Oma keho

Rintsikat ja meikkaaminen
Aloittaja:
Joku
25.3.2017 19:31
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
24.7.2017 15:44
Osallistu keskusteluun
Avatar
Joku
25.3.2017 19:31
Arrow

Milloin kannattaa hankkia rintsikat? Mulla näkyy nännit jotenkin läpi ja hieman muotoakin ohuista paidoista, muotoa läpi paksummistakin paidoista. Kehitys alkoi viime kesänä, tunnistin eron heti, tunsin kipua nänneissä. En uskalla puhua äidille asiasta, koen sen nolona. Pitäisikö jollakin kaupunkireissulla ostaa jotkut “ensi-/lastenliivit” salaa äidiltä? Tai kokeilla ihan AA tai A kupin oikeita rintsikoita?

Haluaisin aloittaa meikkaamisen, jotain ripsiväriä vaan, tehdä kulmat, mutta en taaskaan uskalla sanoa äidille. Hän on pariin kertaan kysynyt, ostanko sulle ripsarin, mutta en ole ikinä uskaltanut sanoa joo. Mitä voisin tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
27.3.2017 12:45
Arrow

Hei. Ensimmäiset rintaliivit on hyvä hankkia, kun itsestä tuntuu, että ne ovat tarpeelliset. Liivit tukevat kasvavia rintoja ja estävät myös nännien näkymisen paidan läpi. Jotkut tykkäävät käyttää ainakin alkuun toppimallisia liivejä, mutta kuppimallisista liiveistäkin löytyy kokoja jokaiselle. Toppimalliset liivit sopivat hyvin myös liikuntaan. Liivejä olisi hyvä olla ainakin kahdet, jotta toiset voi laittaa välillä pesuun. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Decibelin sivuille on koottu paljon tietoa rintojen kehityksestä ja rintaliiveistä:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit

Vaikka asia sinua ujostuttaakin, olisi hyvä, että kertoisit siitä äidillesi. Hän varmasti auttaa mielellään sinua valitsemaan sopivan kokoiset ja -malliset liivit. Hänkin on ollut nuori ja hän varmasti ymmärtää tilanteesi. Voit sanoa esimerkiksi “äiti, minua nolottaa sanoa tämä ääneen, mutta voitasko ostaa mulle rintaliivit”? Jos asiasta puhuminen tuntuu liian vaikealta, voit toki käydä ostamassa liivit itsekin. Tutustu ensin rintaliivien koko-oppaaseen, jotta sinun on helpompi valita oikeankokoiset liivit sovitettavaksi. Ensi-/lastenliiveistä löydät varmasti myös sopivan kokoiset liivit.

https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Myös meikkauksen suhteen suosittelen, että kerrot asiasta rohkeasti äidillesi. Voit vaikka ehdottaa, että kävisittekö seuraavalla kauppareissulla myös meikkiosastolla. Kerrot, että äitisi on aiemmin kysynyt sinulta, että haluaisitko hänen ostavan sinulle ripsivärin. Voit siis aivan hyvin sanoa äidillesi, että nyt haluaisit kokeilla ripsivärin käyttöä.

Mukavia ostosreissuja sinulle!

avatar
tyttö
22.7.2017 20:03
Arrow

Mietin että kannattasko ostaa rintsikat, normaalisti käytän 152 kokoisia vaatteita mut minitopeissa käytän jopa 170 koska muissa puristaa rintojen kohdalta.? Käytän nyt minitoppeja mutta nännit näkyy läpi. Mittaako myyjät normaaleissa kaupoissa esim. H&M ja Kappahl rintojen kokoa et onko järkee kysyä. Mite rintojen suuruus mitataan. Itellä on aikaa suuret nii haluisin siirtyy rintsikoihin. Musta näyttää oudolta koska mä oon niin laiha mut rinnat on aika isot. Mä oon yritelly peittää tissejäni esim.löysien paitojen alla mut se ei enää oikein onnistu. Sit meikeistä mulla on akne ja mietin et uskallanko käyttää esim.meikkivoidetta, et paheneekohan akne?

mm
NettiNappi Tuula
24.7.2017 15:44
Arrow

Hei!

