Hyvinvointi ja terveys

AIHEALUEET

Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu monesta elämänalueesta. Terveyteen vaikuttavat omat elintavat, ruokailu- ja unitottumukset, stressinsietokyky sekä mielen hyvinvointi. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on merkittävää myös oma kokemus hyvinvoinnista ja elämän mielekkyydestä. Terveyteen ja hyvinvointiin kuuluu lisäksi hallinnan tunne, eli kokemus siitä, voiko itse vaikuttaa riittävästi omaan elämäänsä ja valintoihinsa.

Tähän tietoalueeseen on koottu tietoa muutamista hyvinvointiin liittyvistä aiheista, jotka ovat jaksamisen ja terveyden perustana myös nuoruudessa. Tarjolla on tietoa myös hyvinvointia uhkaavista tekijöistä, kuten päihteiden liiallisesta käytöstä, masennuksesta ja syömishäiriöistä. Niihin tulee aina hakea ulkopuolista apua.

Mistä apua? -osiosta löydät terveydenhuollon ja muiden auttavien tahojen yhteystietoja.

 

 

Päivitetty 13.6.2017

avatar
18v
18.7.2016 13:41
Arrow
moi olen 18-vuotias poika onko penikseni normaalin kokoinen se on 1cm pitkä
avatar
NettiNappi Tuula
20.7.2016 09:54
Arrow
Hei. Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että normaalin kokoista penistä on hankala, ja usein tarpeetonta määrittää. Useinkaan peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen, nautinnollisuuteen tai siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa. Miehen seksielämän nautittavuus ei ole kiinni hänen peniksensä koosta. Jos oman peniksen toiminta tai sen koko häiritsee, tai rajoittaa elämää, kannattaa siitä keskustella aikuisen, esimerkiksi lääkärin tai kouluterveydenhoitajan kanssa. Voit lukea lisää aiheesta Väestöliiton sivuilta http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load