Ihmissuhteet ja seurustelu

Poika
Aloittaja:
Moikka
28.7.2016 13:05
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
01.8.2016 10:51
Osallistu keskusteluun
Avatar
Moikka
28.7.2016 13:05
Arrow

Tutustuin tänä kesänä leirillä yhteen poikaan, emme olleet kovin paljon tekemisissä siellä, mutta olimme kuitenkin kavereita. Leirin jälkeen olemme jutelleet paljon snapchatissa, hän tietää että olen ihastunut häneen. Noin kaksi viikkoa myöhemmin hän kertoi pitävänsä myös minusta.
Poika on minua paljon kokeneempi seurustelu & seksi asioissa. Joinakin iltoina hän on puhunut paljon tuhmia, ja olen lähtenyt siihen mukaan koska pelkään ettei hän enää puhuisi minulle jos kieltäytyisin. En varsinaisesti haluaisi, mutta en tiedä miten sanoisin sen ilman että kuulostaisin typerältä. Poika on todella mukava, paitsi niinä iltoina😁 Minun on myös vaikea käsittää miksi hänenlaisensa tykkäisi minusta. Mitä minun pitäisi tehdä?

avatar
NettiNappi Tuula
01.8.2016 10:51
Arrow

Kiitos viestistäsi! Kerrot tavanneesi mukavan pojan, joka kuitenkin toisinaan puhuu sinulle tuhmia, mistä et pidä. Koska pojalla on sinua enemmän kokemusta seurustelu- ja seksiasioissa, hänelle tuhmien puhuminen voi tuntua tässä tilanteessa normaalilta tavalta edetä suhteessa. Voi siis olla, ettei hän edes osaa ajatella, että hänen käytöksensä voisi tuntua sinusta jotenkin pahalta. Suhteenne on kuitenkin vielä alussa ja opettelette vasta tuntemaan toisenne. Omien rajojensa tunnistaminen ja suojeleminen ei ole koskaan typerää. Poika ei voi välttämättä tietää, missä sinun rajasi kulkee, jos et sitä hänelle kerro. Toivottavasti poika kunnioittaa rajojasi ja on valmis etenemään hitaammin. Halutessanne voitte myöhemmin edetä suhteessanne seksuaaliselle tasolle, mutta vasta sitten, kun se tuntuu molemmista hyvälle.

Pelkäät, että poika ei halua olla enää kanssasi tekemisissä, jos kieltäydyt puhumasta tuhmia. Ei voi tosiaan olla varma, lopettaako poika yhteydenpidon. Tämän pelossa sinun ei kuitenkaan kannata tehdä mitään sellaista, mitä et oikeasti halua tehdä. Tällaisesta voi seurata sinulle huonoa mieltä, pahimmassa tapauksessa ahdistusta. Voit miettiä, haluaisitko itse kuulla rehellisen mielipiteen, jos jokin sinun käytöksessäsi harmittaisi häntä. Jos poika katkaisee yhteydenpidon, saatat tulla surulliseksi ja katua, että kerroit rehellisesti, mitä ajattelet. Rehellisyys on tässä tapauksessa kuitenkin todennäköisesti oikea ratkaisu.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetissä on hyviä näkökulmia seurusteluun, ja yksi niistä kuuluu näin: ”Jos seurustelukumppani ei halua jotain, hänen toivettaan pitää uskoa ja noudattaa.” Sinun kannattaa siis miettiä, haluaisitko edes olla suhteessa sellaisen ihmisen kanssa, joka suuttuu, jos et halua puhua tuhmia. Tässä tilanteessa oman mielipiteen kertominen ei ole typerää vaan rohkeaa omista oikeuksista kiinnipitämistä!

Ihmettelet myös, miten poika voi tykätä sinusta. Tällainen ihmettely on aika yleistä sekä nuorten että aikuistenkin kohdalla. Varsinkin seurustelun alkuvaiheessa toinen tuntuu ihmeelliseltä ja upealta – ja itsestä voi tuntua, ettei yllä ”samalle tasolle”. Tämä on kuitenkin turha pelko. Olet ihan yhtä ihana ja arvokas, kuin kaikki muutkin. Poika ei tuskin olisi kanssasi tekemisissä, jos hän ei oikeasti pitäisi sinusta ja näkisi sinua kiinnostavana!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load