Nuorisovaaliehdokkaat

Oulun nuorisovaltuusto ONEn (Oulun Nuorten Edustajisto)

Nuorisovaaliehdokkaat

Jokaiselle nuorelle on arvottu ehdokasnumero. Ehdokkaiden ilmoittamat tiedot näkyvät tällä sivulla.

 

2 Rödlin Lotta
3 Huuhtanen Mikko-Aleksi
4 Hautamaa Lotta
5 Pakarinen Vera
6 Hurskainen Elmo
7 Honkanen Santeri
8 Toivanen Wilma
9 Köngäs Akseli
10 Mäki Iiris
11 Pelkonen Niko
12 Luokkanen Sara
13 Kaski Aleksi
14 Alatalo Pekka
15 Hansen-Haug Rosa
16 Koskenniemi Anni
17 Keränen Sanna
18 Hashemi Samim
19 Tallgren Elle
20 Minkkinen Joona
21 Hiltunen Sakari
22 Hankala Emilia
23 Granlund Henri
24 Koskela Miika
25 Alila Mika
26 Gehör Sofia
27 Malinen Juho
28 Kekonen Aleksanteri
29 Liimatainen Lauri
30 Meskus Oona
31 Viirret Mika
32 Rämö Markus
33 Rönkä Kosma
34 Kääriäinen Kalle
35 Huttunen Lassi
36 Clarot Otso
37 Yrjänä Elli
38 Jaara Ville
40 Koivukangas Tuomas
41 Pyky Kalle

 

 

2 Rödlin Lotta, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen monta vuotta Oulun osallisuuden parissa häärännyt 18-vuotias opiskelija, jolla on motivaatiota ja halua vaikuttaa nuorten asemaan Oulussa. Haluan ajaa kestävän kehityksen, sekä nuorten osallistumisen toteutumista, sekä keskittyä vaikuttamaan nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa. Taustaryhmät: Oulun Lyseon lukio; IB-linja. Oulun Nuorten edustajiston jäsen 2017-2018.

 

 

 

 

3 Huuhtanen Mikko-Aleksi, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen oma-aloitteinen nuori, ahkera opiskelija, luonnon ystävä, minulla on iso halu auttaa ihmisiä sekä olla vaikuttamassa. Saada nuoret kiinnostumaan politiikasta, auttaa syrjäytyneitä nuoria ja vanhuksia, lisätä turismia Ouluun, keskustan siisteys, raha-automaatteja. Taustaryhmät: Kaukovainio OSAO (tieto- ja viestintätekniikan Pt.), Kokoomus, Oulun Kokoomusopiskelijat ry, harrastukset: kirjallisuus, metsästys, kalastus ja tarkkuusammunta.

 

 

 

 

 

4 Hautamaa Lotta, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen tyttö Oulusta. Tykkään päästä vaikuttamaan oman alueen asioihin. Haluan ajaa oululaisten lasten ja nuorten tärkeäksi kokemia asioita, sekä vaikuttaa heidän asemaansa Oulussa. Taustaryhmät: Koulu: Oulun diakoniaopisto sosiaali- ja terveysala. Harrastukset: partio ja kanteleensoitto.

 

 

 

 

 

 

 

5 Pakarinen Vera, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen reipas ja pirteä nuori, joka on aina valmis auttamaan nuoria. Syrjäseudun nuorten asiat ainakin. Taustaryhmät: Kouluni tuutori, MaNu (Maikkulan Nuoret) ja ONE kaudella 2017-2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Hurskainen Elmo, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Terävä ja hyväntahtoinen lukio-opiskelija, “a decent fella”. Suosikkijuttuihin lukeutuvat mm. elokuvat ja sarjat sekä laskettelu. Lempiaine koulussa on historia. Haluan, että kaikilla on kiva mennä aamuisin kouluun, ja että kaikilla on koulussa mukavaa. Ja haluan parempaa safkaa kouluihin! Taustaryhmät: OSYKlainen, Myllytullin koulun kasvatti

 

 

 

 

 

 

7 Honkanen Santeri, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 19-vuotias mies. Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelija. Olen kiinnostunut yhteisten asioiden hoitamisesta. Haluan parantaa oululaisten nuorten työllisyys- ja harrastusmahdollisuuksia, nuorten syrjäytymisen ehkäisy ja haluaisin, että nuorille tuotaisiin enemmän ja selkeämmin tietoa yhteiskunnallisista asioista ja vaikutusmahdollisuuksista. Taustaryhmät: Penkkiurheilu, shakki, videopelit ja perussuomalaiset rp.

