Ihmissuhteet ja seurustelu

eka seksi kerta
Aloittaja:
tiedustelija
18.11.2019 07:28
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
24.1.2020 15:53
Osallistu keskusteluun
Avatar
tiedustelija
18.11.2019 07:28
Arrow

Täällä juttelee 16 vuotiaaksi kääntyvä tyttö ja haluaisin tietää että sattuuko eka seksikerta kun olen suunnitellut poikaystävän kanssa sitä ja tultiin siihen tulokseen että ollaan valmiita siihen.

avatar
Tiedustelija
19.11.2019 17:35
Arrow

Vastaus

mm
NettiNappi Hanna
20.11.2019 13:24
Arrow

Moikka. Kiva kuulla, että olette poikaystäväsi kanssa valmistautuneet ekaan kertaan suunnittelemalla ja miettimällä oletteko molemmat valmiita. Te itse tiedätte kyllä, kun on sen aika. Muistattehan, että jos tilanne vielä kovasti mietityttää, niin kiire teillä ei ole. Voitte jutella asiasta ja tutustua toistenne vartaloihin ja niiden tuntemuksiin rauhassa.

Ensimmäinen yhdyntä voi käydä hieman kipeää ja joskus saattaa esiintyä pientä verenvuotoa emättimestä. Tämä voi johtua immenkalvon repeämisestä ja se on aivan normaalia. Immenkalvo voi kuitenkin olla luonnostaankin löysempi, tai se on voinut löystyä esimerkiksi tamponien käytöstä tai urheiluharrastuksesta johtuen ennen varsinaista yhdyntää. Silloin kipua ei välttämättä tunnu. Jos yhdyntä sattuu, se kannattaa lopettaa ja selvittää mistä kipu johtuu. Usein syynä on jännittäminen ja seuraavalla kerralla tilanne ei välttämättä ole enää niin jännittävä.

Ekaa kertaa helpottaa se, että molemmat ovat oikeasti valmiita ekaan kertaan, luiotatte toisiinne, tunnelma on kiihottunut eikä kumpaakaan jännitä liikaa. Ehkäisystä kannattaa sopia etukäteen, että se on varmasti kunnossa kun on ekan kerran aika. Kondomi on oikein käytettynä luotettavin ehkäisyväline. Kondomin käyttöä voitte harjoitella yhdessä ennen ekaa kertaa. Väestöliiton nuorten sivuilta löydät paljon tietoa aiheeseen liittyen. Esimerkiksi tähän artikkeliin “Eka kerta herättää uusia tunteita” voisit tutustua.

avatar
tiedustelija
26.11.2019 08:14
Arrow

Jatkoa edelliseen viestiin ongelmana on ekaan seksi kertaan on se että mun äiti ei anna mennä meidän siihen.

mm
NettiNappi Karoliina
27.11.2019 14:26
Arrow

Moikka!

Kerroit viestissäsi, että olette poikaystäväsi kanssa suunnitelleet jo ekaa kertaanne, mutta äitisi haluaa kieltää sen. Aikaisemmissa viesteissäsi ei käynyt ilmi, minkä ikäinen poikaystäväsi on? Laissa säädetty suojaikäraja pyrkii suojaamaan nuorta seksuaaliselta hyväksikäytöltä ja seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaamiselta. Siinä kuitenkin sanotaan, ettei mikään estä kahta alle 16-vuotiasta harrastamasta seksiä keskenään, jos molemmat sitä haluavat, eikä seksiin liity painostamista, hyväksikäyttöä tai pakottamista. Yli ja alle 16-vuotiaat voivat myös harrastaa seksiä keskenään, jos ikäero ei ole montaa vuotta ja henkiseltä sekä ruumiilliselta kehitykseltään nuoret ovat samalla tasolla. Suojaikärajan tavoitteena siis on, että nuori voi tasavertaisessa suhteessa kumppanin kanssa päättää seksin harrastamisesta. Äidilläsi ei siis ole oikeutta kieltää sinua harrastamasta seksiä jos olette poikaystäväsi kanssa saman ikäisiä ja päätös tehdään yhdessä.

