Maksuhäiriömerkintä ja asuminen

AIHEALUEET

Maksuhäiriömerkintä ja asuminen

Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa elämään monella tavalla ja vaikeuttaa asioita. Monet vuokranantajat haluavat tarkistaa vuokralaisten luottotiedot ennen päätöstä asunnon vuokraamisesta. Maksuhäiriömerkintä saattaa vaikeuttaa merkittävästi vuokra-asunnon saamista. Erityisen vaikeaa vuokra-asunnon saaminen voi olla siinä tapauksessa, jos maksuhäiriömerkinnät ovat tulleet aikaisemmista vuokra-asumiseen liittyvistä maksuongelmista.

Useimmat vuokranantajat myös velvoittavat vuokralaista ottamaan asuntoon kotivakuutuksen. Kotivakuutuksen saaminen voi vaikeutua maksuhäiriömerkintöjen vuoksi. Vakuutuksen saamisesta kannattaa neuvotella avoimesti vakuutusyhtiöiden kanssa.

Maksuvaikeuksissa olevan on tärkeää huolehtia aina ensisijaisesti vuokranmaksusta, sillä muista laskuista tulleet maksuhäiriömerkinnät eivät ole syy häätöön, jos vuokrat maksetaan ajallaan. Yhdenkin kuukauden rästiin jäänyt vuokra on suuri summa rahaa maksettavaksi myöhemmin. Kerran häädön saaneen voi olla vaikea löytää uutta asuntoa.

Tietoa ja ratkaisuja maksuhäiriömerkintään liittyen (Takuusäätiö)
Maksuhäiriömerkinnän vaikutukset (Kuluttajaliitto)

Lue lisää maksuhäiriömerkinnästä Mistä apua? -osiosta.

 

 

Päivitetty 21.6.2016

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load