 

 

 

 

 

 

 

8 Toivanen Wilma, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Toukokuussa valmistuva lähihoitaja. Sosiaalinen ja pirteä nuori. Olen ollut myös osallisuusryhmässä mukana (TEKO). Haluan vaikuttaa nuoriin ja nuorten terveyteen. Yleisesti haluan vaikuttaa nuorten asioihin. Taustaryhmät: Osao/KOSTO RY (Olen varapuheenjohtajana)

 

 

 

 

 

 

9 Köngäs Akseli, s. 2003

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Minua kiinnostaa suuresti vaikuttaa asioihin, varsinkin meidän ikäluokkaa koskeviin. Pyrin aina näkemään asioita useista näkökulmista. Minua kiinnostaa ajaa nuorien hyvinvointia eteenpäin, sekä meidän vapaa-ajan oleskelua koskevia asioita. Taustaryhmät: Talvikankaan oppilaskunnan puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Mäki Iiris, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen avoin ja positiivinen ja mulle tärkeitä arvoja ovat ekologisuus ja tasa-arvo. Oulun kaupungin tulisi käyttää enemmän rahaa kouluihin ja erityisesti oppilashuoltoon varsinkin toisella asteella. Taustaryhmät: Osallisuusryhmä MAJP, Oulun Normaalikoulu, Oulun taidekoulun labyrinttiteatteri.

 

 

 

 

11 Pelkonen Niko, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen vaikutushaluinen ja kiinnostunut nuorten toiminnasta. Haluan vaikuttaa Oulun nuorten mahdollisuuksiin ja luoda uusia mahdollisuuksia. Taustaryhmät: Kiimingin Lukio ja OPKH.

 

 

 

 

 

 

 

12 Luokkanen Sara, s. 2003

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen iloinen ja aktiivinen. Tykkään urheilusta ja tulen erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Haluan vaikuttaa ja ajaa oululaisten lasten ja nuorten asioita. Taustaryhmät: Käyn Laivakankaan koulua, kuulun oppilaskuntaan ja olen puheenjohtaja. Ja kuulun alueen osallisuusryhmään ja olen siinäkin puheenjohtaja.

 

 

 

 

13 Kaski Aleksi, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Reipas ja innokas nuori Oulusta. Tykkään vaikuttamisesta ja politiikasta. Harrastan laskettelua ja videoiden kuvausta sekä editointia. Haluan vaikuttaa erityisesti kouluruokaan ja sen paikkakuntakohtaisiin eroihin, sekä julkiseen liikenteeseen. Taustaryhmät: Kiimingin lukio

 

 

 

 

 

14 Alatalo Pekka, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 17-vuotias urheilullinen lukiolainen Kiimingistä. Toimin tällä hetkellä Kiimingin lukion opiskelijakunta ry:n varapuheenjohtajana ja yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat. Haluan ajaa nuoria koskevia asioita ja tuoda nuorten mielipiteitä ja ideoita kuuluviin.

 

 

 

 

 

15 Hansen-Haug Rosa, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Moi, oon Rosa ja opiskelen ensimmäistä vuotta Kiimingin lukiossa. Harrastan cheerleadingiä ja mulla on koira nimeltään Aida. Haluan edistää Oulun kaupungin yhtenäisyyttä. Mielestäni nuorille tulisi järjestää enemmän oleskelutiloja. Taustaryhmät: Kiimingin lukion opiskelijakunta ry

 

 

 

 

 

 

 

