Nuorisovaalit

Oulun nuorisovaalit 2018

Ehdokasasettelu on päättynyt 8.11., e-vaalit marras-joulukuussa

 

Oulussa järjestetään nuorisovaalit 26.11.- 4.12.2018. Nyt valittava nuorisovaltuusto jatkaa Oulun Nuorten Edustajisto ONE:n työtä, ja ryhmän tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa. Nuorisovaaleissa valitaan 24 varsinaista ja 6 varajäsentä Oulun nuorisovaltuustoon. Uusi nuorisovaltuusto ONE aloittaa toimikautensa vuoden 2019 alussa. Toimikausi on kaksivuotinen.

ONE:n toiminta on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa. Kaikilla Oulun suuralueilla toimii alueellinen lasten ja nuorten osallisuusryhmä, joka vaikuttaa ensisijaisesti oman alueensa asioihin. Joulukuussa vaaleilla valittava nuorten edustajisto ONE on nuorisovaltuusto, joka toimii alueellisten osallisuusryhmien rinnalla. Oulun nuorisovaltuuston toiminnasta voit lukea tästä linkistä. ONE:n löydät myös Twitteristä ja Instagramista @oulunone.

 

Ehdokkaaksi asettuminen

Vaalien ehdokasasetteluaika on päättynyt 8.11.

Vaaleihin voi asettua ehdolle täyttämällä ehdokaslomakkeen (linkki lomakkeeseen alla) ja palauttamalla sen allekirjoitettuna 8.11. mennessä lomakkeessa olevaan osoitteeseen. Lomakkeen voi palauttaa myös mille tahansa nuorisotalolle ja omasta oppilaitoksesta kannattaa myös tiedustella palautusmahdollisuutta. Lomakkeen voi myös skannata sähköpostin liitteeksi ja palauttaa sen nuorisopalveluihin noora.makinen@ouka.fi .

 

Nuorisovaaleissa voivat asettua ehdolle vuosina 1999–2003 syntyneet nuoret, jotka asuvat tai opiskelevat Oulun alueella; Haukiputaalla, Kiimingissä, Oulussa, Oulunsalossa, Yli-Iissä tai Ylikiimingissä. Äänestysikärajaa on laajennettu siten, että nuorisovaaleissa äänioikeus on 1999-2005 syntyneillä nuorilla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaalien käytännön järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden perusopetus- ja nuorisopalvelut. Sähköiset vaalit toteuttaa eVaali.fi.

 

Lisätietoja

Osallisuusvalmentaja, Noora Mäkinen

noora.makinen@ouka.fi

p. 044 703 8314

 

Osallisuuden kehittäjäopettaja, Satu Kurvinen

satu.kurvinen@ouka.fi

p. 044 703 9188

 

ONEn ohjaaja, Anu Puolanne

anu.puolanne@ouka.fi

p. 044 703 8290

 

ONE:n PR-ryhmän puheenjohtaja ja nuorisovaltuuston jäsen, Miika Koskela

miika.koskela01@gmail.com