Ihmissuhteet ja seurustelu

Ihastus
Aloittaja:
Poika02
29.7.2016 00:08
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
13.1.2020 09:52
Osallistu keskusteluun
Avatar
Poika02
29.7.2016 00:08
Arrow

Eli oon ihastunu mua vuoden nuorempaan tyttöön. Se on mun äidin kaverin tytär ja tunnen sen niinku sitä kautta. Me ollaa tunnettu jo pienestä ja se asuu tosi lähellä mua. En tiiä miten ottaisin siihen kontaktii. Käydään eri kouluja, ei oo mitään samoja kavereita, mul ei oo sen numeroo, se ei käytä mitään facee tai instaa. Mä kyl tiiän missä se asuu mut en tiiä mitä oikeen sanoisin. Mä tunnen myös sen veljen ja siskot ja oon ollu niiku niitten kaa ulkona joskus. (ja se tyttö on tottakai ollut mukana) Me ei olla sillee nähty pitkää aikaa. Me oltii n. vuos sitte ulkona ja sil tytöl näytti olevan tosi hauskaa mut jos nään sen jossain kadulla tai kaupassa tai jossain nii se on vähän etäinen. Aina ku mä oon nähny sen ja sanonu moi nii se vastaa sillee tosi hiljaa (tai ei ollenkaan) Vältteleeköhän se mua? Mä en itseasiassa näe sitä koskaan yksin ulkona nii en kehtaa pyytää siltä numeroo tai mitään. Aina ku nään sen se on sen sisarusten kanssa. Must tuntuu et sil ei kai oo kauheesti kavereita. Mä en vaa viitti oikeen sanoo mitään ku en tiiä onks sil poika ystävää tai ihastusta esim. sen koulussa. Mitä mun kannattais tehä/sanoo sille? Mul oli sellanen idea et mä meen niitten ovelle ja pyydän niitä lähtemään ulos vaikka pelaamaan jotain. Ei olla ikinä oltu vaan kahestaan ulkona joten en viitti pyytää vaan sitä ulos. Mut haluun siis vastaukset näihin kysymyksiin:

1. Vältteleekö hän minua ja jos välttelee niin miksi?

2. Mitä minun kannattaisi tehdä tässä tilanteessa?

3. Mitä minun kannattaisi sanoa jos näkisin hänet yksin jossain ulkona?

4. Mitä minun kannattaisi sanoa jos menisin heidän ovelleen?

mm
NettiNappi Tuula
02.8.2016 09:07
Arrow

Hei Poika02.

Kerrot ihastuneesi tyttöön, jonka olet tuntenut jo pitkään. Olet selvästi jo ajatellut asiaa monelta kantilta, mutta tytön lähestyminen mietityttää silti. Toisen lähestyminen ja tunteistaan kertominen vaativat rohkeutta. Melkeinpä kaikki jännittävät ja epäröivät paljastaa ihastuksen tunteitaan niiden kohteelle. Silloin asettaa itsensä alttiiksi torjunnalle. Sydänsuruilta on vaikea välttyä elämässä. Voi kuitenkin olla, ettet koskaan saa tietää, mitä tyttö sinusta ajattelee, jos et yritä lähestyä häntä. Voit myös miettiä, mitä itse ajattelisit, jos tilanne olisi toisin päin. Olisiko sinusta mukava saada tietää, että joku on ihastunut sinuun?

1. En osaa sanoa, vältteleekö hän sinua. Voihan olla, että hän on esimerkiksi hieman ujo, eikä siksi rohkene alkaa juttusille kanssasi kahdestaan.

2. Toiseenkin kysymykseesi on hieman haastava vastata. Joko voit olla tekemättä varsinaisesti mitään ja katsoa, mitä tapahtuu. Riskinä toki on, ettei mitään tapahdu. Toisaalta voit yrittää hankkiutua tytön seuraan joko suoraan, tai esimerkiksi hänen sisartensa avulla. Ihan ensimmäiseksi ei omia tunteitaan välttämättä kannata paljastaa, vaan voit koettaa lähentyä tyttöä ensin kaverina.

3. Voit aloittaa juttelun tytön kanssa ihan samalla tavalla, kuin kenen tahansa muunkin kaverin kanssa. Voit esimerkiksi kysyä, mitä hänelle kuuluu. Yleensä ihmiset pitävät siitä, kun heistä on kiinnostunut. Voit jutella kesälomasta, koulusta, kysyä hänen harrastuksistaan ja niin edelleen. Oikeastaan mikä tahansa aihe käy. Toki jos tiedät, että teillä on jokin yhteinen mielenkiinnonkohde, esimerkiksi urheilu tai musiikki, siitä voi löytää helposti juteltavaa. Voit myös kysyä tytöltä itseltään muun juttelun lomassa, seurusteleeko hän. Jos hän ei seurustele, voisit halutessasi kysyä, lähtisikö tyttö joskus kanssasi vaikkapa jäätelölle tai elokuviin. Jos hän pitää ajatuksesta, hän varmaankin antaa mielellään puhelinnumeronsa.

