Oma keho

Todella epäsäännölliset menkat
Aloittaja:
Huolestunut
06.11.2016 23:21
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
08.11.2016 10:56
Osallistu keskusteluun
Avatar
Huolestunut
06.11.2016 23:21
Arrow

Mulla on todella epäsäännölliset menkat. Mun menkat alko joskus 11-vuotiaana eli viis tai kuus vuotta sitten ja ne on aina ollu jonkun verran epäsäännölliset, ei aluks ihan yhtä pahasti ku nyt. Mun menkat tuli varsinkin aluks kahen tai kolmen kuukauden välein enkä ollut mitenkään huolestunut koska äiti kerto et se on ihan normaalia.
Nyt viimesen vuoden aikana mulla on ollut menkat ehkä kolme tai neljä kertaa. Kerran oli jopa kuuden kuukauden tauko. Viimeks mulla oli menkat kolme kuukautta sitten (en oo ollut yhdynnässä kertaakaan) En tiiä pitäskö mun huolestua kun mun menkat kuitenkin alko jo monta vuotta sitten. Äiti väittää yhä et tää on ihan normaalia mut ite en enää oo niin varma.
Toisaalta on ihan kiva ettei menkat tuu niin usein kun ne on kuitenkin aina tosi kivuliaat mut olis kiva tietää onko tää ihan normaalia. Lisäks on tosi inohttavaa kun ei tiiä millon menkat alkaa kun ne voi tulla millon vaan ihan yllättäen.

avatar
NettiNappi Saija
08.11.2016 10:56
Arrow

Hei ”huolestunut”!

Kerrot, että kuukautisesi ovat alusta olleet jonkin verran epäsäännölliset. Joillakin naisilla kuukautiset ovat epäsäännölliset koko hänen ikänsä, joillakin vain määrättyihin elämäntilanteisiin liittyen.

Kerrot, että olet jutellut asiasta äitisi kanssa, mutta olet edelleen huolissasi. Jotta saat huoltasi kevennettyä, voisit käydä juttelemassa asiasta terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa. Jos olet opiskelija, ota yhteyttä opiskelijaterveydenhuoltoon. Epäsäännöllisiä kuukautisia voidaan saada säännöllisimmiksi ehkäisypillereillä, koska ne vaikuttavat hormonitoimintaan. E-pillerit voisivat myös lieventää kuukautiskipujasi.

Voit lukea lisää epäsäännöllisistä kuukautisista Väestöliiton nuorten sivuilta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/epasaannolliset-kuukautiset/

Samoilta sivuilta löytyy myös tietoa kivuliaitten kuukautisten hoitamisesta: http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/tyton-keho/kuukautiset/kivuliaat-kuukautiset/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load