Seksi ja seksuaalisuus

Penis ei kasva.
Aloittaja:
Poika13
13.2.2017 22:06
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:57
Osallistu keskusteluun
Avatar
Poika13
13.2.2017 22:06
Arrow

Oon 13 ja mulla on ollu karvoitusta alapäässä jo ainaki vuoden tai kaksi ja kokoajan tullee lisää, eka siemensyöksykin tuli jo ainaki puoli vuotta sitten, mutta mun muna on vieläki vain jotain 4cm, niinkuin se on ollu viimeiset 13 vuotta. Koulussa sanottiin että karvoituksen jälkeen pitäis penis alkaa kasvamaan, vaan ei oo kyllä minun kulli yhtään kasvanut.

mm
NettiNappi Tuula
14.2.2017 15:41
Arrow

Hei Poika13!

Et ole ajatustesi kanssa yksin. Monet pojat pohtivat peniksensä kasvua ja kokoa, vaikkei asiasta kavereiden kanssa ääneen usein puhutakaan. Peniksiä on kuitenkin yhtä monen kokoisia ja muotoisia, kuin on poikia ja miehiäkin. Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Usein myös mittaustapa vaikuttaa mittaustulokseen.

Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kasvu lopulliseen mittaansa kestää noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Jokaisen penis kasvaa kuitenkin omaan tahtiinsa. Toisilla penis on siis voinut kasvaa lopulliseen mittaansa jo 13-vuotiaana, toisilla se voi kasvaa parikymppiseksi asti. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Sinunkin peniksesi kasvaa juuri sen mittaiseksi, kuin sen on tarkoitus kasvaa. Anna vain ajan ja murrosiän tehdä tehtävänsä.

Voit halutessasi lukea lisää murrosiän kehityksestä esimerkiksi Väestöliiton ja MLL:n nuorten sivustoilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/murrosika/pojasta_mieheksi/

avatar
penis pienenee
20.4.2017 09:54
Arrow

Moi oon aika vanha ja mun penis vaan pienenee pienenemistään 🙁 se on jo pienentyny 6 senttiseks vaik oli ennen 22…

avatar
.
14.3.2018 02:04
Arrow

Voioko se enää alkaa kasvamaan 15v jälkeen

avatar
NettiNappi Saija
16.3.2018 16:09
Arrow

Hei nimimerkki . !

Tässäpä suora lainaus Väestöliiton nuorten sivuilta, joka antaa vastauksen kysymykseesi:

Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa.

Lisää peniksen koosta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

avatar
...
09.9.2018 13:21
Arrow

Oon 16 ja murrosikä alkoi 2,5v sitten.
Penis ei ole kasvanut ollenkaan, minua mietityttää että kasvaako se.

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 10:54
Arrow

Moikka!

Penis alkaa kasvaa murrosiässä, mutta kuitenkin vasta sen jälkeen kun kivesten kasvu on käynnistynyt. Jos peniksesi koko mietityttää sinua enemmänkin, niin suosittelen juttelemaan terveydenhoitajan kanssa. Parhaimman ja kattavimman tiedon peniksen toiminnasta ja koosta löydät myös Väestöliiton sivuilta, joihin suosittelen myös tutustumaan. Siellä esimerkiksi sanotaan näin: “Normaalin kokoista penistä on hankala, ja usein tarpeetonta määrittää. Useinkaan peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen, nautinnollisuuteen tai siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa.”

Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

avatar
:)
20.9.2018 16:33
Arrow

Mun penis on 5cm ja karvoja on että huomaa jotenkin mutta muna eikasva ja sitä on pakko peitellä niin mikä voisi kasvattaa kenties D-vitamiini?

mm
NettiNappi Karoliina
25.9.2018 10:21
Arrow

Hei.

Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi kivesten kasvun jälkeen. Kasvu lopulliseen mittaan saattaa kestää parikin vuotta. Kasvu on hyvin yksilöllistä ja jokainen penis kasvaa omaan tahtiinsa. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Jos asia painaa mieltäsi, niin suosittelen käymään terveydenhoitajan juttusilla.

avatar
Joniboey
26.9.2018 00:22
Arrow

Onko normaalia että kivekseni ei ole kasvanut onko lääkkeitä millä saisi testosteronia kun on näin hidasts?

mm
NettiNappi Karoliina
26.9.2018 10:40
Arrow

Hei Joniboey!

