Seksi ja seksuaalisuus

Penis ei kasva.
Aloittaja:
Poika13
13.2.2017 22:06
Viimeisin viesti:
NettiNappi Liisa
18.2.2019 09:24
Osallistu keskusteluun
Avatar
Poika13
13.2.2017 22:06
Arrow

Oon 13 ja mulla on ollu karvoitusta alapäässä jo ainaki vuoden tai kaksi ja kokoajan tullee lisää, eka siemensyöksykin tuli jo ainaki puoli vuotta sitten, mutta mun muna on vieläki vain jotain 4cm, niinkuin se on ollu viimeiset 13 vuotta. Koulussa sanottiin että karvoituksen jälkeen pitäis penis alkaa kasvamaan, vaan ei oo kyllä minun kulli yhtään kasvanut.

mm
NettiNappi Tuula
14.2.2017 15:41
Arrow

Hei Poika13!

Et ole ajatustesi kanssa yksin. Monet pojat pohtivat peniksensä kasvua ja kokoa, vaikkei asiasta kavereiden kanssa ääneen usein puhutakaan. Peniksiä on kuitenkin yhtä monen kokoisia ja muotoisia, kuin on poikia ja miehiäkin. Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Usein myös mittaustapa vaikuttaa mittaustulokseen.

Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kasvu lopulliseen mittaansa kestää noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Jokaisen penis kasvaa kuitenkin omaan tahtiinsa. Toisilla penis on siis voinut kasvaa lopulliseen mittaansa jo 13-vuotiaana, toisilla se voi kasvaa parikymppiseksi asti. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Sinunkin peniksesi kasvaa juuri sen mittaiseksi, kuin sen on tarkoitus kasvaa. Anna vain ajan ja murrosiän tehdä tehtävänsä.

Voit halutessasi lukea lisää murrosiän kehityksestä esimerkiksi Väestöliiton ja MLL:n nuorten sivustoilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/murrosika/pojasta_mieheksi/

avatar
penis pienenee
20.4.2017 09:54
Arrow

Moi oon aika vanha ja mun penis vaan pienenee pienenemistään 🙁 se on jo pienentyny 6 senttiseks vaik oli ennen 22…

avatar
.
14.3.2018 02:04
Arrow

Voioko se enää alkaa kasvamaan 15v jälkeen

avatar
NettiNappi Saija
16.3.2018 16:09
Arrow

Hei nimimerkki . !

Tässäpä suora lainaus Väestöliiton nuorten sivuilta, joka antaa vastauksen kysymykseesi:

Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa.

Lisää peniksen koosta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

avatar
...
09.9.2018 13:21
Arrow

Oon 16 ja murrosikä alkoi 2,5v sitten.
Penis ei ole kasvanut ollenkaan, minua mietityttää että kasvaako se.

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 10:54
Arrow

Moikka!

Penis alkaa kasvaa murrosiässä, mutta kuitenkin vasta sen jälkeen kun kivesten kasvu on käynnistynyt. Jos peniksesi koko mietityttää sinua enemmänkin, niin suosittelen juttelemaan terveydenhoitajan kanssa. Parhaimman ja kattavimman tiedon peniksen toiminnasta ja koosta löydät myös Väestöliiton sivuilta, joihin suosittelen myös tutustumaan. Siellä esimerkiksi sanotaan näin: “Normaalin kokoista penistä on hankala, ja usein tarpeetonta määrittää. Useinkaan peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen, nautinnollisuuteen tai siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa.”

Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

avatar
:)
20.9.2018 16:33
Arrow

Mun penis on 5cm ja karvoja on että huomaa jotenkin mutta muna eikasva ja sitä on pakko peitellä niin mikä voisi kasvattaa kenties D-vitamiini?

mm
NettiNappi Karoliina
25.9.2018 10:21
Arrow

Hei.

Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi kivesten kasvun jälkeen. Kasvu lopulliseen mittaan saattaa kestää parikin vuotta. Kasvu on hyvin yksilöllistä ja jokainen penis kasvaa omaan tahtiinsa. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Jos asia painaa mieltäsi, niin suosittelen käymään terveydenhoitajan juttusilla.

avatar
Joniboey
26.9.2018 00:22
Arrow

Onko normaalia että kivekseni ei ole kasvanut onko lääkkeitä millä saisi testosteronia kun on näin hidasts?

mm
NettiNappi Karoliina
26.9.2018 10:40
Arrow

Hei Joniboey!