16 Koskenniemi Anni, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen esiintyjänä luonteva sekä ihmisenä luotettava. Kunnianhimon sekä korkean työmoraalin lisäksi minulta löytyy myös ymmärrystä kanssaihmisiä kohtaan sekä kykyä nähdä asioita useammasta eri näkövinkkelistä. Mielipiteeni ovat vahvoja muttei tokikaan kiveen hakattuja. Elettyihin vuosiin nähden minulle on ennättänyt kertyä suhteellisen paljon kokemusta osallisuudesta sekä vaikuttamisesta. Olen nimittäin ollut alakoulusta lähtien aktiivisesti mukana osallisuus- ja oppilaskuntatoiminnassa ja vuosien varrella olenkin päässyt kokeilemaan niin rivijäsenen, sihteerin kuin puheenjohtajankin tehtäviä. Vapaa-ajallani pelailen jalkapalloa toimittaen samalla kapteenin virkaa, soittelen pianolla Sibeliusta sekä lueskelen kaikkea muuta paitsi fantasiakirjallisuutta. Mielestäni valoisa tulevaisuus taataan satsaamalla sivistykseen ja koulutukseen, kestävään talous- ja ilmastopolitiikkaan sekä turvallisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan rakentamiseen. Henkilökohtaisesti haluan vaikuttaa nuorten yksilölliseen hyvinvointiin osana yhteisöä yhdenvertaisuuden ja yhteenkuuluvuuden kokemuksien kautta. Mielestäni mahdollisuuksien tasa-arvo koulutuksen suhteen palvelee sekä yksilön että yhteiskunnan etua. Taustaryhmät: Oulun Lyseon lukio, Kaakkurin alueen osallisuusryhmä KuN, jalkapalloseura OHF.

 

 

 

17 Keränen Sanna, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 19-vuotias aktiivinen nuori Oulusta. Valmistuin ylioppilaaksi OSYK:ista viime keväänä ja opiskelen avoimessa yliopistossa hallintotieteitä. Harrastan lukemista ja huilun soittoa. Lisäksi olen OKeVa:n sihteeri. Haluaisin olla mukana vaikuttamassa Oulun nuorisopolitiikkaan ja siihen millaisena Oulu näyttäytyy nuorille nyt ja tulevaisuudessa. Minulle tärkeitä asioita ovat esimerkiksi tasa-arvokysymykset ja ympäristöasiat. Taustaryhmät: Oulun kaupungin lasten ja nuorten alueellinen osallisuusryhmä OKeVa

 

 

 

18 Hashemi Samim, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Opiskelen tällä hetkellä peruskoulussa, Vuolle-opistolla. Olen fiksu, auttavainen, ahkera ja sosiaalinen mies. Haluan parantaa syrjäytyneiden nuorten elämää. Taustaryhmät: Kaveripiiri ja Vuolle-opisto

 

 

 

 

 

 

 

 

19 Tallgren Elle, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen motivoitunut IB1-opiskelija, joka on Lyseon Hallituksen kautta kiinnostunut vaikuttamisesta. Vapaa-ajallani harrastelen taidetta kaikissa muodoissa. Haluan ajaa eteenpäin asioita koskien ilmaisia ajanviettopaikkoja nuorille. Tämän lisäksi haluan edustaa Oulun nuoria päätöksissä, jotka koskee meitä. Taustaryhmät: Oulun Lyseon IB-linja. Oulun Lyseon Opiskelijakunta RY:n jäsen.

 

 

 

 

 

 

20 Minkkinen Joona, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: 18-vuotias kokenut nuorisovaikuttaja, musiikin ja laskettelun suuri ystävä. ONE tarvitsee kokeneen osaajan tulevalle kaudelle opastamaan uusia ONE-laisia ja neuvomaan heitä ensimmäisellä kaudellaan. Olen itse saanut valtavasti kokemusta vaikuttamisesta viimeisten vuosien aikana mm. ONE:n toiminnan kautta. Olen saanut valtavasti vaikutusvaltaisia suhteita sekä ajanut ONE:n asemaa kauteni ajalla. ONE ei olisi samanlainen ilman antamaani työpanosta. Tämän takia haen jatkokautta tärkeiden arvojen ja ONE:n tulevaisuuden puolesta. ONE on ottanut valtavasti askelia eteenpäin nykyisellä kaudellaan. Kuitenkin tehtävää on vielä paljon. Tulen itse pitämään huolen siitä, että ONE saa jatkossakin paljon arvostusta ja vaikutusvaltaa taakseen. ONE vaikuttaa jokaista nuorta koskeviin asioihin. Tämän takia asioita, joihin haluan vaikuttaa, on melkein rajaton määrä. Pidän itse kuitenkin koulutukseen ja nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemisen tärkeimpinä asioina. Jokaisen nuoren ääni on saatava kuuluviin Oulussa. Taustaryhmät: Oulun Nuorten Edustajiston sihteeri, Pohjois-Suomen nuorisovaltuuston puheenjohtaja, Pohjois-Suomen lukiolaisten hallintovastaava, Suomen Nuorisovaltuuston liiton paikallinen kouluttaja ja valmistunut lukiolainen.

