Ihmissuhteet ja seurustelu

eka seksi kerta
Aloittaja:
tiedustelija
18.11.2019 07:28
Viimeisin viesti:
tiedustelija
07.12.2019 08:51
Osallistu keskusteluun
Avatar
tiedustelija
18.11.2019 07:28
Arrow

Täällä juttelee 16 vuotiaaksi kääntyvä tyttö ja haluaisin tietää että sattuuko eka seksikerta kun olen suunnitellut poikaystävän kanssa sitä ja tultiin siihen tulokseen että ollaan valmiita siihen.

avatar
Tiedustelija
19.11.2019 17:35
Arrow

Vastaus

mm
NettiNappi Hanna
20.11.2019 13:24
Arrow

Moikka. Kiva kuulla, että olette poikaystäväsi kanssa valmistautuneet ekaan kertaan suunnittelemalla ja miettimällä oletteko molemmat valmiita. Te itse tiedätte kyllä, kun on sen aika. Muistattehan, että jos tilanne vielä kovasti mietityttää, niin kiire teillä ei ole. Voitte jutella asiasta ja tutustua toistenne vartaloihin ja niiden tuntemuksiin rauhassa.

Ensimmäinen yhdyntä voi käydä hieman kipeää ja joskus saattaa esiintyä pientä verenvuotoa emättimestä. Tämä voi johtua immenkalvon repeämisestä ja se on aivan normaalia. Immenkalvo voi kuitenkin olla luonnostaankin löysempi, tai se on voinut löystyä esimerkiksi tamponien käytöstä tai urheiluharrastuksesta johtuen ennen varsinaista yhdyntää. Silloin kipua ei välttämättä tunnu. Jos yhdyntä sattuu, se kannattaa lopettaa ja selvittää mistä kipu johtuu. Usein syynä on jännittäminen ja seuraavalla kerralla tilanne ei välttämättä ole enää niin jännittävä.

Ekaa kertaa helpottaa se, että molemmat ovat oikeasti valmiita ekaan kertaan, luiotatte toisiinne, tunnelma on kiihottunut eikä kumpaakaan jännitä liikaa. Ehkäisystä kannattaa sopia etukäteen, että se on varmasti kunnossa kun on ekan kerran aika. Kondomi on oikein käytettynä luotettavin ehkäisyväline. Kondomin käyttöä voitte harjoitella yhdessä ennen ekaa kertaa. Väestöliiton nuorten sivuilta löydät paljon tietoa aiheeseen liittyen. Esimerkiksi tähän artikkeliin “Eka kerta herättää uusia tunteita” voisit tutustua.

avatar
tiedustelija
26.11.2019 08:14
Arrow

Jatkoa edelliseen viestiin ongelmana on ekaan seksi kertaan on se että mun äiti ei anna mennä meidän siihen.

mm
NettiNappi Karoliina
27.11.2019 14:26
Arrow

Moikka!

Kerroit viestissäsi, että olette poikaystäväsi kanssa suunnitelleet jo ekaa kertaanne, mutta äitisi haluaa kieltää sen. Aikaisemmissa viesteissäsi ei käynyt ilmi, minkä ikäinen poikaystäväsi on? Laissa säädetty suojaikäraja pyrkii suojaamaan nuorta seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamiselta. Siinä kuitenkin sanotaan, ettei mikään estä kahta alle 16-vuotiasta harrastamasta seksiä keskenään, jos molemmat sitä haluavat, eikä seksiin liity painostamista, hyväksikäyttöä tai pakottamista. Yli ja alle 16-vuotiaat voivat myös harrastaa seksiä keskenään, jos ikäero ei ole montaa vuotta ja henkiseltä sekä ruumiilliselta kehitykseltään nuoret ovat samalla tasolla. Suojaikärajan tavoitteena siis on, että nuori voi tasavertaisessa suhteessa kumppanin kanssa päättää seksin harrastamisesta. Äidilläsi ei siis ole oikeutta kieltää sinua harrastamasta seksiä jos olette poikaystäväsi kanssa saman ikäisiä ja päätös tehdään yhdessä.

Suosittelen sinua kuitenkin juttelemaan asiasta äitisi kanssa. Se, että olet valmis harrastamaan seksiä tarkoittaa myös sitä, että olet valmis puhumaan siitä. Jutelkaa äitisi kanssa ja kysy, miksi hän kokee, että sinä ja poikaystäväsi ette ole vielä valmiita seksiin. Voihan olla, että hän luulee, ettet tiedä tarpeeksi esimerkiksi ehkäisystä ja tämän takia pelkää puolestasi.

Tsemppiä!

avatar
tiedustelija
01.12.2019 20:03
Arrow

Mun poikakaveri on 17 v ja mä täytän 16 v

mm
NettiNappi Anni
02.12.2019 12:35
Arrow

Moikka!

Teillä ei ole iso ikäero ja sen puolesta voitte harrastaa seksiä mutta kannattaa edetä rauhassa ja mennä omien tuntemuksien mukaan, sillä teillä ei ole mikään kiire. Hienoa, että pohdit näitä asioita jo etukäteen ennen seksin harrastamista. Muistattehan huolehtia myös ehkäisystä.

Äidit ovat usein huolissaan lapsistaan ja taustalla kieltoon voi olla monta syytä. Äitiäsi voi jännittää ja pelottaa uusi tilanne. Onko äitisi nähnyt poikaystäväsi? Mikäli ei, voisit esitellä hänet äidillesi. Äitisi saattaa suhtautua asiaan paremmin kun tutustuu poikaystävääsi. Tsemppiä!

avatar
tiedustelija
06.12.2019 14:07
Arrow

voiko ekassa seksikerrassa kondomi mennä rikki. Äiti on tutustunu poikaystävääni

avatar
tiedustelija
07.12.2019 08:45
Arrow

Voiiko ekassa kerrassa tulla raskaaksi?

avatar
tiedustelija
07.12.2019 08:51
Arrow

Vastaus

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load