Suosittelen sinua kuitenkin juttelemaan asiasta äitisi kanssa. Se, että olet valmis harrastamaan seksiä tarkoittaa myös sitä, että olet valmis puhumaan siitä. Jutelkaa äitisi kanssa ja kysy, miksi hän kokee, että sinä ja poikaystäväsi ette ole vielä valmiita seksiin. Voihan olla, että hän luulee, ettet tiedä tarpeeksi esimerkiksi ehkäisystä ja tämän takia pelkää puolestasi.

Tsemppiä!

avatar
tiedustelija
01.12.2019 20:03
Arrow

Mun poikakaveri on 17 v ja mä täytän 16 v

mm
NettiNappi Anni
02.12.2019 12:35
Arrow

Moikka!

Teillä ei ole iso ikäero ja sen puolesta voitte harrastaa seksiä mutta kannattaa edetä rauhassa ja mennä omien tuntemuksien mukaan, sillä teillä ei ole mikään kiire. Hienoa, että pohdit näitä asioita jo etukäteen ennen seksin harrastamista. Muistattehan huolehtia myös ehkäisystä.

Äidit ovat usein huolissaan lapsistaan ja taustalla kieltoon voi olla monta syytä. Äitiäsi voi jännittää ja pelottaa uusi tilanne. Onko äitisi nähnyt poikaystäväsi? Mikäli ei, voisit esitellä hänet äidillesi. Äitisi saattaa suhtautua asiaan paremmin kun tutustuu poikaystävääsi. Tsemppiä!

avatar
tiedustelija
06.12.2019 14:07
Arrow

voiko ekassa seksikerrassa kondomi mennä rikki. Äiti on tutustunu poikaystävääni

avatar
tiedustelija
07.12.2019 08:45
Arrow

Voiiko ekassa kerrassa tulla raskaaksi?

avatar
tiedustelija
07.12.2019 08:51
Arrow

Vastaus

mm
NettiNappi Hanna
09.12.2019 12:12
Arrow

Hei. Tyttö voi tulla raskaaksi jo ekalla kerralla. Raskaus voi alkaa, kun siemennestettä pääsee emättimeen, kulkeutuu kohtua kohti ja siittiösolu pääsee hedelmöittämään munasolun.

Kun tyttö kehittyy naiseksi, hänellä alkaa kuukautiset. Kuukautisiin liittyy munasolun tai munasolujen kehittyminen noin kerran kuukaudessa, ja sen irtoaminen eli ovulaatio. Irronnut munasolu on valmis hedelmöittymään koko sen ajan, kun se liikkuu kohtua kohti. Yleensä tämä kestää noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen alkaa kuukautisvuoto. Nuorilla tytöillä ovulaatiot voivat tapahtua epäsäännöllisesti.

Väestöliiton nuorten sivuilta voit lukea aiheesta tarkemmin.

mm
NettiNappi Hanna
09.12.2019 12:20
Arrow

Hei. Kiva, että äitisi on tutustunut poikaystävääsi. Toivottavasti hän ymmärtää teidän tilanteenne ja luottaa sinun harkintakykyyn.

Kondomi voi mennä rikki myös ensimmäisellä kerralla. Kondomin käyttöä on hyvä harjoitella etukäteen, jotta oikeassa tilanteessa sen pukeminen ei jännitä liikaa.
Lisätietoa kondomin käytöstä voit lukea Väestöliiton nuorten sivuilta.
Jos ehkäisy pettää, on mahdollista hakea apteekista jälkiehkäisypillerit. Jälkiehkäisypilleri tulee ottaa mahdollisimman pian ehkäisyn pettämisen jälkeen (0-5vrk valmisteesta riippuen). Jälkiehkäisyn käytöllä voi olla runsaasti haittavaikutuksia, joten sitä kannattaa käyttää ainoastaan välttämättömässä tilanteessa.
Lisätietoa jälkiehkäisypillereistä löydät myös Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
tiedustelija
12.12.2019 12:14
Arrow