Kivesten kasvu on hyvin yksilöllistä, kuten muukin kehitys murrosiän aikana. Väestöliiton nuorten sivulla asiasta kerrotaan näin: Kivekset kasvavat murrosiässä noin 3-4 vuoden ajan. Kivekset kasvavat murrosiän aikana noin kahdesta sentistä 4 – 5 senttimetriin pituussuunnasta mitattuna. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin viisi senttimetriä.

Murrosiän tavanomaista kehitystä kuvataan myös Terveyskirjasto Duodecimin sivuilla näin: Pojan murrosiän ensimmäiset löydökset ovat kivesten koon kasvaminen, kivespussin venyminen ja tummeneminen sekä voimakkaan hajuisen hien erityksen alkaminen. Nämä muutokset tapahtuvat ikävuosien 9–13 välillä, keskimäärin 11,5 vuoden iässä. Kiveksen kasvu katsotaan alkaneeksi, kun se on vähintään 2 cm:n pituinen. Lopulliset mittansa kivekset saavuttavat yleensä 15 vuoden iässä.

Mutta kuten mainitsinkin, on kehitys hyvin yksilöllistä. Jos asia kuitenkin huolettaa sinua, niin suosittelen juttelemaan asiasta vanhempien tai terveydenhoitajan kanssa.

avatar
???
02.10.2018 01:51
Arrow

Hei, minun penis ei ole kasvanut ollenkaan ja se rupeaa huolestuttaa minua. Kivekset ovat jo kasvaneet 5-6cm kokoon pituussuunnasta mitattuna. Karvoja on alapäässä jo paljon, mitä kannattaisi tehdä !?

NettiNappi Liisa
02.10.2018 09:18
Arrow

Hei!

Peniksen kasvaminen ja sen koko mietityttää suurinta osaa murrosikäisistä pojista. Et ole siis mietteidesi kanssa yksin. Meistä jokainen on oman näköisensä ja kokoisensa ihmisenä, samoin penikset ovat yksilöllisiä. Peniksen kasvuun ei voi vaikuttaa itse, vaan sen kasvun määrittää perintötekijät. Murrosiän kehityksesi kuulostaa olevan hyvällä mallilla, kun kiveksesi ovat jo kasvamassa ja genitaalialueilla on karvoitusta. Mikäli peniksen kasvu huolettaa sinua kovasti, voisit käydä juttelemassa lääkärin tai kouluterveydenhoitajan kanssa asiasta. Myös Väestöliitolla on hyviä verkkoneuvontapalveluita, joissa tavoitat seksuaaliterveyden asiantuntijoita nimettömästi verkossa. Laitan sinulle tähän alle kaksi linkkiä Väestöliiton sivulle. Mukavaa syksyä!

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/verkkoneuvontapalvelut/

avatar
Huolestunut
15.10.2018 21:12
Arrow

Penis vasta n.4,5cm. Karvaa kasavnu jo noin 1-2vuotta. Milloin se alkaa ksvamaan ja pitäisikö huolestua

NettiNappi Liisa
19.10.2018 10:38
Arrow

Hei Huolestunut!

Penikset ovat yksilöllisen kokoisia, näköisiä ja muotoisia, aivan kuten me ihmiset muutoinkin ollaan. Väestöliiton nuorten sivuilla on paljon luotettavaa ja asiallista tietoa murrosiän kehityksestä, myös peniksen kasvusta. Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Voit lukea lisää Väestöliiton sivuilta. Sinulla ei ole syytä huoleen, mutta jos asia mietityttää sinua, voit ottaa yhteyttä kouluterkkariin tai lääkäriin ja jutella asiasta.

