Seksi ja seksuaalisuus

Seksiä
Aloittaja:
Maija
01.5.2016 21:38
Viimeisin viesti:
Ison omistaja
22.2.2018 12:38
Osallistu keskusteluun
Avatar
Maija
01.5.2016 21:38
Arrow

Mitä asioita seksiin kuuluu? Onko poikakaverilla ihmeellinen kun sillä käyristyy kiihottuessa? Mikä nimi on hyvä penikselle? Mikä pojilla saa siemennesteen tulemaan ulos? Mihin sen voi antaa tulla, jos ehkäisystä on huolehdittu?

mm
Seksuaalineuvoja Katrina
04.5.2016 12:12
Arrow

Hei! Tässä suora lainaus väestöliiton nettisivuilta, joihin kannattaa tutustua. Linkkien alta saat lisätietoa seksistä.
”Seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla.”

Poikakaverillasi on aivan normaali penis. Peniksen ollessa erektiossa se voi käyristyä ylöspäin, alaspäin tai jommallekummalle sivulle. Penikselle löytyy paljon hyviä nimiä, ja voit käyttää sitä sanaa, mikä sinusta tuntuu luontevimmalta. Jotkut keksivät myös omia nimiä penikselle, myös hellyttelynimiä. Penis, pippeli, muna tai kulli ovat yleisesti käytettyjä sanoja. Oikeastaan vain oma mielikuvitus on rajana nimeämisessä.

Siemensyöksy syntyy aivoärsytyksestä, joka usein vaatii eroottisesti latautuneen tunnetilan. Lyhyesti selitettynä siemensyöksy voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Näihin kuuluu virtsarakon kaulan supistelu, siemennesteen purkautuminen virtsaputken eturauhasosaan (emissio) ja lopulta siemensyöksyyn (ejakulaatioon). Siemenneste aiheuttaa venymistä virtsaputken takaosassa. Tämä laukaisee peniksen paisuvaislihaksen ja virtsaputken sulkijalihaksen supistelut. Supistelu saa aikaan sen, että siemenneste siirtyy virtsaputken kupulaan. Sisemmän virtsaputken sulkijalihaksen aktivoituminen taas estää siemennesteen kulkeutumisen virtsaputkesta kohti virtsarakkoa. Samalla estyy virtsan ja siemennesteen sekoittuminen keskenään. Siemennesteen saapuminen kupulaan laukaisee paisuvaislihaksen supistelut, jonka seurauksena siemenneste purkautuu peniksestä.

Kondomi on kaikista varmin ehkäisyväline niin sukupuolitauteja kuin raskauden ehkäisyä ajatellen. Kondomia käytettäessä voi siemennesteen antaa tulla kondomin sisään. Siemensyöksyn jälkeen penis kannattaa vetää pois emättimestä ennen kuin erektio on täysin poissa. Penistä pois vedettäessä tulee samalla pitää kiinni kondomista, ettei se vahingossa hajoa tai jää emättimen sisään.

Jos seurustelusuhde on kestänyt pitempään, eikä sukupuolitaudin mahdollisuutta ole, ehkäisynä voi olla ehkäisypillerit tai muu hormonaalinen ehkäisymenetelmä. Silloin siemennesteen voi antaa tulla emättimen lisäksi esimerkiksi vatsan päälle.

Hyvää kevään jatkoa!

avatar
Ison omistaja
22.2.2018 12:38
Arrow

Itse käytin nimeä Lil veijari kunnes penikseni kasvoi, 🙂
-Tero

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load