Onko panetus ebnen ekaa kertaa normaalia

mm
NettiNappi Hanna
12.12.2019 14:51
Arrow

Hei. On aivan normaalia, että panettaa ennen ekaa kertaa. Nuoruusiän kehitykseen kuuluu monenlaiset tuntemukset, myös voimakkaasti seksuaaliset. On aivan normaalia ajatella seksiä ja siihen liittyviä asioita. Omaan kehoon ja sen reaktioihin voi ja on hyväkin tutustua omassa rauhassa ennen ekaa kertaa.

avatar
tiedustelija.
12.12.2019 18:46
Arrow

Voiko panetusta purkaa itsetyydyttämällä

mm
NettiNappi Hanna
13.12.2019 10:24
Arrow

Moikka. Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja sen tuntemuksiin. Itsetyydyttämällä voi purkaa omia seksuaalisia haluja, rentoutua ja nauttia omasta kehostaan. Kun oma keho ja sen reaktiot tulevat itselle tutuiksi, on todennäköisesti helpompaa opetella seksiä myös kumppanin kanssa sitten kun sen aika tulee.

avatar
tiedustelija
18.12.2019 16:53
Arrow

Täällä juttelee 16 vuotiaaksi kääntyvä tyttö ja olen huolissani siitä kun mulla panettaa sillon kun poikaystävä tulee mun luo yökylään ja sitä ennen ja se loppuu kun poikaystäväni lähtee. Onko normaalia?

mm
NettiNappi Karoliina
19.12.2019 10:05
Arrow

Moi tiedustelija. Kerroit, että olet huolestunut siitä, että sinulla “alkaa panettaa”, aina kun poikaystäväsi on tulossa luoksesi yökylään. Kiihottuminen on kehon tapa reagoida seksuaalisesti miellyttävään asiaan. Kiihottuminen on tunne, joka muodostuu aivoissa, mutta sen vaikutukset tuntuvat kaikkialla kehossa. Kiihottumisen tunne voi tulla ajatusten seurauksena tai se saattaa syntyä puheesta, tuoksusta tai tietystä ihmisestä, aivan kuten sinun tilanteessasi onkin käynyt. Voimakas kiihottumisen tunne herää, kun tiedät poikaystäväsi olevan tulossa kylään. Seurustelusuhteeseen kuuluu myös läheisyyttä ja lämpöä, jotka myös lisäävät kiihottumisen tunnetta. Murrosiässä erityisesti seksuaalista kiihottumista tapahtuu usein, sillä hormonitoiminta on tuolloin muutoksessa. Kertomasi “panetuksen tunne” on siis täysin normaalia.

avatar
Bepi
20.12.2019 00:23
Arrow

Mitä tehdä kun siemensyöksy tulee aina liian nopeasti ennen yhdyntää? Ei olla päästy siihen yhdyntään asti. Silti joskus pippelin pysyminen kovana ei pysy tai tarvitaan enemmän aikaa kiihottumiseen.

mm
NettiNappi Karoliina
20.12.2019 14:58
Arrow

Kerroit viestissäsi, että sinua harmittaa, koska ehdit laueta jo ennen yhdyntää ja toisinaan penis ei pysy jäykkänä. Ennenaikaisessa siemensyöksyssä mies laukeaa lähes aina ennen kuin hän itse tai hänen partnerinsa sitä haluaa. Tavallisimmin nopea siemensyöksy ilmenee nuorella iällä ja erityisesti ensimmäisten yhdyntäyritysten aikana. Valtaosa kuitenkin oppii iän, kokemuksen ja varmuuden karttuessa viivästyttämään laukeamistaan. Yhdynnän keston suhteen ei ole mitään ajallista ”keskivertoa”. Toiset viihtyy lakanoissa pitkään ja toisille riittää lyhytkin hetki.

