Ihmissuhteet ja seurustelu

Ex
Aloittaja:
Tyttö
11.12.2017 22:22
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
12.12.2017 14:29
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tyttö
11.12.2017 22:22
Arrow

Moi. Mä jonku aikaa sitte erosin yhdestä jätkästä miettimättä tarpeeksi. Nyt koitan puhua sille ja saada sitä ns. Takaisin mutta se ignooraa mun viestejä ja ku kysyin ‘ haluisikko viel kokkeilla ‘ ni se vaa vastaa jotaa ‘ en tiiä ‘ tai näin. Mä tän takia oon itkeny monia iltoja ja sorruin myös viiltelee. Mitä mun pitäis tehä?

mm
NettiNappi Hanna
12.12.2017 14:29
Arrow

Moi. Kerrot eronneesi poikaystävästäsi, mutta haluaisitkin jatkaa hänen kanssaan. Poika ei osaa sanoa haluaisiko hän jatkaa seurustelua kanssasi. Sinua surettaa asia ja kerrot myös viillelleesi itseäsi.

Seurustelusuhteen päättyessä ja muutenkin ihmissuhteissa tulee vastaan ikäviä tilanteita, joissa herää kipeitä tunteita. Näitä tunteita on hyvä purkaa esimerkiksi juttelemalla ystävän kanssa, kertomalla tilanteesta vanhemmille tai vaikka kouluterveydenhoitajalle. Erilaisia chat-palveluita ja esimerkiksi MLL:n lasten ja nuorten puhelin ovat sitä varten olemassa, että pahaa oloa on mahdollista purkaa ulos luotettavan aikuisen kanssa. Viiltelyllä aiheutat itsellesi haittaa. Jos sinusta tuntuu, että et voi lopettaa itsesi viiltelyä, puhuthan asiasta jonkun luotettavan aikuisen kanssa.

Nuorena vasta opetellaan seurustelun ja parisuhteen pelisääntöjä. Luottamus on tärkeä asia ja poika ehkä kokee sinun rikkoneen hänen luottamuksensa, kun erosit hänestä. Voit yrittää selittää pojalle, miksi aiemmin päädyit jättämään hänet, jotta hän ymmärtää miksi niin tapahtui. Teit eropäätöksen ajattelematta asiaa tarpeeksi ja voi olla, että nyt menee aikaa ennen kuin saat hänet luottamaan sinuun. Voit ajatella asiaa myös pojan kannalta. Uskaltaisitko itse luottaa heti uudestaan ihmiseen, joka on pettänyt sinun luottamuksesi?

Voisit vielä yrittää kysyä pojalta, haluaisiko hän seurustella kanssasi vielä. Voit olla häntä kohtaan huomaavainen, hymyillä hänelle tavatessanne ja kysyä kuulumisia. Voi olla, että hänen on helpompi vastata sinulle, kun osoitat hänelle huomiota muutenkin. Jos hän ei edelleenkään osaa sanoa, haluaako hän seurustella kanssasi, voi olla, että sinun on parempi antaa ajan kulua ja katsoa miten tilanne etenee.
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/lasten-ja-nuorten-chat/

Netarin sivuilta löydät useiden nuorille suunnattujen chattien aukioloaikoja:
https://www.netari.fi/aikataulut/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load