AIHEALUEET

Yksityisyys

Yhteisöpalvelujen profiiliin ei kannata tallentaa tarkkoja osoitetietoja, puhelinnumeroa tai henkilötunnusta. Omien nettiprofiilien yksityisasetuksiin kannattaa kiinnittää huomiota sekä säätää niitä mahdollisimman tiukaksi.

Statuspäivitysten ja kommenttien suhteen kannattaa olla varovainen. Juorut lähtevät helposti liikkeelle, jos itsestään paljastaa liikaa tai joku ymmärtää statuspäivityksen merkityksen väärin. Päivitysten sisältöä kannattaa harkita, jos kaverilistalla on puolituttuja, työkavereita, kaukaisia sukulaisia tai muita ihmisiä, joille itsestään ja omasta elämästään ei halua paljastaa kaikkea. Päivityksillä ei kannata myöskään paljastaa, milloin oma koti on tyhjillään, esimerkiksi matkustelujen ajan.

Kaikilla on oikeus loukkaamattomuuteen ja yksityisyyteen myös netissä. Netissä ja kuvapalveluissa ei saa jakaa materiaalia toisista ilman lupaa.

Omia salasanoja ei kannata kertoa muille. On riskialtista antaa toisen kirjautua palveluihin lainatunnuksilla. Toisen henkilön tunnuksien luvaton käyttäminen on laiton tietomurto.

 

Päivitetty 1.9.2017

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load