Mielenterveyspalvelut Oulussa

AIHEALUEET

Mielenterveyspalvelut Oulussa

Oulun kaupungin verkkosivuilla on kuvailtu erilaisia mielenterveyteen liittyviä tilanteita ja osoitettu tahoja, joihin voi ottaa yhteyttä. Niistä ohjataan tarvittaessa eteenpäin. Sivun oikeassa reunassa on listattu mielenterveyteen liittyviä toimijoita Oulussa. Useat näistä toimijoista tarjoavat myös monenlaisia vertaistukiryhmiä.

Kuka tahansa oululainen voi ottaa mielenterveysasioissa yhteyttä omaan terveysasemaansa tai hyvinvointikeskukseensa, jolta tarvittaessa ohjataan asiantuntijan luokse. Vakavissa ja äkillistä päivystyksellistä hoitoa vaativissa tilanteissa voi ottaa suoraan yhteyttä mielenterveystoimiston päivystykseen.

Alle 30-vuotiaat työttömät nuoret voivat asioida psykiatrisen sairaanhoitajan luona myös Byströmin nuorten palveluissa.

Järjestöjen tarjoamaa tukea mielen hyvinvointiin Oulussa

 

KIIREELLISISSÄ TAPAUKSISSA

Vakavissa ja äkillistä päivystyksellistä hoitoa vaativissa tilanteissa voi ottaa suoraan yhteyttä mielenterveystoimiston päivystykseen.

Aikuisten mielenterveyspäivystys on osoitteessa Yrttipellontie 6, 2. krs, 90230 Oulu, puh. 044 703 5940. Aukioloajat ma–to klo 8–16 ja pe 8–15 (Lisäksi puhelinohjaus arkisin klo 21 saakka, la-su klo 12-20. Muulloin puhelinvastaaja, jossa toimintaohjeet.). Soita päivystysnumeroon, ennen kuin lähdet psykiatriseen päivystykseen.

 

Päivystys virka-ajan ulkopuolella:

Arki-iltaisin ennen klo 18 Oulun yliopistollisen sairaalan Päivystysyksikkö 78, puh. 08 315 6707 (Peltolantie 13, PS2-sairaalarakennus).

Arki-iltaisin klo 18 jälkeen ja viikonloppuisin Oulun seudun yhteispäivystys, puh. 08 315 2655 (Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1).

 

Päivitetty 27.6.2016

 

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load