 

 

 

21 Hiltunen Sakari, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Reipas nuori “yeet”. Am I right? Autoa. Taustaryhmät: Oulun Lyseon lukio. Oulun Lyseon lukion opiskelijakunta ry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Hankala Emilia, s. 2003

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen Kaakkurin koulua käyvä 15-vuotias tyttö. Harrastan partiota, teatteria ja laitesukellusta ja haluan vaikuttaa asioihin. Haluan että nuorille olisi enemmän kohtaamispaikkoja koska nuoria paheksutaan siitä että liikumme Valkeassa mutta minne muuallekaan me menisimme. Taustaryhmät: Kaakkurin koulu

 

 

 

 

 

 

 

 

23 Granlund Henri, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen Henri Granlund, 16-vuotias nuori, joka on kiinnostunut politiikasta. Pelaan sählyä ja jääkiekkoa. Haluan vaikuttaa Ylikiimingin nuorten hyvinvointiin ja saada muutenkin nuorten ääni kuulumaan

 

 

 

 

 

 

 

 

24 Koskela Miika, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen aktiivinen nuori hyvillä puhetaidoilla ja kuulevilla korvilla, sekä omilla mielipiteillä varustettuna. Opiskelen, urheilen, valmennan, taiteilen ja keskustelen läpi tämänhetkisen elämäni. Puhun kestävien päätösten ja rakennusten puolesta. Tehdään kunnolla, niin ei tarvitse heti tehdä uudestaan. Nuorena, lähellä ovat koulutus, harrastusmahdollisuudet ja kulttuuri. Tapahtumia ja ympäristöjä tarvitaan. Taustaryhmät: Olen Oulun Lyseon opiskelija ja koulun tuutori. Olen myös kauden 17-18 onelainen ja onen viestintävastaava.

 

 

 

 

 

 

 

25 Alila Mika, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Ilmastosta ja syrjäytyvistä nuorista huolestunut veijari. Kokemusta isostoiminnasta, tutoroinnista ja tukioppilaana olemisesta. Ympäristö tulee huomioda paremmin ja nuoret pitää pelastaa. Taustaryhmät: Madetojan musiikkilukio

 

 

 

 

 

 

 

 

26 Gehör Sofia, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 16-vuotias tyttö Oulusta. Vaikuttaminen ja aktivismi on aina ollut lähellä sydäntä. Nuorten mielenterveys, ulkonäköpaineet. Haluaisin nuorten vanhempien saavan enemmän tietoa nuorten mielenterveydestä, että nuori ei jäisi yksin hankalien asioiden kanssa. haluan nuorten saavan informaatiota mistä ja miten saa apua mielenterveyden ylläpitoon ja ongelmiin. Taustaryhmät: Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukio. Kannatan SDP

 

 

 

 

 

 

 

27 Malinen Juho, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Vastuullinen, älykäs ja sosiaalinen nuori. Haluan ajaa nuorten osallisuutta, haluan myös vaikuttaa koko Oulun alueen asioihin. Taustaryhmät: Pohjoisen Oulun Fiksut (POF)

 

 

 

 

 

 

 

 

28 Kekonen Aleksanteri, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen aktiivinen, määrätietoinen ja vahvan vaikuttaja taustan omaava opiskelija, jolle koulutus on lähellä sydäntä. Haluan pitää huolen, että Oulussa ei leikata koulutuksesta vaan panostetaan siihen entistä enemmän. Haluan pitää kestävän kehityksen teemoja esillä Oulussa. Taustaryhmät: Oulun Nuorten Edustajiston jäsen, Oulun Lyseon lukio IB-linja, nuorisovaltuutettu 2017-2018.

