi, asiasta olisi hyvä kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle, vanhemmillesi tai opettajalle. Jos poika on sinua huomattavasti vanhempi, niin seurustelu hänen kanssaan ei ole järkevää. Seurusteluun liittyy usein eri asioita ja varsinkin jos osapuolet ovat huomattavasti eri-ikäisiä, niin seurustelulta voi haluta eri asioita. Mainitsit viestissä, että poika olisi halunnut harrastaa kanssasi seksiä. Minulla jäi mietityttämään, että onko hän painostanut sinua tekemään asioita, joita et olisi halunnutkaan tehdä. Sinun ei tarvitse suostua mihinkään sellaiseen tekemiseen, joka ei tunnu sinusta itsestäsi hyvältä ja oikealta. Aikuiselle on hyvä kertoa aina, kun jokin asia tai tapahtuma tuntuu epämukavalta ja jää mietityttämään. Aikuinen voi vähentää huolitaakkaasi ja tarvittaessa auttaa selvittämään tilanteen. Voit halutessasi vastata tähän viestiin, laittaa sähköpostia tai vaikka Whatsappilla viestiä, jos jokin jäi mietityttämään. Yhteystietomme löydät tämän linkin kautta. (Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.)

avatar
🍓
19.5.2020 18:14
Arrow

Hei, mulla olis tämmönen juttu, että poikaystäväni haluaa jo seksiä, ja itsekin tahtoisin, mutta minulla on ulkonäkö paineita. En yhtään tykkää omasta kropastani, ja minua pelottaa että poikaystäväkään ei pidä minusta. Mitä teen?

mm
Seksuaalineuvoja
20.5.2020 14:23
Arrow

Hei, Sinulla ei ole mitään kiirettä seksin tekemiseen. Epävarmuus omasta kropasta on erittäin yleistä ja korostuu monesti nuorella iällä. Ennen seksin tekemistä kumppanin kanssa pitää luoda niin luotettava suhde, ettei tarvitse pelätä kumppanin reaktiota omasta kropasta. Ensimmäinen kerta ei saisi olla ensimmäinen kerta, kun toisen näkee ilman vaatteita. Edetkää siis ihan rauhassa, tutustukaa toisiinne ja luokaa ajan kanssa luottamuksellinen suhde.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load