Mukavaa syksyä sulle!

avatar
Tupe
04.11.2018 21:53
Arrow

Karvat kasvanu jo varmaan yli vuoden kivekset jonku 3cm pituus suunnassa muttei penis kasvanut mihinkään millon alkaa kasvamaan

mm
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:57
Arrow

Peniksen kasvu, kuten kaikki muukin murrosikään liittyvä kehitys etenee yksilöllisesti. Kerrot, että sinulle on tullut karvoitusta ja kiveksesikin ovat kasvaneet, mutta peniksesi ei vielä. Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että usein penis alkaa kasvaa noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kehitys kestää yleensä noin 2-3 vuotta. Sivustolta löydät lisää tietoa peniksen kehityksestä. Jos peniksesi koko mietityttää sinua jatkossa, niin voit käydä juttelemassa asiasta terveydenhoitajan kanssa.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

avatar
Mitäpitäistehä
20.12.2018 01:22
Arrow

Oon 14 ja penis, kivekset ja karvat ei kasva. Kannattaisiko huolestua.

mm
NettiNappi Hanna
21.12.2018 09:44
Arrow

Hei. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Keskimäärin murrosiän kehitys käynnistyy pojilla 9-13 -vuotiaana kivesten kasvulla. Kerrot olevasi 14-vuotias, joten voit vielä odotella rauhassa kivesten ja peniksen kasvun alkamista. Oletko jutellut vanhempiesi kanssa murrosiän kehityksestä? Minkä ikäisenä heidän murrosikänsä ovat alkaneet?

Jos asia sinua kovasti huolettaa, suosittelen että juttelet vielä vanhempiesi kanssa aiheesta. Voit tarvittaessa käydä juttelemassa myös kouluterveydenhoitajan kanssa.

Voit lukea murrosiän kehityksestä ja perintötekijöiden vaikutuksesta Väestöliiton nuorten sivuilta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/murrosian-kasvu-ja-kehitys/perintotekijoiden-vaikutus/

avatar
?!?!
22.12.2018 09:41
Arrow

Oon 18v ja penis on sen 4cm levossa. Mun isällä ja isoveljellä on isompi joten miten mulla on erinlainen. Olen kuullut että pitkillä ihmisillä on pitkä penis, olen ite melkein 190cm pitkä ja mun isä ja isoveli on mua lyhyempiä. En tiedä että onko mulla keskeneräinen murrosikä, pitäisikö käydä lääkärissä tarkastamassa? Voiko tähän saada apua vielä vai onko jo myöhäistä?

avatar
Pippelipoika
06.1.2019 23:22
Arrow

Hmm wierd aika pieni pippeli eli siemensyöksyt on tullu puoli vuotta sitten mulle tuli viimeks 19 vuotta sitten (yöllä (märkä uni)) oon nyt 24v no se tuli silloin kun en tietänyt että pippelillä voi tehdä muutakin kuin vaan pissata 😀 no 7v niin ohho aij näin nuo “isot” pojat tekee ton.

Muuten niin mulla oli päinvastoin mulla oli luokan isoin pippeli kavereillani oli pikkuriikkinen pippeli jos aattelee terskaa niin pikku pojan pippeli se terska osa vain se terska niin pikku pippeli niillä oli mulla oli 5cm pätkä ja sen kärjessä terska toisilla pojilla “puuttui” se 5cm pätkä 😀

NettiNappi Liisa
07.1.2019 09:30
Arrow

Hei!

Kerrot viestissä huolestasi peniksen kokoosi liittyen. Et ole mietteidesi kanssa yksin! Jokainen meistä miettii omaa kasvua ja kehitystä eri vaiheissa elämää ja murrosikä on yksi yleisimmistä elämänvaiheista, jolloin kehon muuttuminen mietityttää.

Voit aivan hyvin käydä lääkärissä ja kertoa huolestasi.

Voit lukea Väestöliiton sivuilta lisää peniksen kasvusta ja murrosiän kehityksestä:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/

avatar
aijaaha
10.1.2019 19:55
Arrow

oon 14 mun penis on todella pieni ja karvoja kasvaa jos läheltä kattoo salamalla mulla ei ole edes alkanut äänenmurrosta tai mitään muita murrosiän juttuja enkä uskalla mennä sanomaan asiasta terkkarille tai vanhemmille

mm
NettiNappi Hanna
14.1.2019 10:26
Arrow

Hei. Murrosiän kehitys etenee jokaiselle yksilöllisesti, toisilla muutokset ovat nopeampia ja toisilla hitaampia. Kerrot olevasi 14-vuotias, joten sinulla ei ole mitään syytä huoleen. Odottele vain rauhassa murrosiän kehityksen etenemistä. Voit yrittää rohkaista mielesi ja puhua aiheesta myös vanhempiesi kanssa. Voit esimerkiksi kysyä, minkä ikäisenä isälläsi tuli äänenmurros.

