Asuminen

Henkilöllisyyden selvittäminen
Aloittaja:
Mietteliäs
11.4.2017 01:07
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
04.8.2020 10:48
Osallistu keskusteluun
Avatar
Mietteliäs
11.4.2017 01:07
Arrow

Hei,

voiko ihmisen koko nimeä tai muuta tietoja saada selville pelkän asunnon osoitteen perusteella? Jos vaikka osoite on Uusikatu X niin voiko siitä selvittää kuka osoitteessa asuu?

mm
NettiNappi Hanna
13.4.2017 11:07
Arrow

Hei Mietteliäs,

Lähtökohtaisesti yksityishenkilöiden henkilötietoja ei luovuteta pelkän osoitetiedon perusteella, sillä osoitteessa asuva henkilö pitää olla yksiselitteisesti tunnistettu. Vain nimen ja mahdollisten lisätietojen perusteella voi selvittää yksityishenkilön tietoja maistraatin kautta pyytämällä.
http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/tietopalvelut/Osoitepalvelu/

Väestörekisterikeskuksen asukastietopalvelun avulla taloyhtiöllä ja sen valtuuttamalla isännöitsijätoimistolla on mahdollisuus saada väestötietojärjestelmästä reaaliaikaisesti tiedot niiden yhtiöiden asukkaista, joita se hallinnoi. http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/tietopalvelut/Asukastietopalvelut/

Omien tietojen luovuttamista mm. markkinointitarkoituksiin voit myös itse rajoittaa. Voit tehdä omien tietojesi luovutuskiellon väestötietojärjestelmästä ja siihen liittyvistä asiakirjoista Väestörekisterikeskuksen maksuttomassa Omien tietojen tarkastus -palvelun Ilmoita itse -osiossa. Tunnistautumista varten tarvitset joko henkilökortin ja tietokoneeseesi kortinlukijan, mobiilivarmenteen (matkapuhelimella) tai verkkopankkitunnukset.
http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/maist_vrk4_90etu/index.html

0100100 numeropalvelusta kerrotaan, että heiltä voi saada tietyssä osoitteessa asuvan henkilön nimen selville, vain jos tietää osoitteen lisäksi joko henkilön etu- tai sukunimen.

Kysyt viestissäsi myös muista mahdollisista tiedoista, joita osoitteen perusteella voisi asukkaasta saada selville. Ilman tietoa asukkaan henkilöllisyydestä, ei muitakaan tietoja voi saada selville. Jos haluat aiheesta lisätietoa, voit tutustua Henkilötietolakiin. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523

avatar
kysyjä
26.11.2019 15:37
Arrow

onko mahdollista saada henkilön sukunimi selville jos tietää syntymävuoden, etunimen ja entisen paikkakunnan

mm
NettiNappi Karoliina
27.11.2019 14:59
Arrow

Moi.

Väestötietojärjestelmässä on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmän henkilötietoja ylläpidetään henkilön yksilöintiä sekä henkilö- ja perheoikeudellisen aseman ja toimivaltaisuuden selvittämistä varten. Järjestelmään rekisteröidään henkilöitä koskevat perustiedot, joita ovat muun muassa nimi, henkilötunnus, osoitetiedot, kotikunta, kansalaisuus, perhesuhdetiedot sekä syntymä- ja kuolintieto. (Henkilötiedot- Väestörekisterikeskus)

Maistraateista on mahdollista kysyä esimerkiksi yksittäisten henkilöiden osoitetietoja, mutta osoitetiedotkin haetaan henkilön etu- ja sukunimen perusteella. Tarkentavina hakuehtoina osoitehaussa voi käyttää mm. henkilön ikää, syntymäaikaa ja nykyistä tai entistä kotikuntaa. Jokaisella on kuitenkin myös oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen suoramarkkinointia, henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten sekä asiakasrekisterin tai muun vastaavan rekisterin päivitystä varten. Lisäksi jokaisella on oikeus kieltää yhteystietojensa luovuttaminen yhteys-, osoite- tai muuna vastaavana tietopalveluna.