Kivesten kasvu on hyvin yksilöllistä, kuten muukin kehitys murrosiän aikana. Väestöliiton nuorten sivulla asiasta kerrotaan näin: Kivekset kasvavat murrosiässä noin 3-4 vuoden ajan. Kivekset kasvavat murrosiän aikana noin kahdesta sentistä 4 – 5 senttimetriin pituussuunnasta mitattuna. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin viisi senttimetriä.

Murrosiän tavanomaista kehitystä kuvataan myös Terveyskirjasto Duodecimin sivuilla näin: Pojan murrosiän ensimmäiset löydökset ovat kivesten koon kasvaminen, kivespussin venyminen ja tummeneminen sekä voimakkaan hajuisen hien erityksen alkaminen. Nämä muutokset tapahtuvat ikävuosien 9–13 välillä, keskimäärin 11,5 vuoden iässä. Kiveksen kasvu katsotaan alkaneeksi, kun se on vähintään 2 cm:n pituinen. Lopulliset mittansa kivekset saavuttavat yleensä 15 vuoden iässä.

Mutta kuten mainitsinkin, on kehitys hyvin yksilöllistä. Jos asia kuitenkin huolettaa sinua, niin suosittelen juttelemaan asiasta vanhempien tai terveydenhoitajan kanssa.

avatar
???
02.10.2018 01:51
Arrow

Hei, minun penis ei ole kasvanut ollenkaan ja se rupeaa huolestuttaa minua. Kivekset ovat jo kasvaneet 5-6cm kokoon pituussuunnasta mitattuna. Karvoja on alapäässä jo paljon, mitä kannattaisi tehdä !?

NettiNappi Liisa
02.10.2018 09:18
Arrow

Hei!

Peniksen kasvaminen ja sen koko mietityttää suurinta osaa murrosikäisistä pojista. Et ole siis mietteidesi kanssa yksin. Meistä jokainen on oman näköisensä ja kokoisensa ihmisenä, samoin penikset ovat yksilöllisiä. Peniksen kasvuun ei voi vaikuttaa itse, vaan sen kasvun määrittää perintötekijät. Murrosiän kehityksesi kuulostaa olevan hyvällä mallilla, kun kiveksesi ovat jo kasvamassa ja genitaalialueilla on karvoitusta. Mikäli peniksen kasvu huolettaa sinua kovasti, voisit käydä juttelemassa lääkärin tai kouluterveydenhoitajan kanssa asiasta. Myös Väestöliitolla on hyviä verkkoneuvontapalveluita, joissa tavoitat seksuaaliterveyden asiantuntijoita nimettömästi verkossa. Laitan sinulle tähän alle kaksi linkkiä Väestöliiton sivulle. Mukavaa syksyä!

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/verkkoneuvontapalvelut/

avatar
Huolestunut
15.10.2018 21:12
Arrow

Penis vasta n.4,5cm. Karvaa kasavnu jo noin 1-2vuotta. Milloin se alkaa ksvamaan ja pitäisikö huolestua

NettiNappi Liisa
19.10.2018 10:38
Arrow

Hei Huolestunut!

Penikset ovat yksilöllisen kokoisia, näköisiä ja muotoisia, aivan kuten me ihmiset muutoinkin ollaan. Väestöliiton nuorten sivuilla on paljon luotettavaa ja asiallista tietoa murrosiän kehityksestä, myös peniksen kasvusta. Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Voit lukea lisää Väestöliiton sivuilta. Sinulla ei ole syytä huoleen, mutta jos asia mietityttää sinua, voit ottaa yhteyttä kouluterkkariin tai lääkäriin ja jutella asiasta.

Mukavaa syksyä sulle!

avatar
Tupe
04.11.2018 21:53
Arrow

Karvat kasvanu jo varmaan yli vuoden kivekset jonku 3cm pituus suunnassa muttei penis kasvanut mihinkään millon alkaa kasvamaan

mm
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:57
Arrow

Peniksen kasvu, kuten kaikki muukin murrosikään liittyvä kehitys etenee yksilöllisesti. Kerrot, että sinulle on tullut karvoitusta ja kiveksesikin ovat kasvaneet, mutta peniksesi ei vielä. Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että usein penis alkaa kasvaa noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kehitys kestää yleensä noin 2-3 vuotta. Sivustolta löydät lisää tietoa peniksen kehityksestä. Jos peniksesi koko mietityttää sinua jatkossa, niin voit käydä juttelemassa asiasta terveydenhoitajan kanssa.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load