Ihmissuhteet ja seurustelu

nimetön
Aloittaja:
nimetön
29.8.2019 10:08
Viimeisin viesti:
Seksuaalineuvoja Jussi
04.9.2019 11:08
Osallistu keskusteluun
Avatar
nimetön
29.8.2019 10:08
Arrow

itse en ole valmis kumpanini kanssa seksii mutta hän on ja minua jotenkin vähän ahdistaa ajatus siitä ja miten kertoisin hänelle että en ole vielä valmis siihen auttakkaa

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
04.9.2019 11:08
Arrow

Kiitokset kysymyksestä. Toisia kunnioittavaan parisuhteeseen liittyy olennaisesti luottamusta ja kunnioitus kumppania kohtaan. Sama olennainen asia liittyy myös seksuaalisuuteen ja seksin harrastamiseen. Parisuhteessa ei tule tehdä sellaisia asioita, mitkä eivät tunnu itsestä hyvälle, eikä luonteville.

On tärkeää että asioista puhutaan avoimesti ja luottamuksellisesti. Erityisesti seksuaalisuuteen ja seksin harrastamiseen liittyvät asiat ovat tärkeä osa kumppaneiden välistä vuorovaikutusta. On tärkeää, että asiasta keskustellaan ja molemmat voivat kertoa omia toiveita ja mieltymyksiä. Seksin harrastamiseen ei tule liittyä koskaan minkäänlaista painostusta, eikä velvollisuuden tunnetta. Rohkaisen sinua kertomaan ajatuksiasi seksin harrastamiseen liittyen kumppanillesi, ja että toivot häneltä ymmärrystä ajatuksillesi. Avoimuus tässä asiassa on kaiken A ja O. Kun seksuaalisuuteen liittyvistä asioista voi kumppanin kanssa keskustella avoimesti ja luottamuksellisesti, molemmat rohkenevat tuomaan ajatuksiaan ja toiveitaan esille. Usein omia ajatuksia ja toiveita hävetään turhaankin, eikä niistä kehdata puhua.

Kannattaa toki myös miettiä, mikä seksin harrastamisessa ahdistaa ja sanoittaa sitä itselle ja kumppanille. Kun pääsee ymmärrykseen omasta seksuaalisuudesta, on toiveita ja ajatuksia helpompi toiselle avata.

Etene asiassa itseäsi tarkasti kuunnellen ja kumppanillesi ajatuksistasi avoimesti kertoen. Muistuta itseäsi ja kumppaniasi siitä, että hellyyttä ja läheisyyttä voi ja tulee olla ilman oletusta seksin harrastamisesta.

Jos sinusta tuntuu, että haluat keskustella aiheesta jonkun ammattilaisen kanssa, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Oulun Tyttöjen talolle. Siellä työskentelee seksuaalineuvoja, joka on tavoitettavissa numerosta 044 7261 260 maanantaista torstaihin klo 9.00-16.00 välillä. Muina aikoina puhelimeen voi jättää ääni- tai tekstiviestin ja seksuaalineuvoja ottaa viestin jättäjään yhteyttä. Samasta numerosta voi varata ajan seksuaalineuvontavastaanotolle. https://likka.fi/toiminta/

Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load