 

 

 

 

29 Liimatainen Lauri, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen, positiivinen ja aktiivinen nuori, joka on kiinnostunut vaikuttamisesta sekä yhteiskunnallisista asioista. Sopeudun erilaisiin tilanteisiin nopeasti, ja tulen kaikenlaisten ihmisten kanssa hyvin toimeen. Koulumme opiskelijakunnan hallituksen jäsenenä, ja puheenjohtajana olen oppinut merkittäviä taitoja, joista on hyötyä verkostoitumisessa, sekä nuorten edustamisessa. Haluan ajaa nuorten oikeuksia ja hyvinvointia, sekä edistää kestävää kehitystä. Muun muassa nuorten syrjäytyminen täytyy estää. Vaikuttaminen on minun suurin intohimoni, sen takia pyrin tekemään sen mahdollisimman hyvin. Taustaryhmät: Madetojan musiikkilukio, Madetojan musiikkilukion opiskelijakunnan hallitus (puheenjohtaja)

 

 

 

 

 

 

30 Meskus Oona, s. 2003

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen, rohkea ja rento. Uskallan sanoa oman mielipiteeni kuitenkaan muita loukkaamatta. Olen aina oma itseni ja osaan heittäytyä yllättäviinkin tilanteisiin. Huolehdin annetut tehtävät huolellisesti. Oululaisten nuorten yhteishenkeen, mutta kaikki nuorilta tulevat ideat ja toiveet liittyen asioihin, joihin voisin vaikuttaa ovat kiinnostavia ja tärkeitä. Taustaryhmät: Myllytullin koulu kuvaamataitoluokka, (koulun toiminnassa: oppilaskunta, vihreä lippu, liikkuva koulu), osallisuusryhmä Maikkulan Nuoret eli MaNu, aiemmin tapahtumatyöryhmä, isostoiminta.

 

 

 

 

31 Viirret Mika, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat joita haluaa ajaa: Lukiota käyvä nuori, joka kuluttaa vapaa-aikaansa politiikan parissa! Harrastuksenaan luonnontieteet, matematiikka, painonnosto ja piensijoitustoiminta. Nuorten etuihin esimerkiksi terveydenhuollossa. Myöskin nuorten mahdollisuuksiin menestyä opinnoissa ja liike-elämässä paremmin. Lisäksi tahdon ajaa nuorten asemaa myös tulevissa eturistiriitatilanteissa. Taustaryhmät: Kansallinen kokoomus, Oulun normaalikoulu

 

 

 

 

 

 

 

32 Rämö Markus, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen 16-vuotias poika Merikosken lukiosta. Nuorten oikeuksiin ja elinympäristöön. Taustaryhmät: Osallisuusryhmä POF, Lasten ja nuorten tapahtumatyöryhmä.

 

 

 

 

 

 

 

 

33 Rönkä Kosma, s.2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen luotettava ja vastuuntuntoinen nuori, joka pitää aina huolen siitä, että työt tehdään valmiiksi. Päätöksiä tehdessä olen harkitseva ja yritän nähdä asiat monista eri näkökulmista. Haluan vaikuttaa päätöksentekoon. Ei voi koskaan olla varma ollaanko tekemässä parhaita mahdollisia päätöksiä, jos ei ole itse paikan päällä varmistamassa. Taustaryhmät: Oulun Lyseon lukio

 

 

 

 

 

 

 

 

34 Kääriäinen Kalle, s. 2001

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: IB-lukiossa opiskeleva 17-vuotias nuori. Taikuri. Nuorten taidetapahtumia ja juhlia, sekä toimin paremman nuorisotyön puolesta. Taustaryhmät: Oulun Lyseon lukio IB-linja, Oulun Nuorten Edustajisto, Kokoomuksen Nuorten Liitto, Esiintyvä taiteilija, Oulun kaupungin luova neuvonantaja

 

 

 

 

 

 

 

 

35 Huttunen Lassi, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Tykkään tunkea pääni kaiken maailman toimintoihin. :)Nuorten liikkuvuus, kaupungin pyöräily-ystävällisyys. Taustaryhmät: Kokoomuksen nuorten jäsen, seurakuntatoiminta Tuiran seurakunnassa

 

 

 

 

 

 

 

36 Clarot Otso, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Vaikuttamisesta kiinnostunut musiikkilukiolainen. Vapaa-ajalla kirjoitan, soitan ja pelaan. Koulutus ja mielenterveyspalvelut, kulttuuri. Taustaryhmät: Opiskelijakunnan hallitus (lukio), Use-It Oulu, Partiolippukunta Toimarit, isoistoiminta.

