Ympäristö ja kuluttaminen

AIHEALUEET

Ympäristö ja kuluttaminen

Ihminen elää jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristön ja luonnon kanssa. Lähes jokainen teko tai toiminta vaikuttaa jossain määrin luontoon ja kuluttaa sitä. Kaikki luonnonvarat eivät ole itsestään uusiutuvia. Jotta luonnon antimista ja sen tarjoamista elämyksistä voidaan nauttia vielä sukupolvien ajan, tulee ympäristöstä pitää huolta. Ympäristöön voi vaikuttaa niin yksittäisen henkilön pienillä teoilla kuin laajemmalla poliittisella päätöksenteolla. Yhteinen ympäristö ja siitä huolehtiminen kuuluu kaikille.

Rooma_ikkunaRoskien kerääminen, oikeanlaisten valintojen tekeminen kaupassa, joukkoliikenteen ja pyöräilyn suosiminen
sekä ympäristöystävällisen ruoan valitseminen ovat helppoja arkipäiväisiä tekoja, joita jokainen voi tehdä. Jätteidenlajittelu oikeaoppisesti on tärkeää. Ongelmajätteet ja huolimaton kierrättäminen kuormittavat ympäristöä ja voivat olla uhka ihmisten terveydelle. Ongelmajätteet – kuten lääkkeet, akut ja paristot – eivät kuulu luontoon, vaan ne tulee toimittaa asianmukaisiin keräyspisteisiin.

Ympäristö alkaa jo kotiovelta. Turvallinen, siisti ja huolehdittu asuinalue ja ympäristö vaikuttavat asukkaiden mielialaan ja alueen viihtyvyyteen. Ympäristön kuntoon ja hyvinvointiin voi vaikuttaa jokainen jo pienillä teoilla. Ympäristöstä huolehtiminen on jokapäiväisiä pieniä tekoja, lainsäädäntöä ja oikeanlaisia valintoja. Yhteinen ympäristö ja sen tulevaisuus on jokaisen yhteinen asia.

 

Päivitetty 4.7.2016

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load