Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu

Byströmin Ohjaamon nuorten tieto- ja neuvontapalvelu palvelee nuoria kaikissa elämään liittyvissä kysymyksissä ammattitaitoisesti, tasapuolisesti, ilman ajanvarausta ja maksutta. Palvelu on suunnattu kaikille alle 30-vuotiaille oululaisille nuorille, heidän vanhemmilleen ja muille läheisilleen sekä nuorten parissa työskenteleville.

Tieto- ja neuvontapalvelun työntekijät vastaavat Byströmin Ohjaamon yleisestä asiakasvastaanotosta ja ohjaavat nuoret tarpeen mukaan talon muiden ammattilaisten ohjaukseen.

Omatoimiseen tiedonhankintaan palvelussa on tarjolla esitteitä, lehtiä ja useita tietokoneita asiakaskäyttöön. Palvelussa voi skannata, tulostaa ja ottaa kopioita veloituksetta. Oulun kaupunginkirjaston Byströmin toimipisteestä voi lainata kirjastokortilla nuorten elämää käsittelevää aineistoa. Voit hakea etsimääsi kirjaa OUTI-verkkokirjastosta.

Neuvoa voi tietysti kysyä tieto- ja neuvontapalvelun työntekijöiltä paikan päällä sekä puhelimitse, Nettinapin kautta ja sähköpostilla. Koululais- ja opiskelijaryhmät, sekä muut nuorten ryhmät ovat tervetulleita tutustumaan palveluihin. Esittelyjä varten tulee varata aika etukäteen. Esittelyn voi tilata tarvittaessa myös koululle.

Nuorten kysymykset eivät ole aina yksinkertaisia, sillä usein ne liittyvät laajalti koko elämäntilanteeseen. Nuoren on joskus vaikea itsekin hahmottaa, mitä tietoa hän hakee. Palvelu on yksilöllistä ja luottamuksellista ja se perustuu aina asiakkaan omiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Tieto- ja neuvontapalvelu antaa tietoa muun muassa harrastuksista, tapahtumista, opiskelusta, terveyspalveluista, matkailusta, ulkomailla työskentelystä ja opiskelusta, asumisesta, työllisyydestä, oikeuksista ja paljon muusta!

Kysyminen ei maksa mitään!

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu

  • Ma–Pe 9 –16
  • 050 5992293
  • bystrom(at)ouka.fi

Käyntiosoite

Hallituskatu 5a, 90100 Oulu Sisäänkäynti Byströmin talon sisäpihalta ja Aleksanterinkadulta.