Asuminen

Henkilöllisyyden selvittäminen
Aloittaja:
Mietteliäs
11.4.2017 01:07
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
13.4.2017 11:07
Osallistu keskusteluun
Avatar
Mietteliäs
11.4.2017 01:07
Arrow

Hei,

voiko ihmisen koko nimeä tai muuta tietoja saada selville pelkän asunnon osoitteen perusteella? Jos vaikka osoite on Uusikatu X niin voiko siitä selvittää kuka osoitteessa asuu?

mm
NettiNappi Hanna
13.4.2017 11:07
Arrow

Hei Mietteliäs,

Lähtökohtaisesti yksityishenkilöiden henkilötietoja ei luovuteta pelkän osoitetiedon perusteella, sillä osoitteessa asuva henkilö pitää olla yksiselitteisesti tunnistettu. Vain nimen ja mahdollisten lisätietojen perusteella voi selvittää yksityishenkilön tietoja maistraatin kautta pyytämällä.
http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/tietopalvelut/Osoitepalvelu/

Väestörekisterikeskuksen asukastietopalvelun avulla taloyhtiöllä ja sen valtuuttamalla isännöitsijätoimistolla on mahdollisuus saada väestötietojärjestelmästä reaaliaikaisesti tiedot niiden yhtiöiden asukkaista, joita se hallinnoi. http://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/tietopalvelut/Asukastietopalvelut/

Omien tietojen luovuttamista mm. markkinointitarkoituksiin voit myös itse rajoittaa. Voit tehdä omien tietojesi luovutuskiellon väestötietojärjestelmästä ja siihen liittyvistä asiakirjoista Väestörekisterikeskuksen maksuttomassa Omien tietojen tarkastus -palvelun Ilmoita itse -osiossa. Tunnistautumista varten tarvitset joko henkilökortin ja tietokoneeseesi kortinlukijan, mobiilivarmenteen (matkapuhelimella) tai verkkopankkitunnukset.
http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/maist_vrk4_90etu/index.html

0100100 numeropalvelusta kerrotaan, että heiltä voi saada tietyssä osoitteessa asuvan henkilön nimen selville, vain jos tietää osoitteen lisäksi joko henkilön etu- tai sukunimen.

Kysyt viestissäsi myös muista mahdollisista tiedoista, joita osoitteen perusteella voisi asukkaasta saada selville. Ilman tietoa asukkaan henkilöllisyydestä, ei muitakaan tietoja voi saada selville. Jos haluat aiheesta lisätietoa, voit tutustua Henkilötietolakiin. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load