Yläkoulussa on 8.luokalla terveydenhoitajan tarkastus, jolloin terveydenhoitaja selvittää mm. kyselemällä, onko murrosiän kehitys lähtenyt käyntiin normaalisti. Jos tämä tarkastus on vasta edessä, ota rohkeasti sinua huolettavat asiat puheeksi terveydenhoitajan kanssa. Hän on alan ammattilainen, eikä hänen kanssaan puhumista tarvitse ujostella. Voit halutessasi käydä myös chat-palvelussa juttelemassa terveydenhoitajan kanssa. Byströmin nuorten palveluiden chatissa on terveydenhoitaja paikalla maanantaina 14.1. klo 20-22. Chatin löydät osoitteessa www.nettinappi.fi tai www.ouka.fi/bystrom.

Chat-palveluissa voi jutella eri ammattilaisten kanssa anonyymisti ja usein myös yksityisesti. Chatissa voi olla paljon helpompi kysyä ja jutella aiheista, joista kasvokkain ujostuttaa puhua. Voit käydä tutustumassa myös muihin chat-palveluihin Netari.fi -sivuilla.

avatar
Huolissaan
15.1.2019 20:32
Arrow

Hei!

Olen 17-v ja 175cm pitkä, mutta penikseni tuntuu silti olevan saman kokoinen kun aina ennenkin. Itsevarmuus on aika heikkoa kun saunassa joutuu häpeämään 4 vuotta nuorempien edessä omaa pienuutta… Nakertaa myös seksielämän itsevarmuutta kun on pelko ettei tunnu tytöllä missään.

avatar
Olenhuolestunut
16.1.2019 14:39
Arrow

Olen 16 vuotias jolla on kainalo karvoja ja munakarvoja mutta penis ei ole kasvanut. Olen saanut 3 kertaa pienen siemensyöksyn eikä ole tullut peräkkäin eli runkkaan jopa pari kertaa päivässä ja siemensyöksy tulee kerran kuukaudessa. Eka tuli siis noin 3kk sitten. En haluis mennä terkkarille puhumaan ja iskältä kysyin vuos sitten että koska sillä alko ja se sano 13v ja isoveljellä samaan aikaan. Mulla on tyttöystävä joka haluis panna jo ja mä myös mutta en uskalla koska se nauraa koolle tai siinä vaiheessa se tajuaa viimeistään että muna ei oo kasvanut kun ei tuu mälliä. Jostain oon kuullu että piikeillä voi aloittaa testosteronin tuottamisen mutta sitten pitäis kertoa terkkarille tai iskälle ja en haluais joten mitä teen?

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2019 11:18
Arrow

Hei,
Sinua huolettaa oman peniksesi koko. Et ole yksin huolesi kanssa, vaan suuri osa nuorista miehistä miettii onko oma penis riittävän kokoinen. Myös tytöillä on samankaltaisia huolia omasta vartalostaan. Et mainitse viestissäsi, miten murrosiän kehityksesi on muuten edennyt, eli onko sinulle kasvanut karvoitusta, ollut äänenmurrosvaihe ja kasvupyrähdys. Jos murrosiän kehityksesi on vielä kesken, voi olla, että peniksesikin kehittyy vielä.

Sinua pelottaa, ettei tytöllä tunnu yhdynnässä miltään. Peniksiä on monen kokoisia, pienempiä ja suurempia, eikä peniksen kokoon voi itse millään riskittömällä tavalla vaikuttaa. Tytön emättimestä suurin osa on varsin tunnotonta aluetta, esimerkiksi nainen ei tunne kuukautissuojana käytettävää tamponia. Herkimmät alueet tytöllä on emättimen suulla sekä sen yläpuolella oleva klitoris. Seksissä on kyse läheisyydestä, nautinnon saamisesta ja tuottamisesta toiselle. Seksiin liittyy myös paljon muutakin kuin varsinainen yhdyntä ja nautinnon tuottaminen kumppanille on mahdollista monin tavoin.