Ensimmäiset rintsikat voi tosiaankin hankkia silloin, kun ne itsestä tuntuvat tarpeellisilta. Kaikki naiset eivät hanki rintaliivejä ollenkaan. Jos nännien näkyminen paidan läpi häiritsee sinua, kannattaa valita hieman paksummat liivit. Rintaliivit myös tukevat kasvavia rintoja. Koet näyttäväsi oudolta, koska rintasi ovat aika isot ja olet muuten hoikka. Murrosiässä rinnat kasvavat jokaisella tytöllä omaa tahtia. Monet ikäisesi nuoret kokevat epävarmuutta omien rintojen ulkonäöstä, olivat ne omasta mielestä sitten isot tai pienet. On tärkeää muistaa, että jokaisella tytöllä ja naisella on erilaiset ja erikokoiset rinnat, mutta kaikki niistä ovat normaaleja.

Löytääksesi sinulle sopivan kokoiset rintsikat sinun tulee tietää kaksi asiaa: kuppikokosi ja ympärysmittasi. Täältä löydät selkeät ohjeet siihen, miten voit mitata oman kokosi: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/sinun-kokosi. Ohjeissa kehotetaan ottamaan mitat rintsikat päällä, mutta huomaathan, että toppi saattaa litistää rintoja. Jos haluat mitata kokosi kotona, voit pyytää esimerkiksi äidiltäsi apua. Hän varmasti auttaa sinua mielellään. Tee mittaus peilin edessä. Peilistä näet, että mittanauha menee suoraan rintakehäsi ympäri, eikä esimerkiksi roiku takaa alempana. Rintsikoita kannattaa aina sovittaa kaupassa ennen ostopäätöstä. Koot saattavat vaihdella paljonkin mallin ja merkin mukaan. Koon lisäksi rintsikoiden malli ja se, missä tilanteessa niitä tulee käyttämään vaikuttaa rintsikoiden valintaan.

En osaa sanoa varmasti, mittaavatko myyjät normaaleissa vaatekaupoissa rintojen kokoa. Voit toki kysyä apua ja usein sovituskopeista löytyykin mittanauha. Jos haluat myyjän varmasti mittaavan sinulle oikean koon, kannattaa mennä suoraan alusvaateliikkeeseen. Täältä voit käydä lukemassa lisätietoa rintaliiveistä ja niiden hankkimisesta:
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit
https://www.decibel.fi/tietoa/keho/tyttojen-alapaa-ja-rinnat/rinnat/rintaliivit/vinkkeja-rintaliivien-ostoon

Pohdit myös sitä, uskallatko meikata, vaikka sinulla on akne. Oletko jutellut aknestasi esimerkiksi terveydenhoitajan kanssa? Juttelu kannattaa, sillä häneltä voit saada vinkkejä aknen hoitoon. Akne ei estä meikkaamista. Esimerkiksi mineraalimeikit ovat erityisesti akne-iholle sopivia, koska ne eivät tuki ihohuokosia, mutta peittävät ja tasoittavat ihoa. Monelta tutulta kosmetiikkamerkiltä löytyy oma mineraalimeikkisarjansa. Myös apteekit myyvät erilaisille ihotyypeille sopivaa kosmetiikkaa. Voit kysyä apua sopivien tuotteiden löytämiseen tavaratalojen kosmetiikkaosastoilta, kosmetiikkaan erikoistuneista liikkeistä tai apteekeista. Muista hankkia samalla myös omalle iholle sopivat tuotteet meikkien puhdistamiseen. Finneistä ja niiden hoitamisesta voit lukea lisää täältä: https://www.decibel.fi/tietoa/keho/ulkopuoli-ja-ulkonako/finnit.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load