Ihmissuhteet ja seurustelu

En tiedä mitä teen
Aloittaja:
Tytsy
15.9.2016 17:55
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
21.9.2016 14:40
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tytsy
15.9.2016 17:55
Arrow

Vähän yli puoli vuotta sitten tapasin pojan ja ollaan siitä asti oltu yhteydessä ja päädyttiin yhteen. Nyt kuitenkin olen alkanut pohtimaan suhdettamme. Sinänsä siinä ei ole mitään vikaa, poika välittää musta, viestittelee , kyselee kuulumisia jne, mutta silti musta tuntuu vaan välillä että tää ei oo sitä mitä haluan. Tää poika asuu eri kaupungis ja mun tuntemukset voimistuu varsinki sillo ku ei nähä. Mutta sitte taas jos nähdään nii meillä saattaa olla tosi hauskaa yhessä jne, mutta kohta taas alan ajattelemaan toisin. Vaikeinta tässä on se ku oon miettiny mitä haluan suhteelta jne nii mitääm vikoja ei tuu meiä suhteesta mieleen mut silti joku tässä vaivaa. Tiedän että poikakaverini ei missään nimessä haluisi erota, eikä hän tiedä näistä mun toisenlaisista ajatuksista. Suhde on oikeastaan ensimmäinen, joten en tiedä oikeen miten toimia. Eroaminen tuntuu mahdottomalta, sillä mietin vaan miten mun kaverit, pojan perhe , mun perhe jne siihen suhtautuis enkä tosiaankaan haluis alkaa selittelemään eron syotä kaikille. Mutta en edes tiedä pitäisikö suhdetta jatkaa vai ei……. Tavallaan olen vielä nuori ja aikaa on uuden löytämiseen, mutta tavallaan taas tuntuu että se on jo löytynyt. Saan usein yhteydenottoja muilta pojilta jotka haluaisivat tutustua minuun ja sillointällöin kiinnostukseni on herännyt….. En tiedä mitä tehdä kun ajatukset vaihtelee niin paljon.

avatar
NettiNappi Saija
21.9.2016 14:40
Arrow

Hei!

Kiitos viestistäsi.

Kerrot, että seurustelet pojan kanssa, joka asuu toisessa kaupungissa. Olet nyt alkanut pohtia suhdettanne ja välillä sinusta tuntuu, että suhteenne ei ole sitä, mitä haluaisit. Et oikein osaa löytää suhteestanne mitään erityistä vikaa, mutta silti jokin tuntuu sinua vaivaavan. Et ole aikaisemmin seurustellut, ja olet hieman epävarma sen suhteen, miten sinun kannattaisi nyt toimia. Olet varma, että poikakaverisi ei haluaisi erota ja sen lisäksi sinua mietityttää miten muut läheisenne suhtautuisivat eroon.

Olet miettinyt asiaa monelta kantilta. Parisuhdeasiat ja ihmissuhteisiin liittyvät pulmat ovat harvoin yksinkertaisia. Parisuhteeseen liittyvissä päätöksissä on lähes aina mukana tunteet, eikä päätöstä voi perustella vain järjellä ja faktoilla. Lopulta vain sinä voit itse tietää, mikä ratkaisu on itsesi kannalta kyseisellä hetkellä paras. Päätöstä ei kannata tehdä sen perusteella, mitä muut asiasta ajattelevat. Parisuhde on sinun ja poikakaverisi välinen asia, eikä suhdetta voi pitää yllä ulkopuolisia varten. Sinulla tai poikakaverillasi ei myöskään ole mitään velvollisuutta selitellä asiaa muille, jos ette sitä itse halua.

Seurustelusuhteessa on tärkeää olla avoin ja rehellinen kumppanilleen. Voisitko yrittää rohkaista mielesi ja kertoa poikakaverillesi näistä ajatuksistasi? Ehkä löytäisitte yhdessä jonkun ratkaisun tilanteeseen? On myös reilua toista kohtaan, että kertoo, jos ei ole suhteeseen tyytyväinen.

Olisiko sinulla jotain läheistä ystävää tai lähisukulaista, jonka kanssa voisit puhua näistä ajatuksistasi? Omista tunteista puhuminen jollekin ääneen voi selkeyttä omia ajatuksia myös itselle. Jos haluat jutella asiasta jonkun ulkopuolisen kanssa, voit esimerkiksi soittaa MLL:n auttavaan puhelimeen http://www.mll.fi/mll/auttavatpuhelimet/lnpn/

Voit myös tulla käymään Byströmin nuorten palveluissa tai nuortenkahvila Bysiksellä juttelemassa nuorisotyöntekijän kanssa tai tulla nimettömänä Byströmin chattiin maanantaisin klo 20-22 osoitteissa ouka.fi/bystrom tai nettinappi.fi

Väestöliiton nuorten sivuille ja Nyyti ry:n sivuille on kirjoitettu suhteen päättymiseen liittyvistä asioista. Ehkä löydät näistä linkeistä tukea päätöksen tekemiselle:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/mina-ja-muut/seurustelu2/suhteen-paattyminen/

https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/opi-elamantaitoa/mina-ja-muut/parisuhde-paattyy/

Kovasti tsemppiä sinulle päätöksen tekemiseen!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load