4. Ideasi pyytää tyttöä ja hänen sisaruksiaan ulos pelaamaan on mielestäni hyvä. Jos he lähtevät, niin voit jutella tytölle ihan samalla tavalla, kun jos kohtaisit hänet kahden kesken.

MLL:n nuorten netissä on myös listattuna vinkkejä, miten ihastuksen kohdetta voi lähestyä: http://www.mll.fi/nuortennetti/ihmissuhteet/seurustelu/voisko_se_tykata/
Toivottavasti vastauksesta tai linkin takaa löytyvistä vinkeistä on sinulle apua. Mukavaa kesän jatkoa!

avatar
Tyttö
03.1.2019 03:22
Arrow

Hei olen 15 v tyttö. Mulla on semmonen ongelma että olen ihastunut poikaan ja luultavasti sekin on ihastunut muhun. Hän aloitin kaiken. Hän kyylä mua koko ajan ja aina yrittää lähentyä muhun. Tää poika on aika ujo mutt se on ihana. En oikein tunne kovin hyvin tätä poikaa. Mutt ollaan samal luokall se on uus meidän kouluss se ja pari tyyppii. Yritän koko ajan tutustua häneen kaverina. Olen aina se joka aloittaa keskustelun kyll sekin mutt aika useeSti minä. Kun puhunut hänell se ei joko vastaa tai vastaa joko yhel lausell. Ollaan välil jäätyy kiini toisillemme kyylämisestä. Ollaan seuraillut mun parhaiden kveredein kanssa sen käytöst j aika selvästi ollaan huomattu ett se on ihastunut tai kiinnostunut musta. Mutt hän ei sano mulle mitään tai edes moikkaa. Laitoin sille kerran viestin mutt se ei vastanut igroonaa. Mitä minun pitäis tehdä? En itsellään uskalla sano sill mitää ja toivon ett se poika tekis aloitteen.

NettiNappi Liisa
07.1.2019 09:43
Arrow

Moikka!

Kerrot viestissäsi ihastuksestasi ja siitä, miten katseenne usein kohtaavat ja luulet tunteiden olevan molemminpuolisia. Ihastuminen on ihana juttu! Kerrot viestissäsi, että poika, johon olet ihastunut, katsoo sinua ja yrittää lähestyä, mutta on ujo eikä oikein osaa jutella sulle. Se on aika yleistä, että varsinkin sellaisten ihmisten seurassa, joista me tykätään, voidaankin mennä “ihan lukkoon” eikä saada sanotuksi mitään. Kerrot, että toivoisit pojan tekevän aloitteen, koska et itse uskalla sanoa mitään. Voihan olla, että ihastuksestasi tuntuu ihan samalta. Voisitkohan vielä uudelleen ottaa yhteyttä vaikka viestin muodossa ja kertoa, että pidät hänestä? Ymmärrän, että joutuisit laittamaan sydämesi alttiiksi myös torjumiselle, mutta sitten ainakin voisit saada selville, mitä pojan mielessä pyörii.

Ihanaa uuden vuoden aloitusta sinulle!

avatar
Poju08
08.1.2020 07:35
Arrow

Olen ihastunut yhteen todella mukavaan tyttöön ja ollaan varmaa parhaita kavereita mut en oo oikein uskaltanut pyytää sitä minnekkää ja jos ollaan suunniteltu jotain vaik koulus se yleensä alottaa. Oon antanu sille joululahjanki edellisenä jouluna ja se mulle. Oon joskus kysyny sitä ulos (sen kerran vain) ja se vastas et oltas parempii kamui mut uskon et se oikeesti tykkää musta. Joten mitä teen. Tää on ehk vähä turha juttu tänne mut kun en voi puhuu kellekkää muulle tästä

mm
NettiNappi Anni
13.1.2020 09:52
Arrow

Moikka Poju 08! Kerroit ihastuneesi mukavaan tyttöön ja mietit mitä tekisit asian suhteen. Ihastumisen ääneen sanominen on jännittävää ja oletkin ollut todella rohkea kun olet kertonut tunteesi ihastuksesi kohteelle vaikka saitkin kieltävän vastauksen. Jos sinusta tuntuu, että tyttö tykkää sinusta oikeasti, voit ottaa asian uudelleen puheeksi. Muistathan silti, että toista ihmistä ei voi pakottaa ihastumaan ja jos tyttö haluaa olla sinun kanssasi vain kaveri, voitte jatkaa kaverilinjalla. Kaveruus on tärkeää ja hyvistä ystävistä kannattaa pitää kiinni.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load