Seksi ja seksuaalisuus

Sukupuolitaudit
Aloittaja:
Marianne
24.4.2017 15:17
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saikku
27.2.2018 10:05
Osallistu keskusteluun
Avatar
Marianne
24.4.2017 15:17
Arrow

Hei,

Olin kiihkeässä suojaamattomassa kanssakäymisessä satunnaisen miehen kanssa. Varsinaista yhdyntää ei tapahtunut, mutta suutelimme, koskettelin kädellä jonkin verran hänen penistään ja hän puolestaan kosketti lyhyesti kädellään ulkoisia sukupuolielimiäni, ts. vei käden housuihini. Liikuttiin kylläkin lähinnä häpykarvoituksen alueella. Lopuksi hän laukesi osittain farkkujeni päälle nivusen puolelle. Minulla oli siis housut jalassa koko ajan nappia myöten kiinni. Onko tällaisessa sukupuolitaudin vaaraa? Lähinnä mietin, jos hän ensin oli koskettanut penistään ja sitten siirsikin kätensä housuihini.

mm
NettiNappi Tuula
26.4.2017 15:44
Arrow

Hei Marianne!

Sukupuolitaudin leviäminen käsien välityksellä on teoriassa mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä, koska sukupuoli- eli seksitaudit tarttuvat tavallisimmin limakalvokosketuksessa. Seksitauteja aiheuttavat bakteerit tai virukset voivat levitä vain, jos sormissa on emätineritettä tai spermaa, ja sitä siirtyy sormista limakalvoille. Lisäksi toki jommallakummalla täytyy olla seksitauti. Mahdollisuus siihen, että olisit saanut seksitaudin kuvailemassasi tilanteessa on siis pieni.

Jos asia kuitenkin huolestuttaa, on sinun hyvä hakeutua sukupuolitautitesteihin. Sukupuolitautitestejä tehdään opiskelijaterveydenhuollossa ja terveysasemilla. Oulussa testeihin voi hakeutua myös Oulun yliopistollisen sairaalan ihotautien poliklinikalle. Poliklinikalle voi varata ajan netissä: https://secure.vihta.com/public-ng/ppshp/#/home Et kerro, kuinka kauan kuvailemastasi tilanteesta on, joten otathan huomioon, että testeihin voi hakeutua aikaisintaan kaksi viikkoa oletetun tartunnan jälkeen.

Voit lukea lisää aiheesta Väestöliiton nuorten sivuilta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/seksitaudit/seksitautien-tarttumistavat/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/seksitaudit/testit/

avatar
ano
23.2.2018 14:53
Arrow

Kävin sukupuolitautitesteissä ja nyt sain laboratoriotulokset näkyviin omahoito-nettisivulle. Kaikkien muiden tautien kohdalla tulos oli: neg at /NEG AT, paitsi klamydian tuloksena oli: ””. Mitä nämä viivat tarkoittavat? Oliko tulos siis positiivinen?

NettiNappi Saikku
27.2.2018 10:05
Arrow

Hei nimimerkki Ano!

Kiitos kysymyksestäsi. Kysyin neuvoa Byströmin nuorten palveluiden terveydenhoitajalta ja hän ohjeisti sinua laittamaan viestiä Omahoidosta terveysasemalle. Viestin voi laittaa Omahoidon etusivulta ”lähetä viesti terveysasemalle” tai viestin voi lähettää myös laboratoriolomakkeelta suoraan. Viestiisi vastaa sairaanhoitaja tai lääkäri 3 arkipäivän kuluessa.
Terveydenhoitaja vastasi myös, että laboratoriotuloksissa neg tarkoittaa, ettei kyseistä tautia ole.
’’’’- merkistä ei voida sanoa mitään, ennen kuin nähdään laboratoriolomake ja siksi sinun on hyvä olla yhteydessä sinne Omahoito-palveluun.
Oulun Omahoito: https://www.oulunomahoito.fi/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load