Itsevarmuutta voi vahvistaa miettimällä omia hyviä puolia. Onko sinussa jotain sellaista mistä itse pidät? Oletko ystävällinen ja reilu kaveri muille? Onko sinulla huumorintajua? Oletko hyvä jossain harrastuksessa? Pidätkö ehkä hiuksistasi tai jostain muusta ulkonäössäsi? Onko sinua kehuttu jostain? Kun pyrkii keskittymään omiin hyviin puoliin ja mahdollisesti vahvistamaan niitä, sekä tekemään sellaisia asioita, joista itse pitää, siitä tulee parempi, itsevarmempi olo. Hyvä olo näkyy ihmisestä myös ulospäin muille.

Voit lukea lisää aiheista Väestöliiton nuorten sivuilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/eka_kerta/

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2019 12:15
Arrow

Hei. Kerrot, että sinulle on tullut karvoitusta ja olet saanut siemensyöksyn muutaman kerran. Murrosiän kehityksesi on siis käynnissä. Kerrot myös, että tyttöystäväsi haluaisi jo kokeilla seksiä, mutta sinä et vielä uskalla. Teillä ei ole mitään kiirettä kokeilla yhdyntää. On hyvä odottaa, että tuntee itse olevansa siihen valmis sekä henkisesti että fyysisesti. Yhdyntä onnistuukin huomattavasti helpommin, kun molemmat ovat oikeasti valmiita ja tuntevat olonsa tilanteessa varmaksi ja turvalliseksi.

Peniksen kasvusta voit lukea tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta. Jos asia sinua kovasti huolestuttaa, niin sinun kannattaa rohkaista mielesi ja mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja selvittää tilanteesi tarkemmin ja ohjaa tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin.

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/eka_kerta/

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/milloinolenvalmis/

avatar
Uusi
19.1.2019 18:16
Arrow

Hei, olen 14 vuotias poika ja olen miettinyt penikseni kasvua, se on noin 15 cm pitkä mutta näyttää silti niin pieneltä, johtuuko tämä kenties siitä että olen katsonut liikaa aikuisviihdettä? Se on kuitenkin kaveriporukassa aikalailla sitä kärkikaartia mutta näyttää omasta mielestä niin pieneltä. Enkä voi millään uskoa ns. “keskiarvo” mitaksi suomalaisilla 13cm. Onko minulla syytä huoleen?

mm
NettiNappi Karoliina
21.1.2019 12:57
Arrow

Moikka!

Peniksen kasvu tapahtuu yleensä murrosiän alku vaiheilla, kutakuinkin noin vuosi sen jälkeen kun kivesten kasvu alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen, kunnes on saavuttanut lopullisen mittansa. Toisilla tämä kasvuvaihe loppuu 13 -vuotiaana ja toisilla vasta parikymppisenä. Jokainen on kehittyy yksilöllisesti. Peniksiä on monen kokoisia ja muotoisia. Eikä normaalia mittaa tai muotoa ole edes tarpeen määrittää.

Kerrot, että olet miettinyt peniksesi kasvua ja sinua mietityttää onko peniksesi tarpeeksi pitkä. Aikuisten miesten penisten kokoja on tutkittu ja valtaosalla miehistä peniksen pituus (silloin kun ei ole erektiossa) on 6-9 senttimetriä ja erektiossa olevan peniksen pituus noin 9-17cm. Aikuisviihteessä näyttelijät valitaan hyvin usein ulkoisten ominaisuuksien perusteella, joten on hyvin todennäköistä, että miesnäyttelijöiden penikset ovat tavanomaista isompia, joka luo vääristyneen käsityksen siitä, mikä on ns. tavallisen kokoinen penis.

Jos haluat lukea aiheesta lisää, niin suosittelen sinua kurkkaamaan Decibelin -sivuille. Sivuilla on tosi hyvin tietoa peniksen kasvusta ja koosta ja peniksen koon merkityksestä esimerkiksi yhdynnässä.

Toivottavasti sait kaipaamasi vastauksen!

avatar
Uusi
21.1.2019 15:57
Arrow

Kiitos vastauksesta, aikalailla semmoinen vastaus mitä hainkin.

avatar
06.2.2019 15:45
Arrow

Hei minulla on vähän karvoja ja runkkasin äsken eikä spermaa tullut ja peniksen kokokin on pieni mutta aion odottaaa minulla on myös kireä esinahka. Kyllä kaikki vielä paranee toivon ainakin niin.

mm
NettiNappi Hanna
07.2.2019 13:07
Arrow

Hei. Et mainitse viestissä ikääsi. Jos olet murrosiässä, voit huoletta odotella murrosiän kehityksen etenemistä, karvoituksen lisääntymistä ja peniksen kasvamista. Jokaisen keho kehittyy omaan tahtiin, eikä esimerkiksi karvoituksen määrään tai peniksen kokoon voi itse vaikuttaa. Jos asiat painavat mieltäsi, sinun olisi hyvä käydä puhumassa terveydenhoitajan kanssa. Jos olet koululainen, voit varata ajan kouluterveydenhoitajalle. Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskelijaterveyshuoltoon. Muussa tapauksessa voit asioida terveyskeskuksessa.