Henkilön sukunimen selvittäminen pelkän etunimen, syntymävuoden ja entisen paikkakunnan perusteella voi olla hyvin haastavaa. Erityisesti silloin jos kyseinen henkilö on kotoisin isolta paikkakunnalta, jossa on hänen syntymävuonnaan useampi lapsi saanut samaisen nimen. Saatat siis tarvita lisää tarkentavia tietoja, jotta selvitystyö onnistuu. Maistraatin osoitepalvelussakin osoite luovutetaan vain yksilöidystä ja yksiselitteisesti tunnistetusta henkilöstä, joka on täyttänyt 15 vuotta, eikä ole kieltänyt osoitteensa luovuttamista.

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi.

avatar
Matti
31.1.2020 22:28
Arrow

Edellä olevasta käy ilmi, ettei henkilöä voi selvittää osoitteen perusteella vaikka päinvastainen on mahdollista.

Onko mahdollista saada vastausta kysymykseen kuinka monta henkilöä asuu tai on kirjoilla tietyssä osoitteessa?

Ensijaisesti nyt kysyjänä olisi yksityishenkilö mutta tarvittaessa taloyhtiön edustaja.

mm
NettiNappi Hanna
05.2.2020 13:10
Arrow

Hei. Väestötietojärjestelmän tiedot eivät ole julkisia. Niiden käyttöön tarvitaan aina Digi- ja väestötietoviraston käyttäjäorganisaatiolle myöntämä tietolupa. Taloyhtiön edustaja voi tiedustella asukasmäärää taloyhtiön isaännöitsijätoimistosta. Yksityishenkilölle tietoja ei tietosuojasyistä luovuteta.

avatar
Dipidii
11.4.2020 01:33
Arrow

Moi! Haluaisin tehdä pyörävarkaasta ilmoituksen, mutta en tiedä hänen nimeään, ainoastaan kerrostalon, jossa hän asuu. Onko näitä tietoja mahdollista saada isännöitsijältä?

mm
NettiNappi Anni
15.4.2020 11:06
Arrow

Moikka Dipidii. Kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Auktorisoidut isännöitsijät ja isännöintiyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan niin sanottua hyvää isännöintitapaa. Hyvään isännöintitapaan kuuluu vaitiolovelvollisuus. Näin ollen isännöitsijä ei saa kertoa asukkaan nimeä sinulle. Suosittelen sinua silti tekemään asiasta sähköisen rikosilmoituksen poliisin sivuilla. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Poliisi voi tarvittaessa selvittää pyörävarkaan tiedot. Toivottavasti asia selviää.

avatar
yeet
20.4.2020 16:39
Arrow

mistä saan jonkun henkilön iän selville nimen perusteella

mm
NettiNappi Hanna
21.4.2020 15:32
Arrow

Hei. Pelkästään nimen perusteella iän selvittäminen ei onnistu kuin hyvällä tuurilla. Osa ihmisistä kertoo ikänsä esimerkiksi facebookissa tai jossain muussa sosiaalisessa mediassa. Hyvä tapa iän selvittämiseen on tiedustella asiaa henkilöltä itseltään.

avatar
Pauli Pandemia
01.5.2020 11:20
Arrow

Minun nimellä ja henkilötiedoilla on tehty ostoksia josta minulle tuli tietenkin laskua. Laskussa näkyvillä osoite josta tavarat tiedoillani tilattu. Saanko osoitetiedoilla henkilön nimen joka osoitteeseen tilauksen suorittanut ja syyllistynyt petokseen?

avatar
vuokranantaja
04.5.2020 10:14
Arrow

Hei! Omistamassani osakkeessa epäilen asuvan kaksi henkilöä, vaikka vesimaksut tulevat vain yhdestä. Mistä voin varmistaa, että onko kyseiseen asuntoon osoitetiedot molemmille?

mm
NettiNappi Karoliina
04.5.2020 10:45
Arrow

Hei Pauli Pandemia. Sivustomme on suunnattu alle 30 -vuotiaille nuorille. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä poliisiin ja tekemään rikosilmoituksen tilanteesta. Toisen nimiin tilaaminen on identiteettivarkaus/petos ja tekijä on hyvä saattaa vastuuseen teoistaan.

mm
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 14:56
Arrow

Hei, palvelumme on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille. Vuokranantajana voit kuitenkin kysyä suoraan vuokralaiselta, asuuko asunnossa hänen lisäkseen muita. Suoraan kysyminen on yksinkertaisin tapa selvittää tilanne.

avatar
osoitetietoja?
04.6.2020 16:07
Arrow

Hei. Minun pitäisi selvittää monelle ihmiselle etu- ja sukunimen perusteella puhelinnumero ja osoitetietoja. Mitä kautta minun kannattaisi lähteä etsimään tarvitsemaani?

mm
NettiNappi Anni
05.6.2020 11:32
Arrow

Hei, kerroit viestissäsi että haluaisit selvittää monen henkilön puhelin- ja osoitetiedot. Jäin miettimään onko sinulla jokin erityinen syy minkä takia tarvitset kyseiset tiedot? Puhelinnumeron saa yleensä numerotiedustelusta, jos tiedot eivät ole salattuja.