On myös todella tärkeää, että seksin aikana molemmilla osapuolilla ja turvallinen olo ja luottamus kumppaniin. Turvallisuuden tunteella on todella iso vaikutus kehon toimintaan ja reaktioihin, kun taas epävarmuus ja jännittäminen vaikuttavat usein negatiivisesti, jolloin esimerkiksi kiihottuminen voi estyä.

Loppujen lopuksi on hyvä muistaa, että seksi ei ole missään nimessä vakava asia, eikä sitä kannata ajatella suorittamisena tai pelkästään yhdyntänä, joka tulee ”saada alta pois”. Seksiä täytyy harjoitella ja useiden toistojen jälkeen homma alkaa sujua pikkuhiljaa paremmin ja seksin harrastaminen tuntuu rennommalta ja varmuus kasvaa.

avatar
tiedustelija
23.12.2019 08:50
Arrow

Onko vauvakuume 16v normaalia?

mm
NettiNappi Anni
30.12.2019 13:11
Arrow

Moikka Tiedustelija! Kiitos kysymyksestäsi koskien vauvakuumetta. Vauvakuume voi johtua hormonien tuomista muutoksista ja on ihan normaalia. Suosittelen sinua kuitenkin odottelemaan rauhassa, sillä lapsen saanti on iso elämänmuutos myös aikuisille. Lisäksi raskaus ja synnytys voi olla vaarallisia alaikäisenä, sillä keho on vielä kehittymätön. Muutos on iso myös henkisesti ja taloudellisesti. Vanhemmuus vaatii vastuunottoa ja hyvää tukiverkostoa ja koska olet vasta 16-vuotias sinulla ei ole vielä mikään kiire. Nauti siis vielä nuoruudestasi, perheen ehtii kyllä perustaa myöhemmin.
Jos sinulla on lähipiirissäsi vauvoja tai lapsia, voisit halutessasi hoitaa heitä. Jospa se hiukan helpottaisi vauvakuumettasi.
Hyvää Uutta vuotta!

avatar
Anonyymi
23.1.2020 22:43
Arrow

Olen valmis seksiin mutta kun tulee itse tilanne penikseni ei halua nousta ylös ja en tiedä miksi. Olen valmis siihen ja normaalisti minulla nousee penis vähän liiankin helposti.

mm
NettiNappi Karoliina
24.1.2020 15:53
Arrow

Hei. Ajoittaiset erektiohäiriöt ovat yleisiä niin nuorilla kuin vanhemmillakin miehillä. Nuoren kohdalla erektiovaikeudet johtuvat yleensä jännityksestä tai muista tunnepuolen asioita. Erektion saaminen ja ylläpitäminen voi muuttua ongelmaksi itselle siinä vaiheessa, jos erektiota ei tule tai se ei kestä niin kauan, kuin itse toivoisi. Peniksen jäykistyminen, eli erektio ei toimi käskystä, eikä se aina tule toivotulla hetkellä. Erektio voi toisinaan myös lopahtaa kesken kaiken ja sekin on hyvin tavallista ja niin käy jossain vaiheessa elämää jokaiselle.

Kuten jo mainitsin, erektio-ongelmat ovat nuorella monesti tunnepuolen asioihin liittyviä. Stressi, väsymys, kiire ja mieliala ovat niitä syitä, jotka vaikuttavat erektion saamiseen ja ylläpitoon. Myös seksin harrastaminen voi joskus jännitää niin paljon, ettei erektiota saakaan toivotulla tavalla. Useimmiten jännitystä saattaa lisätä uusi kumppani tai aikaisemmat huonot kokemukset. Jos erektiovaikeuksia on toistuvasti, se voi entisestään lisätä onnistumisen pakkoa ja stressiä. Tämä taas luo lisää paineita ja syntyy helposti kierre, stressi ja jännitys estävät erektion saamisen. Paras apu erektio-ongelmiin on asiasta puhuminen kumppanin kanssa. Kun kumppani suhtautuu tilanteeseen rauhoittavasti ja ymmärtäväisesti, jännitys vähenee ja erektion saaminen voi helpottua. Tsemppiä!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load