Kerrot myös, että sinulla on kireä esinahka. Jos esinahan kireys vaikuttaa peniksesi toimintaan, suosittelen että käyt puhumassa asiasta terveydenhoitajan vastaanotolla. Hän voi tarvittaessa ohjata sinut lääkärin tutkimuksiin. Voit lukea aiheeseen liittyen lisätietoa Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
Jorma
17.2.2019 14:48
Arrow

Penikseni on 14cm pitkä erektiossa ja peniksen paksuus on 13cm , että kasvaako se paksuutta enään?

avatar
Joku
17.2.2019 21:32
Arrow

Moro oon 14-vuotias poika mulla on aika paljon kainalokarvoja mut mua hävettää aina ku katon mun penistä koska se on aika pieni ja siinä ei ole paljon karvoja jotkut ovat tummempia mutta suurin osa karvoista on vaaleita ja pitkiä toinen kiveksistäni on kasvanut hyvin ja on aika iso mutta toinen ei ole laskeutunut samalle tasolle vaan se on ylempänä huolestuttaa koska muilla minun luokkalaisilla pojilla on paljon karvoja ja on alkanut murrosikä jo aikaisin niin olenko jotenkin jäljessä kasvusta uskon kyllä että en ole ainoa murehtia minun ikäisistä pojista. Olisin kiitollinen jos vastaisit.

NettiNappi Liisa
18.2.2019 09:16
Arrow

Hei!

Emme valitettavasti ole terveydenhuollon ammattilaisia täällä NettiNapissa, mutta mikäli asia sinua kuitenkin mietityttää, voisit käydä juttelemassa Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa, joka on avoinna maanantaisin klo 14 – 16, keskiviikkoisin klo 15 – 17, torstaisin klo 13 – 15 ja perjantaisin klo 12 – 14. Chatissa työskentelee seksuaalineuvonnan ammattilaisia. Toivottavasti saat vastauksen kysymykseesi tuota kautta! Osoite Nuorten Väestöliiton sivuille on: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

NettiNappi Liisa
18.2.2019 09:24
Arrow

Hei!

Kerrot viestissäsi huolestasi peniksen kokoon ja karvoitukseen liittyen. Olet ihan oikeassa siinä, ettet ole ainoa murehtija, mitä tulee murrosiän kasvuun ja kehitykseen. Jokainen meistä jossain vaiheessa murrosikää ja elämää miettii, millainen kasvu- ja kehitystahti on normaalia ja vertailee itseään muihin. Se on hyvin tavallista ja normaalia! Väestöliiton Nuorten sivuilla kerrotaan kiveksistä näin:

“Miehillä on kaksi kivestä, jotka roikkuvat kehosta hieman erillään kivespusseissa. Usein vasen kives roikkuu alempana kuin oikea. Ne ovat myös erikokoiset. Kylmällä ne nousevat lähemmäs kehoa, samoin kiihottuessa. Keho säätelee tällä tavalla sopivan lämpötilan ylläpitoa, joka tarvitaan siittiöiden tuotantoon.” (https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/kivekset/)

Kerrot huolestasi kivesten eri korkeudesta. Voit halutessasi käydä kysymässä asiasta esimerkiksi Väestöliiton Nuorten seksuaalineuvontchatissa, joka on avoinna maanantaisin klo 14 – 16, keskiviikkoisin klo 15 – 17, torstaisin klo 13 – 15 ja perjantaisin klo 12 – 14. Sieltä tavoitat seksuaalineuvonnan ammattilaisia, joiden kanssa voit luottamuksellisesti ja nimettömästi jutella mm. murrosiän kehityksen tuomista mietteistä ja huolista. Osoite Nuorten Väestöliiton sivuille on: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load