Digi- ja väestötietovirastosta voi saada hakea lähes kaikkien Suomessa vakinaisesti asuvien henkilöiden ajantasaiset osoitteet. Palvelun tiedot perustuvat Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämän väestötietojärjestelmän tietoihin. Osoite luovutetaan yksilöidystä ja yksiselitteisesti tunnistetusta henkilöstä, joka on täyttänyt 15 vuotta, eikä ole kieltänyt osoitteensa luovuttamista.

Jokaisella on oikeus kieltää tietojensa luovuttaminen suoramarkkinointia, henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten sekä asiakasrekisterin tai muun vastaavan rekisterin päivitystä varten. Lisäksi jokaisella on oikeus kieltää yhteystietojensa luovuttaminen yhteys-, osoite- tai muuna vastaavana tietopalveluna.

avatar
Lörttinen
11.6.2020 18:12
Arrow

Hei. Ostin käytetyn kitaran ja sarjanumeron päälle on liimattu aiemman omistaja henkilötunnus. Voinko saada tunnuksella selville kuka on kyseessä ja yhteystietoja hänelle?

mm
NettiNappi Karoliina
12.6.2020 10:42
Arrow

Moikka. Henkilötunnuksen perusteella yksityishenkilö ei voi hakea henkilön nimi- tai osoitetietoja mistään julkisesta järjestelmästä. Onko sinulla jokin syy, minkä vuoksi haluaisit selvittää kyseisen henkilön tietoja?

avatar
Ella
23.6.2020 19:08
Arrow

Hei! Onko mahdollista saada kuvan perusteella henkilön nime selville tai edes jotain tietoja kuka kyseisessä kuvassa mahtaa olla? Kyse varkaudesta.

mm
NettiNappi Hanna
25.6.2020 11:42
Arrow

Hei Ella. Koska kyse on varkaudesta, olethan tehnyt rikosilmoituksen. Voit tehdä myös verkossa sähköisen rikosilmoituksen. (Linkki avautuu uuteen välilehteen.) Poliisi voi jatkaa asian selvittämistä.

Kuvan perusteella voi selvittää henkilötietoja, jos joku ihminen tai siihen kehitetty ohjelma kuvassa esiintyvän henkilön tunnistaa. Toivottavasti varkaus saadaan selvitettyä.

avatar
Moikkuu
26.6.2020 23:34
Arrow

Onko mahdollista selvittää ihmisen henkilöllisyyttä pelkän sosiaalisessa mediassa olevan nimimerkin avulla??

mm
NettiNappi Hanna
29.6.2020 11:28
Arrow

Hei. Henkilöllisyyden selvittämisen mahdollisuus riippuu siitä, mitä tietoa kyseisen nimimerkin luonut on halunnut itsestään jakaa.

Yleisesti kannattaa huolehtia omista yksityisyysasetuksista sosiaalisissa medioissa. Kannattaa myös huomioida, että yksityisyysasetuksista huolimatta jotkin sosiaaliset mediat pidättävät itselleen laajat käyttöoikeudet käyttäjiä koskeviin tietoihin ja kuviin.

avatar
Eerikki
03.8.2020 10:42
Arrow

Mistä saa perunkirjoitusta varten osoitetiedot henkilöstä?
Digivirastossa on viiden viikon toimitusaika ja tarvittaisiin nopeammin.

mm
NettiNappi Karoliina
04.8.2020 10:48
Arrow

Hei Eerikki. Palvelumme on tarkoitettu alle 30 -vuotiaille oululaisille nuorille. Hautaustoimistot, lakiasiaintoimistot ja esimerkiksi pankit tekevät perunkirjoituksia, joten suosittelen kääntymään heidän puoleen perunkirjoitusasioissa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load