 

 

 

 

 

 

 

 

37 Yrjänä Elli, s. 1999

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat joita haluaa ajaa: Olen 19-vuotias lukiolainen. Harrastan politiikan seuraamista ja olen mukana vasemmistonuorten ja vasemmistoliiton toiminnassa. Olen kiinnostunut myös tieteestä, musiikista ja urheilusta. Mielestäni paras tapa saada nuoret vaikuttamaan on päästää nuoret äänestämään samoissa vaaleissa kuin aikuisetkin. Tähän voisi vaikuttaa lähennä Nuva ry:n kautta. ONE:n kautta haluaisin ehdottaa kaupungin päättäjille kuntosali- ja uimahallimaksujen poistamista nuorilta. Enemmän ja parempia bileitä myös alaikäisille! Taustaryhmät: Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Vasemmistonuoret

 

 

 

 

 

38 Jaara Ville, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 18-vuotias Kastellin lukion abiturientti ja nyt hakemassa jatkokaudelle Oulun nuorten edustajistoon. Onen lisäksi olen muutenkin aktiivisesti mukana erilaisissa vaikuttamiskanavissa mm. lukioni opiskelijakunnan hallituksessa sekä European Youth Parliamentissa. Vapaa-ajallani viihdyn hyvien elokuvien, ystävien ja moottorikelkkailun parissa. Haluan kehittää oululaisten nuorten osallisuutta päätöksenteossa sekä auttaa nuorisoa tuomaan äänensä kuuluville. Lisäksi erilaisia viestiketjuja nuorten ja heitä edustavien elimien kuten opiskelijakuntien hallitusten, osallisuusryhmien ja Onen välillä tulisi luoda ja kehittää. Oululaisten nuorten hyvinvointi ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Taustaryhmät: Kastellin lukio

 

 

 

 

 

 

40 Koivukangas Tuomas, s. 2002

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen 16-vuotias Oulussa opiskeleva iiläinen nuori. Olen Iin nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja ja ollut nuva-toiminnassa mukana siitä asti, kun muutin Oulusta Iihin. Olen kiinnostunut erityisesti Oulun vetoavuudesta, joukkoliikenteestä ja Oulun toimivuudesta nuorison ja muidenkin osalta. Taustaryhmät: OSYK, Iin nuorisovaltuusto

 

 

 

 

 

 

41 Pyky Kalle, s. 2000

Lyhyt kuvaus ehdokkaasta sekä asiat, joita haluaa ajaa: Olen sosiaalinen, rohkea ja avoin Kiimingin lukion abiturientti. Harrastan vapaa-ajallani pyöräilyä, ruoanlaittoa ja monenlaista järjestötoimintaa. Olen myös erittäin aktiivinen keskustelija ja tahdon jutella ihmisten kanssa. Pidän myös itseäni helposti lähestyttävänä. Olen toiminut Oulun Nuorten edustajistossa kaksi vuotta ja tahdon olla mukana jatkamassa ONEn tekemää tärkeää työtä. Näiden kahden vuoden aikana on laitettu alulle monta tärkeää projektia, joita tahdon viedä eteenpäin. Tahdon olla mukana viemässä nuorten asiaa eteenpäin ja omana tavoitteena on integroida oululaisia nuoria, niin että olisi yksi Oulu. Pidän myös tärkeänä ONEn lautakuntapaikkoja, sillä tällähetkellä ONE edustaa sivistys- ja kulttuurilautakunnassa. Tärkeää olisi, että ONElle järjestyisi paikat myös muihin lautakuntiin. Taustaryhmät: Kiimingin lukio